Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kajakken op zee aan de Ligurische Bloemenrivièra

‘Zeekajakken is zo saai,’ zo vertelde een Belgische vriend aan Natascha. ‘Op een rivier zie je de hele tijd een ander landschap, maar vanaf zee heb je altijd diezelfde kust voor je – en met de golven is het nog lastig ook.’

Natascha: ‘Deze vriend had duidelijk nog nooit een tocht aan de Italiaanse kust gemaakt. Hij gaf zelfs meteen ruiterlijk toe dat hij het voelde kriebelen bij het zien van de foto’s van onze laatste kajaktocht langs de Ligurische Rivièra.

We vertrokken vanaf het strand 20Riviera in Varigotti. Ik had gebeld om te horen of we de kajak op voorhand moesten reserveren, maar dat was niet nodig volgens de man aan de andere kant van de lijn, aangezien er meer dan genoeg kajaks beschikbaar zijn.

Eenmaal aangekomen bleek er echter maar één kajak voor twee personen te zijn, maar gelukkig was die op dat ogenblik niet verhuurd, dus we mochten zo vertrekken (althans, na betaling van dertig euro voor twee uur). Er zijn daarnaast ook eenpersoonskajaks, supborden en waterfietsen; aanbod genoeg dus inderdaad.

Varigotti is sowieso een lust voor het oog, met zijn vrolijk gekleurde huisjes die rechtstreeks op het zandstrand uitkomen. Daarbovenuit zie je het torentje dat vanaf een rots over het centrum kijkt. Vanaf zee besef je nog beter hoe charmant dit vissersdorpje en de achterliggende, groene heuvels zijn. Ik raak er echt nooit op uitgekeken.

Wanneer je met je rug naar het strand zit, vaar je het beste naar links. Zo kom je namelijk na een tiental minuten peddelen aan bij Punta Crena, een schattig strandje dat zich tussen loodrechte wanden lijkt te hebben genesteld. Het is enkel via de zee of steile rotsen te bereiken en ondanks het feit dat het op de lijst van mooiste stranden van Ligurië staat, vind je er daardoor nooit veel mensen.

We zagen een paar jonge mensen via een touw in de rotsen de heuvel afdalen. Niets voor mij met mijn hoogtevrees, ik verkies de reis over zee!

Schrik overigens niet als je voor je plots een paar naakte mensen uit de golven ziet opduiken. Dit strandje is geen officieel nudistenstrand, maar wel heel geliefd bij mensen die ervan houden om naakt te zonnen en te zwemmen.

Na een korte pauze en een duik in het heerlijk frisse water peddelden we verder, richting de Baia dei Saraceni, waar we even moesten slalommen tussen de vele zeilboten die er voor anker lagen. Om mij heen kijkend snapte ik meteen de aantrekkingskracht van deze plek, want ook deze baai is uitermate fotogeniek. Hier vind je een vrij strand (dus gratis en zonder rijen parasols) dat erg geliefd is bij de locals.

Omdat ook wij ons lieten verleiden door deze baai, hebben we geen grote afstand afgelegd met onze kajak, maar we hebben genoten van elke seconde op zee. Als we het ook maar een beetje warm kregen, doken we in de verfrissende – maar helemaal niet kille – zee.

En saai? Absoluut niet, de twee uur vlogen zo voorbij. Echt een aanrader als je hier vakantie viert, kijk maar mee naar onderstaande foto’s!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *