Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Scotto Jonno – literair café, bistro, cocktailbar en bibliotheek in de Galleria Principe di Napoli

De Galleria Principe di Napoli, een galerij tegenover het Museo Archeologico (MANN) in Napels, is lange tijd een beetje een ‘vergeten’ monument geweest. In de afgelopen jaren is er echter steeds meer leven in deze bijzondere galerij gekomen.

Afgelopen maart werd daar een parel aan toegevoegd: Scotto Jonno. Een literair café, bistro, cocktailbar en bibliotheek in één.

Een plek vol historie, elegantie en charme

Eerder schreven Joël en Iris van Ontdek Napels al over de Salone Margherita, het eerste café-chantant in Napels. Maar een aantal jaren ervoor opende Vincenzo Scotto Jonno in de Galleria Principe di Napoli een vergelijkbaar etablissement.

Later werd de ruimte omgebouwd om de Tesoreria (schatkamer) van de bank van Napels te worden. Nu, na een eeuw leegstand en twee jaar restauratie, is deze plek vol historie, elegantie en charme weer open voor het publiek.

Je kunt er terecht om iets te drinken en door de uitgebreide openbare bibliotheek te struinen, maar je kunt er ook heerlijk eten.

Cocktailbar en gastronomisch restaurant

De regie over het culinaire deel van Scotto Jonno is in handen van Marco Ambrosino. Een jonge chef, die net als Vincenzo Scotto Jonno geboren is op Procida, een van de eilanden voor de kust van Napels.

In de afgelopen jaren verwierf Ambrosino bekendheid als chef van restaurant 28 Posti in Milaan. Nu is hij terug in zijn geliefde Campanië en dagelijks te vinden in Scotto Jonno.

Op de begane grond kun je overdag terecht in de bar, ook voor koffie, thee en zoetigheden. In de avond verandert dit deel in een cocktailbar. In de kelder is de bistro te vinden, direct naast de keuken.

Een enorme digitale bibliotheek

Scotto Jonno is niet alleen een plek waar historische architectuur nieuw leven in is geblazen, maar ook een plek die als doel heeft cultuur te promoten. Dat wordt onder andere gedaan door een enorme bibliotheek, maar dan in digitale vorm.

Achttienhonderd Napolitaanse boeken uit de zeventiende tot en met de negentiende eeuw zijn hiervoor gedigitaliseerd. Op verschillende plekken in het pand vind je QR-codes waarmee je via een app de boeken kunt bewonderen en lezen (in het Italiaans). Ook vind je binnen echte boekenkasten met moderne boeken die je kunt lezen.

Scotto Jonno bezoeken

Je vindt Scotto Jonno in het hart van de Galleria Principe di Napoli, naast metrostation Museo. Op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag kun je er terecht van 18.00 uur tot 1.00 uur, in het weekend van 9.00 tot 2.00 uur.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *