Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Al Battistero d’Oro – gouden bed & breakfast in Parma

Tijdens een heerlijke ontdekkingstocht door Parma is onze thuisbasis bed & breakfast Al Battistero d’Oro, een pareltje van een verblijf met een eigenaresse die haar gewicht in goud waard is.

De naam dankt deze B&B aan de indrukwekkende doopkapel van Parma, die fier aan het Piazza del Duomo verrijst, op vijf minuten lopen van de bed & breakfast. Als de namiddagzon erop schijnt, lijkt het battistero inderdaad van goud en ook van binnen schittert de schoonheid je tegemoet.

Al Battistero d’Oro ligt een paar straten verder, in de rustige voetgangerszone in het historische hart van Parma. Je bent vlak bij alle bezienswaardigheden, het Teatro Regio en buonissimi restaurants, maar geniet dankzij deze plek ook van een diepe nachtrust.

Thuis in Parma

Al Battistero d’Oro is niet zomaar een bed & breakfast; je logeert echt bij eigenaresse Patrizia thuis. Een deel van haar prachtige palazzo is omgetoverd tot een gastenverblijf, met drie elegant ingerichte tweepersoonskamers.

Verwacht geen moderne kamers met Ikea-meubels en foto’s op canvas aan de muur. Zodra je over de drempel stapt, omring je je met de familiegeschiedenis van Patrizia. Oude foto’s, antieke erfstukken, een deel van de persoonlijke kunstverzameling en andere details die je verblijf warm en persoonlijk maken.

De kamers, Reina, Duchessa en Marquise genaamd, hebben elk een eigen badkamer. Ook is er een gezamenlijke woonkamer waar je even kunt uitrusten tussen je wandelingen in Parma door of neer kunt strijken met een goed boek.

Ook is er een ontbijtruimte, waar Patrizia elke ochtend zorgt voor een perfect begin van de dag, met yoghurt met vers fruit en muesli, brood en dolci, koffie, thee en vers sinaasappelsap.

Patrizia geeft je graag tips voor een wandeling door de stad, een fietstocht naar Oltretorrente (het stukje Parma aan de andere kant van de rivier) of uitstapjes in de omgeving. Ook weet ze de beste adresjes waar je kunt proeven van Prosciutto di Parma, Parmezaanse kaas, aceto balsamico en ander lekkers.

Ook logeren bij Al Battistero d’Oro? Je vindt deze bed & breakfast aan de Strada Sant’Anna 22 in Parma. Op de website van Al Battistero d’Oro vind je alle details voor een heerlijk verblijf bij dit gouden adresje in Parma, maar je kunt Patrizia ook altijd mailen via contatti@albattisterodoro.it of bellen via 0039-3384904697.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *