Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

15 culinaire tips voor de Castelli Romani – restaurants, osteria’s en wijnmakers

Even buiten de drukte van Rome parelen de Castelli Romani: charmante dorpjes die zich nestelen in het groen. Met dank aan de vruchtbare vulkaangrond zijn de stadjes altijd behoorlijk rijk aan lokaal lekkers geweest.

Culinair gezien kom je er dan ook volop aan je trekken, van geurige porchetta en blozende bosaardbeitjes tot frisse Frascati-wijn. Zeker als je aanschuift bij een van onderstaande osteria’s, restaurants of wijnmakers. Buon appetito!

Ristorante Sintesi – Ariccia

Drie getalenteerde twintigers hebben hun krachten gebundeld en een eigentijds restaurant geopend in Ariccia: Ristorante Sintesi. Ze willen meegaan met de tijd, juist in een gebied als de Castelli Romani, dat diep geworteld is in de culinaire tradities.

Wie deze drie avonturiers zijn? De keuken is toevertrouwd aan chef-kok Sara en chef-banketbakker Matteo, die beiden ervaring opdeden in diverse Michelin-keukens in Italië, Engeland, Denemarken en Australië.

Als gast word je ondertussen begeleid door Carla, die je met haar ervaring vanuit de Associazione Italiana Sommelier en opgedane bierexpertise uitstekend kan adviseren.

Achter de naam Sintesi zit een duidelijke filosofie. De chefs voegen in gerechten verschillende ingrediënten samen door het overbodige te elimineren. Vaak gaat het ook nog eens om combinaties die op het eerste oog niet bij elkaar lijken te passen, maar toch verrassend goed uitpakken.

Aangezien ze ervan overtuigd zijn dat de keuken juist wordt verrijkt door invloeden van hun reizen en ervaringen binnen én buiten de Italiaanse landsgrenzen, hebben ze zich niet beperkt tot het Italiaanse territorium.

Je kunt het menu dan ook zien als een reis door de wereld die uiteindelijk terugkeert bij de tradities van het eigen grondgebied. Een plek waar oosterse invloeden, maar ook Noord-Europese technieken en universele smaken te herkennen zijn.

Raadpleeg zeker ook de zorgvuldig samengestelde wijnkaart, die volledig aansluit bij het menu. Naast de bekende wijnen kun je ook natuurlijke wijnen leren kennen. Er worden tevens ambachtelijke bieren en een aantal cocktails geschonken.

De jonge talenten zijn aanhangers van de ecologische ethiek. Duurzaamheid en afvalbeperking staan hoog in het vaandel, vandaar dat het menu geregeld wordt aangepast aan het aanbod van de kleine producenten waar ze mee samenwerken.

De ingrediënten van het Italiaanse land, de zee, de meren en de bossen genieten de voorkeur. Ook in de inrichting zie je verwijzingen naar de natuur: een verticale moestuin en mos op de muur is niet iets wat je elke dag ziet!

Wil je proeven van de bijzondere keuken van Ristorante Sintesi? Je vindt het restaurant aan de Viale dei Castani 17 in Ariccia. Op de website van Ristorante Sintesi vind je meer informatie.

Osteria Dar Vignarolo – Ariccia

Osteria Dar Vignarolo is een geweldig adresje in Ariccia, het plaatsje dat bekend staat om de porchetta. Bij Dar Vignarolo beleef je een authentieke lunch of diner in een familiaire sfeer en ervaar je gastvrijheid zoals die er ook in de vroegere Romeinse tavernes was.

Hoewel je de osteria normaal wellicht voorbij zou lopen – de eenvoudige inrichting met lange houten banken en tafels met papieren tafelkleden oogt niet bijzonder – is het zeker de moeite waard om plaats te nemen op het terras of aan de tafels binnen.

Het heerlijke eten en de gezellige sfeer maken het karige interieur namelijk ruimschoots goed. Niet voor niets is het hier vaak druk, vooral met locals (reserveren kan daarom zeker geen kwaad).

Dar Vignarolo staat bekend om de traditionele maaltijden die vaak worden vergezeld door de Romanella-wijn, een van de bekende wijnen van de Castelli Romani. De koks bereiden de gerechten volgens oude Romeinse tradities en zorgen ervoor dat je een grote portie geserveerd krijgt.

Wat je zoal op het menu vindt? Om te beginnen heb je een ruime keuze aan antipasti. Je proeft bijvoorbeeld van bruschetta, coppiette (reepjes vlees die typisch zijn voor de regio Lazio), diverse vleeswaren en kazen, porchetta en vers brood.

Als primo kies je een van de vers bereide pasta’s. De secondi zijn vleesgerechten zoals biefstuk, gesneden rundvlees en varkenskotelet.

Je lunch of diner sluit je vervolgens af met de huisgemaakte desserts. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tiramisù of panna cotta?

Wil je aanschuiven bij Dar Vignarolo? Je vindt de osteria aan de Strada Nuova 97 in Ariccia. Meer informatie vind je op de website van Dar Vignarolo.

La Credenza di Eleonora – Marino

De jonge chef-kok Eleonora Masella en haar man Daniele Collu namen in 2019 restaurant La Credenza over en doopten het om tot La Credenza di Eleonora. Ze hebben met hun verfijnde gerechten en kwaliteitswijnen in korte tijd al vele harten weten te veroveren.

Je dineert in een oude grot, verfraaid door de aanwezigheid van fresco’s, zacht licht en achtergrondmuziek. Bij mooi weer kun je ook plaatsnemen op het terras in het rustige straatje nabij Palazzo Colonna.

Daniele ontvangt je altijd met open armen, enthousiast vertellend over het menu en de wijnkaart, maar ook het restaurant en de geschiedenis daarvan komen voorbij. De liefde en passie van de chef zijn de extra ingrediënten voor een onvergetelijke avond.

Eleonora geeft de voorkeur aan een innovatieve keuken met klassieke roots, waarbij smaken uit het heden en verleden samensmelten. Een van haar sleutels tot succes is de zorgvuldige selectie van kwaliteitsproducten, het liefst afkomstig uit de directe omgeving én uit haar eigen moestuin.

Verder werkt ze graag met aromatische kruiden en gebruikt ze de kennis die ze door de jaren heeft opgedaan in studies en sterrenkeukens. Het resultaat zijn gerechten waar je je keer op keer over blijft verbazen. De kleuren en geuren zijn al een genot voor je zintuigen, maar die eerste hap is helemaal onvergetelijk…

Als je wil proeven van de gerechten van Eleonora, raden we je aan om vooraf even te bellen om te reserveren. Volg als je er bent zeker de suggesties van Daniele op. Hij kent de kookkunsten van zijn vrouw immers het beste en helpt je graag om de gerechten te vinden die je het meest zullen aanspreken.

La Credenza di Eleonora ligt aan de Via Cola di Rienzo 4 in Marino. Via deze link vind je meer informatie.

Ristorante Belvedere dal 1933 – Frascati

Ristorante Belvedere dankt zijn naam aan het prachtige panorama dat hier te bewonderen is. Het opende in 1933 zijn deuren als trattoria, maar na de overname door de familie Rosica in 1998 werd het al snel omgevormd tot een heus restaurant.

De keuken wordt geleid door chef-koks Nelson en Alain Rosica, twee broers die vol enthousiasme hun internationale ervaring inzetten om je de lekkerste gerechten voor te kunnen schotelen. Ze worden ondersteund door mamma Titina, hun moeder die vastberaden is dit prachtige familie-avontuur tot een succes te maken.

Hoewel de keuken vrij simpel is, is Ristorante Belvedere een van de bekendste restaurants in de omgeving. Dit is te danken aan de uiterst smakelijke gerechten en de aandacht die wordt besteed aan de prestentatie.

De kwaliteit wordt verzekerd door te werken met hoogwaardige ingrediënten a chilometro zero, oftewel producten uit de directe omgeving. Ook koken de broers altijd volgens de seizoenen, waardoor de gerechten heerlijk vers zijn.

Wat ze zoal bereiden? Vooral gerechten uit de lokale keuken die ze in een modern jasje steken. Als antipasti kun je bijvoorbeeld courgettebloemen, geroosterde pecorino of aubergineballetjes bestellen.

Vervolgens heb je de keuze uit verschillende pasta’s, waaronder fettuccine met truffel of ravioli. Bij de secondo speelt vlees de hoofdrol, waaronder kalfsmedaillon en ossenhaas.

Als je nog ruimte over hebt voor een toetje, is de honingmousse een aanrader, maar er staan ook andere dolci zoals semifreddo en crème chantilly met aardbeien op het menu. Om de culinaire ervaring compleet te maken, omvat de wijnkaart diverse witte en rode wijnen.

Ristorante Belvedere dal 1933 ligt aan de Via Regina Margherita 29 in Frascati. Via deze link vind je meer informatie.

Cacciani – Frascati

Cacciani ligt op een panoramisch plekje in het hart van Frascati. Het elegante hotel-restaurant werd in 1922 geopend door nonno Leopoldo en nonna Giannina en wordt nog steeds met zorg gerund door dezelfde familie.

Van generatie op generatie worden de historische waarden doorgegeven waarmee Cacciani een begrip in de Castelli Romani is geworden. Niet voor niets is Cacciani in 2007 mogen toetreden tot de Locali Storici d’Italia (‘historische ondernemingen van Italië’).

In het restaurant verwelkomt de familie je voor een lunch of diner. Je schuift aan in de elegante eetzaal of op het terras waar je uitkijkt over Frascati, met heel in de verte zelfs Rome.

De chef-koks respecteren de traditionele Romeinse keuken en het culturele en gastronomische erfgoed van hun voorgangers, maar ze durven ook te experimenteren in de keuken én in de wijngaard.

Respect voor de seizoenen en liefde voor lokale producten vormen de basis van hun gerechten, die worden geserveerd met een van de wijnen uit de familiewijnkelder. Proef zeker een glas van de huiswijn die afkomstig is van de eigen wijngaarden!

Wil je wel proeven van de creaties van de keuken, maar doe je dat liever in een iets informelere sfeer? Strijk dan neer in de Vineria, de lounge van Cacciani waar je geniet van een selectie wijnen, vergezeld van planken vol vleeswaren en kazen, gastronomische specialiteiten en verschillende dolci.

Als je langer wil genieten van al het moois in de omgeving en de gezellige sfeer bij Cacciani, dan kun je blijven slapen in het bijhorende hotel. Cacciani ligt aan de Via Armando Diaz 13 in Frascati. Op de website van Cacciani vind je meer details.

Cantine Santa Benedetta – Monte Porzio Catone

Cantine Santa Benedetta is de oudste wijnmakerij in de Castelli Romani. Al meer dan driehonderd jaar bezitten ze wijn- en olijfboomgaarden op de glooiende heuvels tussen Frascati en Monte Porzio Catone. Traditioneel produceerden ze alleen witte wijn, maar tegenwoordig prijken op het land ook druivenrassen voor rode wijn.

Al generaties lang worden in de familie Benedetti de herinneringen, technieken en geheimen van vader op zoon doorgegeven, zodat niets verloren gaat. Alberto is de huidige eigenaar, maar zoon Antonio staat al klaar om het stokje over te nemen.

Ze streven er elk jaar naar de best mogelijke wijn te produceren. Ze gebruiken alleen druiven van hoge kwaliteit, van traditionele en edele druivenrassen en doen er alles aan om het hele proces zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Naast de wijnproductie focussen ze zich op de olijfbomen. Ze produceren een uitstekende extra vergine olijfolie met een heldergroene kleur en fruitige, kruidige tonen.

Als je de magie en geschiedenis van de wijngaarden zelf wil beleven, kun je deelnemen aan een proeverij, die altijd begint met een bezoekje aan de wijngaarden en de wijnkelder.

Vervolgens krijg je meer informatie over de wijnen en olijfolie en proef je met ál je zintuigen. Uiteraard mag iets lekkers daarbij niet ontbreken!

Je kunt ook een kookworkshop volgen, waarbij je kennis maakt met eeuwenoude recepten en keukengeheimen. Daarna proost je op het gedane werk en mag je aanschuiven om te genieten van al het bereide lekkers.

Als je het koken liever aan de koks overlaat, kun je aanschuiven bij La Camera da Pranzo. Het landhuis waarin het restaurant is gevestigd, staat al sinds 1712 tussen de wijngaarden en biedt een prachtig decor voor een lunch.

Je vindt Cantine Santa Benedetta aan de Via Frascati Colonna 35 in Monte Porzio Catone. Meer informatie vind je op de website van Cantine Santa Benedetta.

Il Monticello – Monte Porzio Catone

Il Monticello is het restaurant van de familie Intreccialagli aan de rand van Monte Porzio Catone. Het is een sfeervolle omgeving, zeker als de open haard op de achtergrond knispert op frisse avonden. Bij mooi weer is juist een plekje op het terras, onder de prachtige bomen en met een zacht briesje, een aanrader.

Erasmo, Fulvio en hun medewerkers staan klaar om je te adviseren over de gerechten op het menu, dat is gericht op de smaken van de regio Lazio. Chef-kok Angela voegt er echter wel geregeld een creatieve touch aan toe.

Op het menu hebben vleesgerechten een prominente plek, aangevuld met een aantal visgerechten. De groenten en kruiden die gebruikt worden, komen rechtstreeks uit de eigen tuin van het restaurant, verser kan bijna niet.

Il Monticello ligt aan de Via Romoli 27 in Monte Porzio Catone. Via deze Facebookpagina vind je meer details.

Epos Wine & Food – Monte Porzio Catone

Epos Wine & Food is de bistro van het wijnbedrijf Poggio Le Volpi. In deze casual bistro ervaar je in familiaire sfeer de gerechten van een uitstekende keuken die aandacht schenkt aan de ‘echte’ smaken van Lazio.

Armando Mergé en zijn zoon Felice openden het wijnbedrijf in 1996, met als hoofddoel: lokale wijnen produceren. Tegenwoordig bezitten ze vijfendertig hectare land met vulkanische bodem in het hart van de Castelli Romani. Ze selecteren de meest geschikte wijnstokken (in de eerste plaats de Malvasia del Lazio en Trebbiano) en produceren alleen met de beste druiven.

In 2014 voelde Felice de behoefte om een directe lijn met de consument te creëren – het startsein om tussen de wijngaarden Enoteca Poggio Le Volpi te openen. De droom was echter groter en met passie en hard werken heeft hij de enoteca laten uitgroeien tot Epos Wine & Food en Barrique.

Bij Epos Wine & Food is de uitstraling modern en elegant. Chef-kok Alfonso Crici weet met zijn nieuwsgierigheid en passie op respectvolle wijze de regionale culinaire tradities te combineren met innovatie.

De specialiteit van Epos zijn de vleesgerechten. Een ander sterk punt zijn de kazen en de vleeswaren in de parete del gusto, de verschillende rijpingscellen waar hoogwaardige producten rusten, bijvoorbeeld de jamon iberico, de capocollo uit Martina Franca (in Puglia) en de fiocco di nero casertano.

Ook een aanrader om te proberen zijn het zelf gebakken brood en de verse, met de hand geknede pasta. Natuurlijk kun je in de bistro ook de zelfgeproduceerde Poggio Le Volpi-wijnen bestellen.

Epos Food & Wine aan de Via di Fontana Candida 3c in Monte Porzio Catone. Via deze link lees je meer details.

Ristorante Pagnanelli – Castel Gandolfo

Voor een romantisch diner in de Castelli Romani ga je naar restaurant Pagnanelli. Hier laten de chefs je de smaken van de Italiaanse keuken (her)ontdekken in combinatie met uitstekende wijnen. Je geniet in alle rust van de seizoensgerechten terwijl je de spectaculaire panorama’s in je opneemt.

Pagnanelli is een echt familierestaurant, dat een lange geschiedenis kent. Het werd in 1882 geopend door Giovanni Pagnanelli en wordt tegenwoordig gerund door alweer de vierde generatie van dezelfde familie.

Het restaurant is verdeeld over meerdere niveaus. De eetkamers worden omlijst door enorme ramen waardoor je uitkijkt over het meer. Voor een nog spectaculairdere blik op het water vraag je om een tafeltje op het terras.

Nog een bijzondere plek die je tijdens een bezoek aan het restaurant even moet bekijken is de kelder van Pagnanelli, die uit tufsteen is uitgegraven. Je daalt langzaam de trap af langs alle displays met kurkentrekkers.

Eenmaal in de wijnkelder bewonder je in het zachte licht de enorme wijncollectie (met een aantal historische flessen), een brede selectie grappa, een verzameling oude koffiemolens, flessen die zijn gesigneerd door bekendheden die het restaurant hebben bezocht en de kunstige creaties van antieke wijnkurken.

In deze sfeervolle ruimte worden privédiners, speciale evenementen en thema-avonden georganiseerd, zoals wijnproeverijen, -cursussen en kooklessen.

Je vindt Ristorante Pagnanelli aan de Via Antonio Gramsci 4 in Castel Gandolfo. Via deze link vind je meer informatie.

Osteria Il Bersagliere – Colonna

Ben je op zoek naar een leuk adresje om te lunchen of dineren in Colonna? Een aanrader is Osteria Il Bersagliere, waar de familie Lanzi al meer dan een eeuw gasten ontvangt.

Het restaurant werd in 1902 geopend als een osteria met een rustplek voor paarden. Tegenwoordig bestaat Il Bersagliere uit drie eetkamers, een grote zaal voor recepties en banketten en een terras.

Het vriendelijke personeel leidt je bij binnenkomst naar een van de elegant ingerichte eetkamers. De open haard brandt, de sfeer is gemoedelijk en je krijgt alle tijd en ruimte om rustig te genieten van je middag of avond.

Bij mooi weer raden we je aan om te vragen of er een plekje vrij is op het terras in de tuin. Met een beetje geluk kun je onder de warme zonnestralen neerstrijken in deze groene oase met kleurrijke bloemen.

Op het menu tref je typische gerechten uit de Romeinse keuken, met soms nog wat creatieve invloeden van de chef. Laat je verrassen door de precieze invulling, want het menu is afhankelijk van de beschikbaarheid van ingrediënten en van het seizoen.

Zo is er in de herfst bijvoorbeeld meer ruimte voor truffels en wordt de lente afgetrapt met zelfgemaakte babà (Napolitaanse cakejes) met room en bosaardbeitjes.

Er zijn ook een paar gerechten die je het hele jaar door kunt bestellen, zoals de traditionele gricia en cacio e pepe.

Als je niet weet wat je moet kiezen, dan zit je met de parmigiana di melanzane altijd goed. Dit is namelijk een van de meest bestelde gerechten van de osteria. Ook de pizza’s zijn een echte aanrader. Een andere optie is een menù degustazione, waarbij je meerdere gerechten kunt proeven.

Nog een afsluitende tip als je besluit te gaan eten bij Osteria Il Bersagliere: zorg dat je tijdig reserveert. Voor de lunch kun je vaak nog wel aanschuiven, maar bij het diner kunnen de tafeltjes al snel bezet zijn.

Osteria Il Bersagliere ligt aan de Via Casilina in Colonna. Op de Facebookpagina van Il Bersagliere vind je meer details.

Agriturismo Monte Due Torri – Genzano di Roma

Agriturismo Monte Due Torri is een prachtige plek om te dineren en/of slapen, zeker als je houdt van de charme van een nog aardig ongerepte natuurlijke omgeving. Het bedrijf bestaat uit twee plekken in het groene hart van de Castelli Romani: Monte Due Torri (in Genzano di Roma) en Il Borgo (in Ariccia).

De boerderij heeft zijn oorsprong in de jaren vijftig, toen Giosafat Amici en zijn vrouw Lidia een nieuw landbouwavontuur begonnen. Vroeger was het een buitenpost van het Maecium-kasteel (de middeleeuwse muren pronken hier nog steeds), gebouwd op Romeinse waterreservoirs.

In 1994 werden de deuren van Monte Due Torri geopend; in 2003 wordt Il Borgo toegevoegd aan het familiekapitaal. Hier vind je de wijngaarden, olijfbomen en graanvelden van de familie, plus een agriturismo met naast een eetgelegenheid en kamers ook een zwembad en wellnessruimte.

In 2013 nam alweer de derde generatie van Amici het bedrijf over. Josè, Damiano en Arianna zetten voort wat hun grootouders gestart zijn. Ze produceren tegenwoordig olijfolie, bloem, honing, groenten, fruit, balsamico, wijn en spumante van hoge kwaliteit. Hierbij is respect voor het milieu van groot belang, vandaar dat ze officieel een azienda biologica (‘biologische boerderij’) zijn.

De producten worden niet alleen verkocht, ze spelen ook de hoofdrol in het restaurant van Monte Due Torri. Tijdens een heerlijk diner proef je van gerechten uit de traditionele keuken, bereid met de biologische producten van eigen bodem en gecombineerd met de zelf geproduceerde wijnen.

Agriturismo Monte Due Torri ligt aan de Via Montegiove Nuovo 77 in Genzano di Roma.

Taverna Mari – Grottaferrata

Dat Taverna Mari een van de beste restaurants van de Castelli Romani is, blijkt wel uit het feit dat ze al meer dan twintig jaar worden vermeld in de bekendste gastronomische gidsen van Italië, zoals Gambero Rosso, Slow Food en L’Espresso.

Je schuift hier aan als je wil genieten van de Romeinse culinaire tradities, bereid met hoogwaardige producten en vergezeld van fijne wijnen, geserveerd door de familie Mari en het vriendelijke personeel.

De keuken besteedt veel aandacht aan het selecteren van kwalitatieve ingrediënten die goed passen bij de typische gerechten uit de keuken van de Castelli Romani.

Als antipasti kun je bijvoorbeeld de burratina, prosciutto en buffelmozzarella combineren. Vervolgens proef je bijvoorbeeld de handgemaakte fettuccine met gedroogde porcini (eekhoorntjesbrood) en varkenshaas of pasta’s zoals mezzi rigatoni.

Bij de secondi heb je de keuze uit vleesgerechten, waaronder rundvlees, varkensfilet, kalfsvlees en kip. Voor erbij kun je salade, gebakken aardappeltjes, witlof, bonen of geroosterde paprika’s bestellen.

Als je na al dit lekkers nog ruimte hebt voor een dessert, wordt de keuze nog lastig… Op het menu vind je onder meer tiramisù, taart of – in het seizoen – frisse watermeloen.

Ook bij de wijn is de keuze niet snel gemaakt. Op de uitgebreide wijnkaart van Taverna Mari vind je ongeveer honderd verschillende wijnen, een aanbod dat continu in ontwikkeling is. Niet alleen de grote en bekende namen worden geselecteerd, ook flessen van kleine wijnproducenten verdienen een plaatsje op de kaart.

Wellicht valt het je wel op dat er vooral veel aandacht is voor wijnen uit de regio. Dit doen ze om de link tussen de regionale keuken en de dranken nog eens extra te versterken. Zo dompel je je tijdens een avond bij Taverna Mari helemaal onder in de smaken van Castelli Romani!

Taverna Mari ligt aan de Via Piave 29 in Grottaferrata. Via deze link vind je meer details.

Grazioli Art Bistrot – Grottaferrata

Grazioli Art Bistrot is het restaurant van Park Hotel Villa Grazioli, een voormalige kardinaalsvilla op een panoramische locatie. Hier word je warm welkom geheten om te komen proeven van de verfijnde mediterrane gerechten tijdens een lunch of diner (waarvoor je wel tijdig moet reserveren).

Je schuift aan aan een van de fraai gedekte tafels in het restaurant of op het terras in de tuin waar je uitzicht hebt over Rome. e keuken van Grazioli Art Bistrot werkt voornamelijk met ingrediënten uit de Castelli Romani.

Je culinaire ervaring begint al meteen bij de antipasti. De keuken zorgt er met vakkundig bereide verse seizoensproducten voor dat je licht en smaakvol van start gaat. Op het menu vind je onder andere tonijnfilet, een trio van garnalen, Parmaham met brood en een salade.

De primi zijn een selectie van herziene typische gerechten met een internationale touch. Zo bereiden ze bijvoorbeeld scialatelli met mosselen, cherrytomaatjes, munt en pecorino of tagliatelle met doperwtencrème, eekhoorntjesbrood en bacon, maar ook pompoengnocchi met ragù.

Op het menu zie je bij de secondi niet alleen vlees staan, maar ook vis- en vegetarische gerechten. Sowieso houden ze goed rekening met gasten die een dieetwens hebben, of dat nu glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, een allergie of een intolerantie is. Als je het aangeeft, bereiden ze smakelijke alternatieven in lijn met de traditionele keuken.

Om de maaltijd met een zoete noot te eindigen, bestel je nog een dessert. Cheesecake, semifreddo met passievrucht en chocoladeganache of een sorbet met mandarijn en wodka vormen slechts een paar van de heerlijke opties.

Je vindt Grazioli Art Bistrot aan de Via Umberto Pavoni 21 in Grottaferrata. Via deze link vind je meer informatie en de contactgegevens om een tafeltje te reserveren.

Up Bistrot – Velletri

Bij het gezellige Up Bistrot in Velletri kun je de hele avond terecht voor een hapje of een drankje. De bistrot heeft een grote binnenruimte, maar ook een fijn terras aan het Piazza Garibaldi.

Up opent de deuren aan het begin van de avond voor een ontspannen aperitivo. Er is een ruime keuze aan glazen wijn door de grote collectie wijnen in de kelder. Blijf vervolgens lekker zitten voor het diner, want de chefs van Up toveren heerlijke gerechten op tafel, gebaseerd op de traditionele keuken maar op creatieve wijze bereid.

Alleen al hoe de gerechten geserveerd worden, is een lust voor het oog. De chefs besteden namelijk extra veel zorg en aandacht aan het perfectioneren van de opmaak en presentatie van de borden.

Je hebt de keuze uit een gebalanceerde mix tussen vis- en vleesgerechten. Als antipasti wachten bijvoorbeeld een rundvleestartaartje, een selectie vleeswaren en kazen, panzanella met inktvis en burrata, sashimi zalm of knapperige tonijn op je.

Bij de primi staan onder andere taglioni met porcini en gevulde cappelletti op het menu. Als je na al dit lekkers nog trek hebt, kun je ook een secondo bestellen. Naast gerechten als eendenborst, tonijn en zalm valt vooral de ruime keuze aan rundvlees op, verschillend in bereidingswijze en afkomst.

Als afsluiter zijn de ambachtelijke desserts ook nog eens om je vingers bij af te likken. Uitbuiken doe je onder het genot van een heerlijke cocktail of een glas uit de selectie sterke dranken. Up Bistrot verandert na het diner namelijk in een gezellige bar waar je nog tot laat op de avond je favoriete drankje kunt bestellen.

Up Bistrot is te vinden aan het Piazza Giuseppe Garibaldi 10 in Velletri. Via de Facebookpagina van Up Bistrot vind je meer details.

Benito al Bosco – Velletri

Een van de bekendste restaurants in de Castelli Romani is Benito al Bosco, dat is ondergedompeld in het groen van de kastanjebossen op de hellingen van de berg Artemisio in Velletri.

Laat je hier tijdens een lunch of diner verrassen door de bijzondere smaken uit de keuken van de familie Morelli. Op het menu vind je een mix van vlees en vis en een combinatie van traditionele en innovatieve invloeden.

De geschiedenis van het restaurant gaat al decennia terug. Na jarenlange ervaring in de keuken keert Benito Morelli in 1966 terug naar zijn geboorteplaats om voor zichzelf te beginnen.

Hij opent met zijn unieke culinaire flair restaurant Benito. Dat wordt een succes en zijn passie drijft hem ertoe in 1972 een nieuw restaurant te openen: Benito al Bosco, waar hij tegenwoordig wordt bijgestaan door zijn kinderen Roberto, Daniela en Sabrina.

Traditie, kwaliteit en passie zijn woorden die de familie Morelli goed beschrijven. In de keuken wordt gewerkt met traditionele smaken, zonder ooit de zoektocht naar innovatie op te geven.

De ingrediënten worden met grote aandacht geselecteerd, waardoor de gerechten altijd van hoge kwaliteit zijn. Versheid is hierbij belangrijk, net als het gebruik van typische producten van de streek van de Castelli Romani. De zee die je vanaf het landgoed ziet, is bijvoorbeeld de bron van de verse vis.

Niet alleen de smaken en opmaak van de gerechten doen verrassen, ook de wijnkaart is indrukwekkend. In de kelder liggen meer dan drieduizend flessen voor je klaar, geselecteerd om elk type gerecht perfect te begeleiden. De sommelier adviseert hier vakkundig bij. Sowieso maakt de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de bediening je culinaire ervaring bij Benito al Bosco helemaal af.

Benito al Bosco ligt aan de Via Morice 96 in Velletri. Op de website van Benito al Bosco lees je meer informatie. Als je na al het lekkers rustig wil bijkomen in dezelfde fijne sferen, kun je in het bijbehorende hotel blijven slapen. Er zijn vijfenveertig kamers beschikbaar, voorzien van alle comfort.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *