Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Vaar mee naar de Grotta Azzurra van Palinuro

De meest zuidelijke bestemming van de blogtour #SalernoC2C is Palinuro. Vanaf Santa Maria di Castellabate is het een prachtige rit, door ietwat ruiger landschap dan langs de noordelijker gelegen Amalfikust.

PalinuroPalinuro (3)

Nadine: ‘Palinuro is een prachtige plek, met een zee zo blauw en helder dat het net lijkt alsof je op een tropisch eiland bent. Er is echter bijna niemand. Het is duidelijk wat onze missie is: Palinuro mag iets meer op de kaart gezet worden.

Die taak is deels aan mij – en daarvoor mag ik meteen aan boord stappen om de échte schat van Palinuro te ontdekken. We maken een boottocht naar een van de vele grotten in de kreken van het schiereiland Kaap Palinuro.

Palinuro (2)

De Grotta Azzurra, de Blauwe Grot, is de bekendste van alle grotten die hier zorgen voor een schitterend samenspel van water en licht. Het was de bedoeling dat we na het bezoek aan deze Grotta Azzurra een uitgebreide grottentour per boot maken, maar helaas laat het weer dit niet toe. Ondanks dat het hier ’s zomers bijna altijd mooi weer is, staat er nu een straffe wind waardoor de golven te hoog zijn.

We houden het dus bij de Grotta Azzurra en dat is absoluut geen straf! De ingang is groot genoeg om er met de boot in te varen. Eenmaal binnen verlicht de zon het water van de zee. Het heldere licht maakt de grot van binnen écht blauw, magisch gewoon.

Palinuro (6)Palinuro (4) Palinuro (5)

We varen wel nog even naar ‘het strand van de goede nachtrust’. Dit is zo genoemd door de vissers die na het harde werk dit strand bereiken om te ontspannen, aldus de leuke anekdote die onze ‘kapitein’ tijdens het boottochtje vertelde.

Voor ons wacht er elders een goede nachtrust. Vanuit de infinity pool van Grand Hotel San Pietro geniet ik ’s avonds van de prachtige zonsondergang over de zee.

Palinuro-Grand-Hotel-San-Pietro

Tijdens dit magische moment speel ik de afgelopen dagen nog eens af in mijn hoofd. Wat vind ik het jammer dat deze blogtour voorbij is… Ik ben nog lang niet uitgekeken in deze magische omgeving en kom dan ook zeker nog eens terug! A presto Palinuro, a presto Cilento!’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *