Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ovo – bellissimo bed & breakfast in hartje Napels

In het hart van het historisch centrum van Napels, bijna aan het altijd levendige Piazza Bellini, opent een jong Italiaans stel hun huis voor gasten van over de hele wereld. In hun bellissimo bed & breakfast Ovo vind je een perfecte mix van modern design en traditionele hartelijkheid.

Je zult meteen verliefd worden op de hoge plafonds en op de vele details die van deze B&B echt een thuis maken. Zo vind je bij Ovo bijvoorbeeld dezelfde lantaarns als aan de Rua Catalana, een straat waar veel traditionele ijzersmeden te vinden zijn. Ze zijn ontworpen door architect Riccardo Dalisi en gemaakt door Ciro Pepe.

Schilders als Luca Davino en Umberto Leonetti hebben een deel van hun collectie aan de muren van de gemeenschappelijke ruimtes en de drie kamers gehangen. Designliefhebbers herkennen vast ook andere meubelstukken en lampen.

Vanaf de ruime balkons kijk je uit op de resten van de Griekse stad Neapolis op Piazza Bellini, waar regelmatig live muziek te horen is. Links zie je de groene heuvel van het Capodimonte-park, rechts een reeks lantaarns die je blik naar de Santa Chiara leiden.

De keuken krijgt kleur dankzij de handbeschilderde tegels. Hier wordt het ontbijt geserveerd, met naast heel veel lekkers elke dag opnieuw ook tips en advies voor het verkennen van Napels en omgeving. Want wie kent de stad nu beter dan iemand die er al zijn leven lang woont?

De legende van het ei
Vanwaar de naam Ovo (een afgeleide van uovo, ei) denk je wellicht? Die naam verwijst naar een voor Napels belangrijke legende die is verbonden met het Castel dell’Ovo (‘Kasteel van het Ei’), het oudste kasteel van Napels.

Het kasteel is vernoemd naar het ei dat Vergilius er zou hebben begraven. Hij waarschuwde de Napolitanen voor de dag dat het ei zou breken. Dan zou namelijk ook het kasteel instorten, waarna Napels getroffen zou worden door een ramp die niemand in de stad zou overleven.

Hoe gek het misschien ook klinkt, het idee dat dit ei kan barsten, boezemt de Napolitanen meer angst in dan de Vesuvius, waarvan de contouren aan de overkant van de Golf van Napels prachtig afsteken tegen de blauwe lucht.

Drie keer ei op het menu
Er zijn drie verschillende kamers, die allemaal de naam van een gerecht met ei dragen: All’Occhio di Bue (‘spiegelei’), In Camicia (‘gepocheerd ei’) en Alla Coque (‘gekookt ei’).

All’Occhio di Bue is een zeer ruime kamer, met 45 vierkante meter zelfs bijna een appartement, verdeeld over twee verdiepingen. Op de eerste verdieping is er een kleine woonkamer (waar eventueel twee eenpersoonsbedden bijgezet kunnen worden) en een toilet. Op de tweede verdieping vind je een tweepersoonsbed en een badkamer met een ruime douche.

In Camicia is een lichte kamer van 35 vierkante meter, eveneens verdeeld over twee verdiepingen. Op de eerste verdieping is er een kleine living met een bureau (ook hier kunnen twee eenpersoonsbedden bijgezet worden). Op de tweede verdieping is er een tweepersoonsbed en een badkamer.

Alla Coque is een tweepersoonskamer (24 vierkante meter) met een tweepersoonsbed en een balkon. Ook de kleine badkamer heeft een klein balkon.

In elke kamer is er een klein koelkastje (met water en fruit), een waterkoker, airconditioning, verwarming en gratis wifi.

Ontdek Napels
B&B Ovo bevindt zich vlak bij de Port’Alba, een van de oude stadspoorten. Je zit dicht bij het schitterende klooster Santa Chiara, vanwaar je zo de Spaccanapoli in loopt. Deze straat is een bezienswaardigheid op zich, maar vergeet ook de omliggende straatjes niet, met onder meer de Cappella di San Severo en de kerststallenmakers aan de Via San Gregorio Armeno.

Dichtbij zijn ook twee metrolijnen (check zeker ook de metrokunst!) en de funicolari (de tandradbanen) voor onder meer een bezoek aan de Vomero-heuvel met het Castel Sant’Elmo, vanwaar je fantastisch uitzicht over de stad hebt.

Je kunt je verblijf bij OVO Slow Travel B&B boeken bij VesuvioTour
www.vesuviotour.nl | info@vesuviotour.nl
0031-(0)208932077‬

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *