Home » Reizen door Italië » Emilia-Romagna » Festa delle Castagne e dei Ricordi in Castell’Arquato
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Festa delle Castagne e dei Ricordi in Castell’Arquato

kastanje-feest-castell-arquato-0

Al meer dan twintig jaar wordt de herfst in het prachtige middeleeuwse Castell’Arquato ingeluid met het Festa delle Castagne e dei Ricordi, het ‘feest van de kastanjes en de herinneringen’. Gedurende twee dagen kun je er proeven van de sfeer van het traditionele boerenleven, onder het genot van lokale gerechten en wijn uit de omliggende heuvels. Elena bracht tijdens de culinaire reis van La Mia Italia een bezoek aan dit festival en laat ons meegenieten met onderstaand fotoverslag.

kastanje-feest-castell-arquato-1 kastanje-feest-castell-arquato-2 kastanje-feest-castell-arquato-3 kastanje-feest-castell-arquato-4 kastanje-feest-castell-arquato-5 kastanje-feest-castell-arquato-6met deze machine worden gaatjes geprikt in de kastanjes, zodat ze niet ontploffen door de hittekastanje-feest-castell-arquato-7 kastanje-feest-castell-arquato-8 kastanje-feest-castell-arquato-9 kastanje-feest-castell-arquato-10 kastanje-feest-castell-arquato-11 kastanje-feest-castell-arquato-12 kastanje-feest-castell-arquato-13 kastanje-feest-castell-arquato-14 kastanje-feest-castell-arquato-15 kastanje-feest-castell-arquato-16al het eten tijdens het Festa delle Castagne wordt vers bereid, zelfs de pasta!
kastanje-feest-castell-arquato-17bij een gelateria in het centrum kun je tijdens het feest zelfs terecht voor kastanje-ijskastanje-feest-castell-arquato-18 kastanje-feest-castell-arquato-19

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *