Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Drie beroemde Napolitaanse pizzeria’s buiten het centrum van Napels

Dat je in Napels moet zijn voor pizza, is iedereen wel bekend, zeker nadat Unesco de kunst van het Napolitaanse pizza maken in december 2017 uitriep tot Werelderfgoed.

In het historisch centrum van Napels vind je een overvloed aan pizzeria’s, waarvan sommige inmiddels wereldberoemd zijn. Niet alleen de pizza margherita prijkt er op de kaart, als de bekendste van de pizza’s al forno (uit de oven), de laatste jaren is ook de pizza fritta (gefrituurde pizza) steeds populairder geworden.

Hoewel pizza een traditioneel gerecht is, betekent het niet dat de ontwikkeling van de pizza stil staat. Er wordt volop geëxperimenteerd en geïnnoveerd door de Napolitaanse pizzaioli, pizzabakkers, ook ver buiten de stad.

Joël en Iris van Ontdek Napels tippen een aantal goede pizzeria’s buiten de stad, zodat je deze kunt uitproberen als je onderweg bent naar Napels of vanuit de stad een uitstapje maakt.

Pepe in Grani

Ten noorden van Napels ligt Caiazzo, een dorpje tussen de bergen in de provincie Caserta. Hier vind je de beroemde pizzeria Pepe in Grani. Ernaartoe rijden is vanwege de omgeving eigenlijk al de moeite waard; je ziet een heel ander Campanië dan direct rondom Napels.

Pepe in Grani wordt gerund door Franco Pepe. Franco groeide op in een familie van pizzabakkers. Toen hij in 2012 Pepe in Grani opende, bracht hij zijn nieuwe visie van de pizza naar het grote publiek, hetgeen een groot succes werd.

Tien jaar later werd hij echt wereldberoemd, toen er een aflevering van Chef’s Table op Netflix aan hem en zijn pizza’s werd gewijd.

Je kunt bij Pepe in Grani een tasting menu kiezen of à la carte bestellen. Wij kiezen graag de Margherita Sbagliata, maar ook de Scarpetta en de Cono pizza fritta zijn uitzonderlijk lekker.

Als je hier wil eten, kun je helaas niet zomaar aanschuiven, je moet vaak weken van tevoren reserveren.

Diego Vitagliano

Net buiten het stadscentrum van Napels, voorbij het Stadio Diego Armando Maradona, is de pizzeria van Diego Vitagliano gevestigd. Diego Vitagliano startte in 2016 in Pozzuoli en in 2017 in Bagnoli, aan de rand van de stad.

Diego omschrijft zijn pizza als een eigentijdse pizza die de Napolitaanse traditie niet vergeet. Op het menu vind je verschillende stijlen, waaronder zelfs Napolitaanse pizza’s met een krokante(!) bodem.

Dankzij de vele prijzen en nominaties die deze pizzeria won in de laatste jaren, is Diego Vitagliano ook heel populair onder mensen uit de buurt. Je kunt bij deze pizzeria helaas niet reserveren, dus houd er rekening mee dat je soms een uurtje moet wachten voor je van je pizza kunt genieten.

Pizzeria Salvo

In San Giorgio a Cremano, een voorstadje van Napels, vind je Pizzeria Salvo, van de broers Francesco en Salvatore Salvo.

De familie Salvo staat al generaties lang bekend als goede pizzabakkers. Francesco en Salvatore zetten deze traditie met veel passie en energie voort. Met veel succes, want ook zij staan al jaren in de top vijftig van beste pizzeria’s.

Zoals ze zelf zeggen, houden ze de Napolitaanse pizzafilosofie levend, met een knipoog naar innovatie. Dit doen ze onder andere met verrassende ingrediënten en nieuwe smaken. Zo staat er bijvoorbeeld een oriëntaalse pizza op het menu.

Als je aanschuift bij Pizzeria Salvo, bestel dan in ieder geval een van de varianten op het Margherita-menu. Je kunt reserveren via de website van Pizzeria Salvo.

Mocht je San Gregorio a Cremano wat onhandig vinden qua vervoer, dan hebben ze ook nog een vestiging in Napels, aan de Riviera di Chiaia.

De lekkerste pizza van Napels

Blijf je liever in het centrum van Napels? Tijdens hun wandeltours in de stad geven Joël en Iris van Ontdek Napels je allerlei tips en praktische info, waaronder natuurlijk plekken waar je fantastische pizza’s kunt eten!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *