Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Caseificio Barlotti – op bezoek bij een buffelmozzarella-boerderij

Na de schitterende Amalfikust brengt de blog tour #SalernoC2C Nadine in de Cilento, een streek in Campanië die veel minder bekend is dan het gebied rondom Amalfi en Ravello, maar zeker niet minder mooi.

Nadine: ‘Onze eerste stop was in het plaatsje Capaccio, waar de buffels van Caseificio Barlotti ons vrolijk begroetten. Dit is dé buffelmozzarella-boerderij van deze regio. Hier maakt men buffelmozzarella DOP, hetgeen wil zeggen dat er alleen buffelmelk wordt gebruikt van buffels die hier opgroeien.

Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (1) Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (2)

Bij deze buffelmozzarella-boerderij staan er tientallen buffels op stal, die we één voor één een aai over hun bol mogen geven. De buffels zijn van verschillende leeftijden. De jongste was nog een baby-buffel van slechts tien dagen oud. Zo vertederend, daar kun je niet voorbij lopen!

Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (3)

Na de kennismaking met de buffels mogen we een kijkje nemen bij het productieproces, dat grotendeels handmatig verloopt. Wist je dat er voor een pond mozzarella maar liefst vier liter buffelmelk nodig is?

Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (6) Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (7) Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (5)Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (8)

De kleur van de verse buffelmozzarella is porseleinwit. Natuurlijk mogen we de vers bereide buffelmozzarella ook proeven. Een onvergetelijke smaak! Delicaat en zelfs een beetje zoetig, heel anders dan de mozzarella die je in Nederland koopt.

Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (4)

Helaas kunnen we geen voorraad meenemen, maar dankzij de speciale buffelmelkzeep reist een vleugje buffelmozzarella met ons mee…

Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (6)

Onze volgende bestemming is Paestum, met de Griekse tempels die sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van Unesco staan – en die we bij de buffelboerderij stiekem al even op zagen duiken…

Caseificio-Barlotti-buffel-mozzarella-Capaccio-Cilento (9)

De grootste en oudste tempel was gewijd aan Hera, de koningin van de Griekse goden. Daarnaast vind je er een tempel gewijd aan Poseidon, god van de zee, en een tempel gewijd aan Athena, godin van de wijsheid.

Paestum (1) Paestum (2)

Helaas regende het hier te hard om er lang te blijven en mooie foto’s te maken. We deden bij de tempel van Hera nog snel een schietgebedje voor meer zon voor op onze volgende bestemming, Acciaroli, waar we jullie vanmiddag mee naartoe nemen.’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *