Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Genua – drie groene oases in de stad

Vanaf Agriturismo Verdita sta je na een uur en een kwartier rijden in het centrum van Genua. Natascha neemt je mee naar deze bruisende havenstad en tipt een aantal plekken waar je midden in het groen kunt genieten van ontspanning én mooie uitzichten.

Castello d’Albertis
Natascha: ‘Het park van Castello d’Albertis ligt op vijfhonderd meter van het station Principe en de Via Balbi. Toeristen komen hier amper, want het ligt net buiten de gebaande paden.

In de met palmbomen bezaaide kasteeltuin geniet je van een prachtig uitzicht op een deel van de stad en de zee. Bij het kasteel hoort ook een barretje met tafeltjes onder een zuilengalerij, waar je iets kunt drinken of aan kunt schuiven voor een eenvoudige lunch.

In het kasteel zelf kun je het Museum van wereldculturen bezoeken. Het kasteel werd namelijk gebouwd door kapitein Enrico Alberto d’Albertis, die tijdens zijn vele zeereizen een schat aan koloniale trofeeën en souvenirs heeft verzameld.

foto’s:  Claudio Divizia

Parco Righi
Nog zo’n groene oase is het stadspark aan de voet van de stadsmuren en forten van Genua, bereikbaar met de kabelbaan Zecca – Righi, met als vertrekpunt Via Carlo Targa 7. Eenmaal op het eindpunt aangekomen, zie je bordjes die je de weg wijzen naar verschillende forten die de stad domineren.

Ben je met de auto, dan kun je parkeren bij Parcheggio Parco Righi. Vanaf dit punt start ook een zeer panoramisch wandelpad, Percorso Ginnico genaamd.

Het onderhoud van de bossen en de picknickplekken laat helaas te wensen over, maar het uitzicht maakt dat meer dan goed. Dit is een van die pareltjes waar je er echt versteld van staat dat de potentiële aantrekkingskracht duidelijk niet gezien wordt. Je wandelt hier dan ook echt tussen de locals die even de benen willen strekken in het groen, in plaats van tussen bakstenen en beton.

Forte Diamante | foto’s: Matteo Provendola

Villetta di Negro
Het park Villetta di Negro bevindt zich op zevenhonderd meter afstand van het Piazza de’ Ferrari en een boogscheut van de beroemde Via Garibaldi, maar ook hier zul je weinig toeristen zien. Het lijkt bijna weggeplukt te zijn uit de Efteling, met zijn eigenaardig aangelegde watervallen en grotten.

Je geniet er wederom van een zeer mooi uitzicht op de stad, maar daar hebben de hangjongeren die een deel van het park in beslag nemen weinig oog voor.

Het is misschien een eigenaardige keuze om groene parken op te zoeken wanneer je ervoor kiest om een stad als Genua te bezoeken, maar heb je tijd, dan raad ik je aan om zeker een van de drie in je programma in te lassen, al was het maar omwille van de uitzichten op de stad.’

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *