Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De mooiste stranden van Capri

Na onze kennismaking met keizerlijk Capri en een aantal prachtige wandelingen met uitzicht, is er ook tijd voor een dagje dolce far niente. En waar kun je dat beter doen dan aan een van Capri’s schitterende stranden?

capri-bagni-tiberio-strand

We delen dan ook graag zes fijne tips voor een dagje strand tijdens je vakantie op Capri – met dank aan Gillian en Holly voor het delen van hun favoriete plekjes.

Onze eerste favoriet is Bagni Tiberio (Via Palazzo a Mare 41). Vooral als je met kinderen Capri bezoekt, is dit een fijne plek. Er is een langzaam aflopend kiezelstrand waarvan je zo het heldere water in waadt, een houten zonnedek met kleurrijke strandbedjes, een bar en een restaurant met veel verse vis op het menu.

capri-bagni-tiberio capri-bagni-tiberio-2 capri-bagni-tiberio-3 capri-bagni-tiberio-4 capri-bagni-tiberio-5

Lido del Faro (Località Punta Carena, Anacapri) ligt in een kleine baai die wordt omgeven door rotsen, in de schaduw van de oude vuurtoren van Punta Carena. Er is een goed restaurant (met op het menu veel verse vis), een cocktailbar en een prachtig zwembad met zeewater. De vuurtoren is al sinds 1867 in werking en na die van Genua is het de grootste en belangrijkste vuurtoren van heel Italië.

capri-strand-lido-del-faro-2 capri-strand-lido-del-faro-3 capri-strand-lido-del-faro-4 capri-strand-lido-del-faro-5 capri-strand-lido-del-faro-6

Betoverend is La Canzone del Mare, een prachtig plekje tussen de rotsen. Dankzij het witte kiezelstrand, de zwembaden (die zijn gevuld met water uit zee) en het exclusieve restaurant is het hier goed toeven als je Capri romantisch met z’n tweetjes bezoekt.

De Faraglioni vormen een van de symbolen van Capri en dus ook een van de mooiste plekken voor een dagje aan zee. Da Luigi ai Faraglioni bereik je door een bootje te nemen vanaf La Canzone del Mare óf door de lange trap naar beneden te nemen vanaf het uitkijkpunt aan het einde van de Via Tragara.

capri-faraglioni-strand capri-faraglioni-strand-2

Bij La Fontelina relax je op grote witte kussens of in lage strandstoelen, neem je een duik in het kristalheldere water en geniet van een caffè affogato (espresso met vanille-ijs) terwijl je uitkijkt over zee. Om bij La Fontelina te komen, neem je vanuit Marina Piccola de shuttleboot – al kun je ook de ruim achthonderd treden tellende trap nemen vanaf het panoramapunt aan het einde van de Via Tragara.

capri-la-fontelina-strand capri-la-fontelina-strand-2 capri-la-fontelina-strand-3

Ten slotte is ook Lo Scoglio delle Sirene een aanrader, bij Marina Piccola (Via Mulo 77), met aan de horizon de Faraglioni.

capri-lo-scoglio-delle-sirene capri-lo-scoglio-delle-sirene-2 capri-lo-scoglio-delle-sirene-3

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *