Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek de mooiste plekken van Parma!

Wie Parma zegt, zegt Parmezaanse kaas en Parmaham. Uiteraard moet je tijdens een bezoek aan de stad proeven van deze delicatessen, maar ook Parma zelf verdient aandacht. Niet voor niets was deze prettige stad in Noord-Italië in 2020 en 2021 de culturele hoofdstad van Italië!

Naast de culinaire erfenis mag Parma namelijk trots zijn op een fascinerende geschiedenis, die de stad heeft gemaakt tot een bruisende, sfeervolle en soms zelfs sprookjesachtige plek.

Statige stad vol bezienswaardigheden

Met name onder het bewind van de familie Farnese groeide Parma uit tot een statige stad, met mooie huizen en monumenten, kunstenaars van niveau en schitterende muziek. Gelukkig is een groot deel van de sfeer – en van de culturele erfenis – bewaard gebleven, zodat je je op sommige hoekjes een paar eeuwen terug in de tijd waant.

De grote blikvangers zijn de campanile, de klokkentoren, van de Duomo, en de schitterende doopkapel die in een sprookjesboek niet zou misstaan. Je hoeft geen kind te zijn om te kunnen dromen over Rapunzel die haar lange blonde vlechten langs de galerijen naar beneden laat hangen.

Maar als je door Parma dwaalt, ontdek je nog veel meer blikvangers. In deze City Walk nemen we je mee naar al dat moois, van de pastelkleurige gevels tot de schitterende pleinen, van grootse theaters tot sfeervolle straatjes, van bijzondere musea tot fantastische koepelfresco’s.

Ook proef je van op en top Parmezaans street food, vertellen we je de geheimen achter de Parmezaanse kaas en de Prosciutto di Parma en geven we suggesties voor de beste adresjes voor lunch en diner. Andiamo?!

Download de City Walk in Parma

Elke City Walk is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je e-mail een link om de City Walk te downloaden in pdg-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (pc, laptop, smartphone of tablet).

B&B Al Battistero d’Oro in Parma

Wil je blijven logeren in Parma? Bij B&B Al Battistero d’Oro wacht een stijlvol ingerichte kamer, met een bed dat er zo aantrekkelijk uitziet dat je meteen een enkele reis naar dromenland boekt.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *