Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Fenicottero Rosa Gourmet – het fenomenale restaurant van Villa Abbondanzi Resort in Faenza

Dit voorjaar namen we jullie al mee naar Villa Abbondanzi Resort, een viersterren superior hotel mét wellness en spa in een prachtig park waar je onder meer flamingo’s kunt spotten.

Het restaurant van het resort dankt zijn naam aan deze flamingo’s. Bij Il Fenicottero Rosa Gourmet zorgen Massimo en Martina Bucci ervoor dat het je aan niets ontbreekt. Ze leggen je culinair gezien volledig in de watten, waarbij ze je een fenomenale reeks schitterend opgemaakte borden voorschotelen.

Verse vis en ander lekkers in een filmdecor

Achter het meertje waar de flamingo’s lekker badderen, word je verwelkomd in de stijlvol ingerichte villa, die hier en daar wel iets weg heeft van een filmdecor. De villa biedt onder meer onderdak aan Il Fenicottero Rosa Gourmet, met op het menu vooral gerechten met vis uit de Adriatische Zee.

De chef baseert zich deels op authentieke ingrediënten en recepten, maar geeft er altijd een eigen(zinnige), wereldse en eigentijdse touch aan, zodat je keer op keer wordt verrast door wat er op je bord ligt.

Dineren in de familiebibliotheek

Il Fenicottero Rosa Gourmet heeft een eigen bar, waar je voorafgaand aan je diner alvast een cocktail kunt drinken. Net als de eetzaal behoorde deze ruimte ooit tot de salon van de familie Bucci, de eigenaren van Villa Abbondanzi Resort, waar de Bucci’s hun vrienden ontvingen en etentjes gaven.

Een van de mooiste plekken van het restaurant is de voormalige bibliotheek, waar de tafeltjes staan opgesteld tussen de boekenkasten vol met boeken over kunst en cultuur.

De open haard is opgetrokken uit Carrara-marmer en is net als de schilderijen aan de muur een prachtig decor voor een onvergetelijke lunch of een romantisch diner. Hiermee is Il Fenicottero Rosa Gourmet een van de mooiste restaurants van Faenza en omstreken.

Een van de beste restaurants van Emilia-Romagna

Ook qua kookkunsten wordt er hoog gescoord. Dankzij Executive Chef Alessandro Giraldi is Il Fenicottero Rosa Gourmet ook een van de beste restaurants van Emilia-Romagna. Hij stelt elke maand met zorg een menu samen, rekening houdend met de producten die op dat moment en in het seizoen verkrijgbaar zijn.

Veel van de groenten, kruiden en vruchten die in de keuken worden gebruikt, komen uit de eigen moestuin van Villa Abbondanzi Resort. Alle vis komt verser dan vers uit de Adriatische Zee.

Sentiero, Impressione en Confidenza

Chef-kok Giraldi heeft drie verschillende menu’s voor je samengesteld: Sentiero, Impressione en Confidenza. Als je het Sentiero-menu kiest, proef je acht verschillende gerechten van de kaart.

Met Confidenza geef je de chef-kok carte blanche en laat je volledig verrassen, terwijl je bij Impressione zelf een aantal gerechten van de kaart kunt kiezen. Uiteraard zorgt de sommelier voor passende wijnsuggesties. Met ongeveer driehonderd verschillende flessen wijn in de wijnkelder is er voor ieder wel wat wils!

Op het à la carte-menu vind je een ruime keuze aan di antipasti, primi en secondi, grotendeels op basis van vis. Alle brood, focaccia en grissini worden elke dag vers gebakken, net als de dolci waar je zeker een plekje voor moet bewaren.

Reserveer een tafeltje bij Il Fenicottero Rosa Gourmet

Ook genieten van een fenomenaal etentje bij Il Fenicottero Rosa Gourmet? Je vindt het restaurant aan de Via Emilia Ponente 23 in Faenza. Reserveren is aan te bevelen en kan telefonisch via 0039-3316475116 of per e-mail via info@ilfenicottero-rosa.com.

Il Fenicottero Rosa Gourmet mag sinds 2022 de erkenning Table Remaquable dragen, die wordt toebedeeld aan de beste restaurants van Les Collectionneurs.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *