Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ciao tutti’s Best Nine van 2019

Naast onze dagelijkse blogs laten we jullie tijdens onze reizen in Italië ook meegenieten op Instagram. Dit jaar deelden we via Instagram bijna driehonderd foto’s, van cappuccino’s tot Aperol Spritz tot schitterende stukjes stad, met onder meer Rome, Napels, Florence en Turijn, maar ook Ancona, Gaeta, Matera en Viterbo.

We postten foto’s van Fiat 500’s, Apes en Vespa’s in alle kleuren van de regenboog, van street art, wijnranken, borden pasta, citroenboomgaarden, stranden, bergen en pittoreske dorpsstraatjes – samen goed voor bijna honderdduizend likes. Grazie!

Aan het einde van het jaar blikken we terug met de zogenaamde Best Nine of 2019 – de negen Instagramfoto’s die in 2019 het populairst waren:

Met stip op nummer één: Locorotondo in kerstsfeer, een foto van Roberta Barreca uit Puglia die we deelden omdat de kerstsfeer in dit toch al zo pittoreske dorpje in Puglia voor nóg meer sfeer zorgt.

De tweede foto postten we veel vroeger in het jaar, in april, waar Ciao tutti’s Erwin (op Instagram te vinden als Italy in Picture) genoot van een uitgebreide aperitivo op het terras en de zon wist te vangen in de Aperol Spritz, hetgeen werd beloond met ruim zevenhonderd likes.

Foto nummer drie is de stapel nieuwe boeken die Saskia meteen bij verschijning signeerde voor de lezers die dit jaar naar Puglia reisden. Inmiddels zijn er duizenden boeken mee naar Puglia geweest, waar Saskia er af en toe ter plekke nog één kon signeren, tijdens toevallige ontmoetingen met lezers.

Ook foto nummer zes hangt samen met Mijn Puglia: Saskia schrijft hier aan het boek, op het dakterras van B&B Little Dolce in hartje stad, prachtig vastgelegd door fotografe Carola.

De laatste foto uit Puglia is de voorlaatste foto van de Best Nine, met twee oude mannetjes op een bankje in Ceglie Messapica. Dit fotogenieke dorpje was uitgestorven, op deze twee nonni na, die gezellig zaten te keuvelen in de zon.

Naast deze zonnige plaatjes zijn er ook twee foto’s in winterse sferen: de kerstmok van Italian Summers die je kon winnen en Matera onder een laag sneeuw, gefotografeerd door Giuseppe d’Armento.

Plek vijf en negen in de Best Nine zijn voor respectievelijk San Gimignano en een Fiat Cinquecento in Rome, beide gefotografeerd door Erwin:

Een nieuw bezoek aan Rome staat alweer op de planning, daar vieren we het eerste weekend van februari het tienjarig bestaan van Ciao tutti. Welke bestemmingen volgen, dat staat nog helemaal open – maar ze zullen stuk voor stuk vast weer net zo veel mooie foto’s en verhalen opleveren als afgelopen jaar.

Wil je niets missen van onze reizen? Volg ons dan op Instagram en reis zo (bijna) elke dag even mee naar Italië!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *