Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Groene energie in het Parco Storico Seghetti Panichi

In Castel di Lama, niet ver van Ascoli Piceno, schitteren honderden tinten groen in het Parco Storico Seghetti Panichi, een van de Grandi Giardini Italiani. De tuin werd ontworpen door de Duitse botanicus en tuinarchitect Ludwig Winter, die in 1870 zijn eerste ideeën voor dit unieke stukje groen op papier zette.

De tuin getuigt van zijn grote passie voor verschillende soorten palmbomen. Het Parco Storico Seghetti Panichi is anders dan andere tuinen en parken in Italië: het is de eerste historische tuin waarin twee jaar lang onderzoek is gedaan naar bio-energetische waarden in de tuin.

Of je nu een wandeling maakt door het betoverende landschap of even neerstrijkt op een bankje om te genieten van de rust en stilte van de natuur: als bezoeker kun je hier ervaren wat de positieve effecten en heilzame werking van de verschillende plantensoorten zijn.

Naast de rode beuk en eik (beide afkomstig uit Le Marche) vind je in het park ook oosterse planten- en bomensoorten, zoals de gouden Ginkgo Biloba, de Japanse kers (ook wel de boodschapper van de lente genoemd, omdat hij als eerste bloesem krijgt), een moerascipres en een treurhoningboom. Deze staan met name rondom het meer, waar prachtige waterlelies en witte lotusbloemen op het water bloeien.

Leuk om te weten: extracten uit de palm-, olijf- en sinaasappelbomen uit de tuin worden gebruikt om een zijdeachtige en heerlijk geparfumeerde bodyolie te maken (die je bij je verblijf in de bed & breakfast die in het park is gevestigd vast mag uitproberen).

En in Ristorante del Borgo, dat eveneens in de tuin ligt, kun je zelfs speciale gerechten met bloemen en kruiden uit het Parco Storico Seghetti Panichi proeven!

Praktische informatie
Het Parco Storico Seghetti Panichi is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, waarbij je wel verzocht wordt je bezoek van tevoren aan te kondigen via info@seghettipanichi.it. De toegang kost € 5,-.

Wil je de tuin bezoeken onder leiding van een gids, dan betaal je € 10,- (kinderen tot negen jaar mogen gratis naar binnen). Voor zo’n rondleiding moet je wel een plekje reserveren (dat kan via deze link).

met dank aan Parco Storico Seghetti Panichi & Grandi Giardini Italiani voor de foto’s

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *