Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek Napels op de fiets – mét een Nederlandstalige gids

Misschien is fietsen niet het eerste wat je te binnen schiet als je aan Napels denkt. Een drukke chaotische stad daar kun je toch niet fietsen? Niets is minder waar!

In Napels kun je juist heel goed fietsen, mits je je een beetje aanpast. Tijdens de fietstour met Iris en Joël van Ontdek Napels fiets je in een paar uur tijd langs alle highlights van de stad.

Joël: ‘We fietsen natuurlijk geen uren achter elkaar, maar plannen tijdens de tour veel stops waarbij je ook de mogelijkheid hebt om ergens wat langer naar te kijken, een kerk binnen te gaan of wat mooie foto’s te schieten. Het moet natuurlijk wel leuk blijven!’

Iris: ‘Waar we allemaal langskomen tijdens onze fietstour door Napels? We fietsen langs de boulevard van de stad, de Lungomare. Vanaf deze boulevard heb je een prachtig uitzicht op de Vesuvius, Castel dell’Ovo, het eiland Capri en de wijk Posillipo.

We fietsen door Chiaia, het luxueuze winkel gedeelte van Napels. We stoppen natuurlijk op het mooiste plein van de stad, het Piazza dell Plebiscito, met de Chiesa Francesco di Paolo en Palazzo Reale. Daarnaast bezoeken we de Galleria Umberto, het historische centrum van de stad en de haven van Napels.

Tijdens de tour krijg je dus meteen een goede indruk van de stad en de ligging van de verschillende wijken. Ook leer je meer over de Napolitaanse cultuur en gebruiken, hoor je meer over de legendes van Napels en dat allemaal met een Nederlandstalige local in Napels! Wil je tips voor de rest van je verblijf, dan helpen we je graag op weg.’

Joël: ‘De fietstour is geschikt voor jong en oud! Onze jongste deelnemer op een eigen fietsje was zes jaar oud. Welke leeftijd de oudste deelnemer had, hebben we niet durven vragen! Een fietstour is dus ideaal om met het hele gezin of de hele familie te doen.

Iedereen dient wel in goede gezondheid te verkeren en vaker op de fiets te zitten (jong en oud!). Een extreem goede conditie is niet nodig, maar houd er wel rekening mee dat Napels niet vlak is en dat we dus af en toe wel een heuveltje op moeten.

Ben je met kleine kinderen in Napels? Dan raden we je aan een privéfietstour te boeken zodat we jullie optimaal kunnen begeleiden en voldoende aandacht voor de kleintjes hebben.’

Wil jij binnenkort met Iris en Joël door Napels fietsen, boek dan een fietstour door Napels met Nederlandstalige gids. Succes gegarandeerd!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

4 reacties

 1. Hallo. Wij zijn met 5 vriendinnen en hadden graag morgen zaterdag 23 april een fietstoer gedaan in het NL.
  Is dit nog mogelijk?
  Groeten,
  Els

 2. Ciao Els.
  op zo’n korte termijn kan dat helaas niet meer, het is al 23 april dus veel te last minute om dit nog voor jullie te kunnen regelen met een gids.

 3. Carla schulte

  Hallo
  Ik wil graag voor 12 mei of 13 mei een fietstour borken voor 4 personen. Is dat mogelijk?

 4. Ciao Carla,

  een tour boeken kan via de link waarnaar we verwijzen > https://ontdeknapels.nl/nederlandstalige-fietstour-napels/
  Niet via Ciao tutti dus, maar direct bij Iris en Joël van Ontdek Napels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *