Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Passion for Paper – handgemaakte souvenirs en creatieve workshops in Bolsena

Na de opening van haar keramiekatelier in Gradoli drie jaar geleden opende Bertie Franke dit voorjaar haar tweede atelier, Passion for Paper and more… in Bolsena.

In haar atelier maakt en verkoopt ze handgemaakte notitieboeken, agenda’s en journals. Maar ook origami wall art, pebble art en T-shirts met de door haar geliefde spirituele symbolen zoals de levensbloem en het labyrint.

Natuurlijk mag ook Berties raku-keramiek, met dezelfde herkenbare symboliek, niet ontbreken. Je kunt de collectie het best omschrijven als artistiek, eigenzinnig en spiritueel.

Corso Cavour –  straat vol ambachtslieden

Bertie: ‘Mijn atelier is gevestigd aan de Corso Cavour, de hoofdstraat die dwars door Bolsena loopt. In dit deel van de Corso bevinden zich meer ateliers, zoals een glas-in-loodatelier, een naaiatelier en een hoedenatelier. Ik zit hier dus helemaal op mijn plek met mijn boekbindatelier.

Op het moment dat je de winkel binnenstapt, kom je in een andere wereld terecht. Een wereld van symboliek, kunst en schoonheid. Ik maak graag mooie dingen, maar wat ik creëer moet ook altijd passen bij mijn andere werk. Alles vult elkaar aan, van notitieboeken tot keramiek, van T-shirts tot wall art.

Mijn passie voor papier

Als kind had ik al een grote voorliefde voor papier. Ik leerde al op jonge leeftijd de Japanse papiervouwkunst van de zusters in het klooster waar mijn moeder werkte. Tijdens mijn middelbare schoolperiode kon ik dagen bezig zijn met de creatie van boekjes en werkstukken.

Sinds ik negen jaar geleden in Italië ben gaan wonen, heeft die passie zich langzaam ontwikkeld tot de productie van handgemaakte notitieboeken en agenda’s in mijn eigen stijl.

In eerste instantie begon ik met het maken van dotted journals, maar al snel breidde zich dat uit naar een serie notitieboeken, agenda’s en aquarelboekjes. Ik houd van zachte kleuren en inbindtechnieken met karakter, waarbij je aan de buitenzijde van het boek kunt zien hoe het ingebonden is.

Voor mijn boeken gebruik ik onder andere eco-leer en prachtig papier met eigenzinnige afbeeldingen van de Italiaanse producent Stamperia.

Creatieve workshops tijdens je vakantie

Je bent van harte welkom in mijn atelier, waar ik je meeneem op een creatieve reis. Het atelier ligt vol met verschillende soorten papier, karton, eco-leer en allerhande materialen om de mooiste dingen te creëren.

Ik vind het heerlijk om mijn passie te delen met anderen tijdens een workshop of cursus. In mijn atelier in Bolsena kun je naar hartenlust je creativiteit ontdekken tijdens de workshops boekbinden, origami of pebble art.

In een ochtend of middag creëer je een unieke herinnering aan jouw vakantie aan het Lago di Bolsena. De workshops zijn het hele jaar door te boeken. Meer informatie vind je op de website passionforpaper.it.

Keramiekcursussen aan het Lago di Bolsena

Een paar jaar geleden opende ik mijn Studio Artemisia aan het centrale plein in Gradoli. Het is een inspirerende omgeving vol materialen, gereedschappen en een keramiekoven.

Ook daar heet ik je van harte welkom en deel ik mijn kennis, ervaring en passie voor het maken van eigentijds keramiek met de Japanse raku en de Etruskische bucchero-techniek.

Gedurende het hele jaar organiseer ik op aanvraag basis- en intensieve cursussen van een week voor beginners en gevorderden. Ik heb plaats voor een kleine groep van maximaal vier personen. Tijdens de week zal ik iedereen op zijn eigen niveau persoonlijk begeleiden.

Controleer de beschikbaarheid voor de week van jouw voorkeur op de website bertiefranke.com. Meer weten? Stuur me dan gerust een e-mail.’

Wil je alvast virtueel meegenieten van Berties creaties? Volg Bertie dan op Instagram en/of Facebook.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *