Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Inges zomerliefdes in Milaan

De titel van Inges nieuwe blog klinkt wel heel verleidelijk… Je verwacht nu misschien een romantisch verhaal over haar Italiaanse liefde, maar dan kom je bedrogen uit. Inge vertelt over haar ándere grote liefdes. Nieuwsgierig? Lees maar snel verder!

Inge: ‘Die liefde van mij is harstikke Nederlands, maar dat neemt niet weg dat ik in de zomer niet een liefde voor ‘erbij’ mag hebben. Mijn stad is in de zomer namelijk éxtra fijn!

Misschien heb je voor de komende zomermaanden wel een stedentrip naar Milaan gepland. Of je brengt je zomervakantie door op een camping aan het Gardameer of aan het Lago Maggiore en je wil ook graag even een dagje shoppen of cultuur snuiven in Milaan.

Dan zou het wel eens kunnen zijn dat je erachter komt dat het eigenlijk best wel warm is, zo midden in de Povlakte. Daar is een aantal remedies voor, maar er is er maar één die boven aan mijn lijst staat van ‘wat te doen in Milaan bij zomerse temperaturen’. Ik ga drie tips met je delen – de beste heb ik voor het laatste bewaard.

Tip 1: Doe het rustig aan!

Sta op tijd op, neem een douche en trek lichte kleding aan van natuurlijke materialen. Een laagje zonnebrand kan natuurlijk geen kwaad. Tijdens je stadswandeling door Milaan pas je je tempo aan aan dat van de Italianen en ga je dus piano. Zoek ook vooral de schaduwkant van de straten op, zodat je de felle zonnestralen niet direct op je lichaam krijgt.

Na een heerlijke Italiaanse lunch in de schaduw van een parasol of, als je het echt niet meer trekt, binnen in een restaurant met airconditioning, begint de temperatuur zijn hoogtepunt te bereiken. Het is dus tijd voor een pauze. De Spanjaarden zouden dit een siesta noemen, in Italië is het onderdeel van lora di pranzo, oftewel de lunchpauze.

Na een stevige maaltijd is het goed om even te rusten, zodat de lunch rustig kan verteren en je weer energie voor de middag op kan doen. Je kunt dit het beste doen in een van de parken van Milaan, zoals het Parco Sempione, achter het Castello Sforzesco, of in de Giardini Pubblici, het stadspark tussen het historisch centrum en de Corso Buenos Aires (de langste winkelstraat van Europa!).

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen deze uren door te brengen in een van de vele musea die Milaan rijk is.

Rond vier uur, half vijf komt er met een beetje geluk een licht briesje opzetten en kun je je citytrip door Milaan voortzetten. Nog een rustig wandelingetje door de smalle straten van Brera of de opkomende wijk 5Vie en het is alweer tijd voor een ijskoud drankje tijdens de aperitivo. Zo kom je je dag wel door, toch?

Tip 2: Drink veel water!

Het drinkwater in Milaan komt gewoon uit de kraan of uit een van de vijfhonderd groene fontanelle die op verschillende plaatsen in de stad te vinden zijn. Deze bar del comune (gemeentepils, vrij vertaald) leveren vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, vers en fris drinkwater. Meer dan welkom als je tijdens de zomerse warmte een dag of weekend in Milaan doorbrengt!

Ik vertel trouwens meer over de fontanelle tijdens de Old Milano Food Tour, een culinaire stadswandeling door Milaan waarbij je de geschiedenis van de stad leert kennen en heerlijke lokale producten proeft.

Tip 3: Eet een gelato!

Het eten van een ijsje mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je stedentrip in Milaan. Maar waar moet je dan heen? Het is helaas echt niet zo dat elke ijssalon in Italië goed ijs heeft. Daarom geef ik deze insiders tip voor een gelateria niet al te ver van de beste bezienswaardigheden van Milaan.

Ik ontdekte deze ijssalon al een paar jaar geleden, toen ik een food trip aan het voorbereiden was. Elke keer als ik in het centrum ben en het tijd is voor een ijsje, probeer ik er even langs te gaan. Deze ijssalon is echt een van mijn ‘best-kept-secrets’ als het om ijs in het centrum van Milaan gaat, maar ik deel hem toch ook graag met jullie.

Artico heeft namelijk een ruime keuze aan bijzondere smaken die regelmatig wisselen. Alle ingrediënten zijn natuurlijk en in sommige gevallen zelfs biologisch. De gelati die je hier proeft zijn lekker en origineel. Denk bijvoorbeeld aan smaken als gezouten pistache. Alle gusti zijn ontwikkeld en gemaakt door Maurizio Poloni, de maestro gelatiere (meester ijsbereider) die al dertig jaar lekkers maakt waar we allemaal blij van worden: een smaakvol ijsje!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *