Home » Droomplekken voor een vakantie in Italië » La Querceta di Marnacchia – een bellissmo borgo in Le Marche
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

La Querceta di Marnacchia – een bellissmo borgo in Le Marche

In Le Marche, weg van de gebaande paden, vind je Country House La Querceta di Marnacchia. Deze kleine borgo ligt tussen de onontdekte kunststeden Ascoli Piceno en Fermo, op de top van een heuvel met een spectaculair uitzicht over de Monti Sibillini.

De borgo bestaat uit een voormalige boerderij, waarin nu vier fijne kamers zijn gecreëerd, en een huisje waar maximaal veertien personen in terecht kunnen. Op dit kleinschalige vakantieadres is er alle tijd om de gasten in de watten te leggen. De tuin heeft in elk seizoen zijn charme: van weelderig in de lente en zomer tot kleurrijk in de herfst.

Dit zijn meteen de beste seizoenen voor een verblijf bij La Querceta, als de wilde orchideeën van de Monti Sibillini bloeien, verse kruiden en saffraan bloemen in de natuur geplukt kunnen worden, verse tagliolini en pappardelle gemaakt worden, en je Marcello en zijn hond kunt vergezellen in het bos, op zoek naar geurige truffels.

Andere mogelijkheden, ook op verzoek te reserveren, zijn wandelen of mountainbiken in het nationale park van de Monti Sibillini, waar je niet alleen geniet van de natuur maar ook op zoek gaat naar sporen van de legende van de Sibille, ronddolende ridders en feeën met geitenpoten…

Het ontbijt bij La Querceta is iedere dag weer een feestje van biologische producten uit eigen tuin of uit de directe omgeving, zoals de verse yoghurt, kazen en vleeswaren, maar ook talloze huisgemaakte zoetigheden zoals cakes, jam en vruchtensappen.

Vanaf La Querceta kun je gemakkelijk de kunststeden Ascoli Piceno en Fermo bereiken, maar ook het dorpje Monte San Martino zal menig kunstliefhebber verbazen met zijn kunstschatten, zoals het vermaarde altaarstuk van de gebroeders Crivelli.

Lekker een dagje luieren op het strand kan natuurlijk ook. Het is maar een klein uurtje rijden naar zee, waar je tussen de middag kunt genieten van een heerlijke ​​lunch met verse vis uit de Adriatische Zee.

Terug bij La Querceta neem je nog een verfrissende duik in het zwembad, of geniet je van de ondergaande zon met een glas goede wijn uit een van de nabijgelegen wijnhuizen, proostend op de geweldige schoonheid van de Monti Sibillini. Salute!

La Querceta di Marnacchia
Via Villa Marnacchia 2
63857 Amandola (Fermo)

Eigenaresse Giovanna verwelkomt je graag. Om je te kunnen voorzien van persoonlijke aandacht en je goed in de watten te kunnen leggen, geldt voor de B&B-kamers een minimaal verblijf van twee nachten. Het aparte huis op het terrein is alleen voor een week te huur (van zaterdag tot zaterdag). Op verzoek organiseert Giovanna graag een kookworkshop voor je – of in het seizoen een truffeltocht.

www.laquercetadimarnacchia.it | gio@laquercetadimarnacchia.it
0039-3498465231

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *