Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Twee keer goed nieuws voor pizzaliefhebbers: Chef’s Table Pizza op Netflix & Pizzeria Da Michele in Amsterdam

We hebben dubbel goed nieuws voor liefhebbers van pizza! Allereerst geniet je vanaf woensdag 7 september van de nieuwe serie Chef’s Table Pizza op Netflix. Later dit jaar opent dan ook nog eens de bekende Napolitaanse pizzeria de deuren in Amsterdam. We vertellen je graag meer over beide pizzanieuwtjes!

Chef’s Table Pizza

In deze nieuwe culinaire Netflix-serie maak je kennis met pizzabakkers Gabriele Bonci en Franco Pepe uit Italië, Chris Bianco, Ann Kim en Sarah Minnick uit de Verenigde Staten, en Yoshihiro Imai uit Japan.

We zijn natuurlijk vooral benieuwd naar de Italiaanse verhalen. De pizza van Gabriele Bonci, die in Rome ook wel ‘de Michelangelo van de pizza’ wordt genoemd, is in elk geval bijna een reden op zich voor een stedentrip Rome. Zijn pizza proef je bij Pizzarium (Via della Meloria 43), maar ook op de Mercato Centrale (bij Station Termini).

foto’s: Bonci.it

Franco Pepe is de pizzaiolo van Pepe in Grani, een pizzeria in Caiazzo, een klein dorpje in de regio Campanië waarvan iedereen slechts de naam kent vanwege Pepes pizza. Pepe in Grani werd regelmatig verkozen tot de beste pizzeria van Italië. We zijn benieuwd naar de pizzageheimen die hij in Chef’s Table Pizza deelt…

foto’s: Pepe in Grani

Bekijk de officiële trailer van Chef’s Table Pizza:

Pizzeria Da Michele in Amsterdam

Het is een begrip in Napels en ver daarbuiten: L’Antica Pizzeria Da Michele (Via Cesare Sersale 1). Van de inrichting moet je het hier niet hebben: je zit op witte plastic stoelen aan witte tafeltjes in een wit betegelde ruimte. Maar de pizza is er onovertroffen!

Ondanks het gebrek aan sfeer is Da Michele wereldberoemd, mede dankzij de film Eat Pray Love, waarin Julia Roberts hier neerstrijkt voor een pizza.

He gave me the name of a Pizzeria in Naples (‘Da Michele’) that I had to try, because he informed me, it sold the best pizza in Naples. I found this a wildly exciting prospect, given that the best pizza in Italy is from Naples and the best pizza in the world is from Italy, which means that pizzeria must offer… I’m almost too superstitious to say it… the best pizza in the world?

I love my pizza so much, in fact, that I have come to believe in my delirium that my pizza might actually love me, in return. I am having a relationship with the pizza, almost an affair.

De keuze is beperkt tot de authentieke Napolitaanse pizza’s, de margherita en de marinara, zoals het hoort volgens de Napolitaanse pizzawet.

De traditie wil dat een pizza vergezeld gaat van una birra, een biertje, al staat er bij L’Antica Pizzeria Da Michele ook fris en water op de kaart.

Na vestigingen van Da Michele in andere Italiaanse steden, opent er dit jaar ook een pizzeria van Da Michele in Amsterdam, aan de Eerste van der Helststraat 72 in De Pijp.

De pizzeria opent op 20 oktober 2022 de deuren. We weten nog niet of de inrichting, het menu en de prijzen hetzelfde zullen zijn als in Napels. Zeker is wel dat Amsterdam straks een bijzondere pizzeria rijker is, al is het alleen maar vanwege de bijzondere band met Napels. Wij tellen af tot de eerste margherita van Da Michele op ons bord ligt!

foto’s: Pizzeria Da Michele

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *