Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5x skiën & andere winterpret in Livigno

Livigno is de perfecte bestemming voor een actieve vakantie. Ook in de winter, want Livigno is een waar paradijs voor wintersport! Skiën, snowboarden, langlaufen en wandelen, het kan er allemaal. We delen daarom graag vijf tips voor een winters bezoek aan Livigno, van speciale skipistes tot de hoogstgelegen brouwerij van de Alpen.

Livigno-Italie-wintersport-skien (3)

Test het beste freeride-terrein van Italië
Het skigebied van Livigno (in de regio Lombardije) beschikt over veel off-piste hellingen, met veel nieuwe sneeuw, erg brede pisten en eeuwigdurende zonneschijn. Daarmee is het voor iedere wintersport-fan geschikt, van skiërs en snowboarders tot telemarkers en langlaufers.

Livigno-Italie-wintersport-skien (7)

Ook vind je hier het beste freeride-gebied van heel Italië. Livigno biedt vele off-piste mogelijkheden en een heuse Freeride Experience, de Mottolino, een skiroute die tot en met het dal gaat. De kwaliteiten van het skigebied zijn ook in 2016 beloond met een Freeride Award. Aan alles is gedacht: van actuele bulletins bij lawinesituaties tot een freeride tour met begeleiding en zelfs helikoptervluchten. Altijd al eens een powder run willen proberen? Dan is Livigno de perfecte bestemming deze winter!

Het hoogtepunt van het seizoen is het Europese Freeride Festival in maart, waar onder meer de kwalificatieronde voor de Freeride World Tour plaatsvindt.

Livigno-Italie-wintersport-skien (1) Livigno-Italie-wintersport-skien (2)

Bezoek het unieke skifestival La Skieda
Voor liefhebbers van telemarken, een speciale vorm van skiën, is het achtdaagse festival La Skieda het hoogtepunt van het jaar. Het event wordt elk jaar georganiseerd door de door de Telemark Club van Livigno.

Tijdens het festival zijn de pisten van Livigno gevuld met skiërs die op deze speciale manier de piste bedwingen. Bij de vorige editie hebben maar liefst 1500 wintersporters deelgenomen. Niet alleen telemarkers met ervaring doen mee, maar ook beginners – iedereen kan het tijdens lessen ter plekke leren.

Bezoek de hoogstgelegen brouwerij van de Alpen
Wie graag even een pauze wil nemen, vindt in Livigno talrijke hutten en bars. Aan de voet van Mottolino ligt de leukste: een birrificio, brouwerij, op maar liefst 1816 meter hoogte. Hier wordt dan ook met trots het bier 1816 gebrouwen.

Birrificio-1816-Livigno-Italie (1)

In de winter geeft brouwer Andrea Rocca je graag een tour door zijn brouwerij, met aansluitend een bierproeverij, waarbij je kunt proeven van 1816 witbier, pils, Harmony Bitter, The Peak en Smoked. Voor sommige soorten gebruikt Andrea speciale kruiden uit de omringende bergen gebruikt. Buonissima!

Birrificio-1816-Livigno-Italie (2)

Aperitivo & après-ski
Natuurlijk kun je na het skiën ook genieten van een après-ski, met een fijne Italiaanse touch. De après-ski in Livigno is in heel Europa bekend. Bij de internationale klantenenquête van WinterTrex bereikte Livigno de vierde plaats in de lijst van favoriete après-ski hotspots. De party scene is direct bij de laatste afrit, met een keur aan bars waar heerlijke hapjes klaarstaan. Probeer zeker ook de bombardino, een hartverwarmend winterdrankje.

Aan beide skibergen kan er ook uitbundig gefeest worden. De favoriete verzamelplaats aan de Carosello is Bar Stalet, direct aan het dalstation van de gondelbaan Carosello 3000. Er is er een groot terras en er wordt erg graag gedanst. Direct naast de bar vind je ook restaurant; ideaal om na de eerste drankjes aan te schuiven voor een bord pasta.

Livigno-Italie-wintersport-skien (5)

Belastingvrij shoppen
Last but not least kun je in Livigno ook prima belastingvrij shoppen. Er wordt geen belasting berekend, waardoor alle producten aanzienlijk goedkoper zijn. Er zijn circa 150 winkels, met een aanbod dat varieert van designerkleding en parfum tot speciale worst en andere delicatessen.

Breng voor je je slag wil slaan wel even een bezoek aan het VVV-kantoor in Livigno. Hier vind je een lijst van de productgroepen en hoeveelheden die je mag kopen. Per persoon mag je namelijk slechts een bepaalde hoeveelheid (of voor een bepaalde waarde) inslaan. Met name voor alcohol, tabak, koffie en vleesproducten zijn er restricties, dus informeer goed voor je je koffer gaat vullen.

Met deze vijf ervaringen wordt een wintersportvakantie in Livigno een heerlijk Italiaans feestje. Buon divertimento!

Livigno-Italie-wintersport-skien (8)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *