Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

5x ontspannen in Napels en omgeving

Napels is enorm in trek en dat is goed te merken in de stad. De straten zijn gevuld met goed gestemde toeristen die het bruisende Napels met eigen ogen willen bekijken.

Wanneer je hier iets langer dan een aantal dagen verblijft, kun je de behoefte hebben om even te ontsnappen aan het chaotische verkeer en de vele mensen om je heen. Welke mogelijkheden heb je in Napels zelf of in de nabijheid van de stad?

Felicia van Salerno Travel geeft je een aantal tips die je goed kunt gebruiken wanneer je tijdens jouw bezoek even wilt ontspannen.

#1 Parco di Capodimonte

Dit enorme park, dat het paleis van Capodimonte omringt, beslaat meer dan honderd hectare. Het gebied werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht van de koninklijke familie, maar is nu voor iedereen vrij te bezoeken.

Het park is versierd met beelden en er is een grote verscheidenheid aan boomsoorten te vinden. Het is dan ook een ideale plek voor een warme zomerdag, waar je in de schaduw van de bomen kunt genieten van een heerlijk briesje. Daarnaast biedt het Belvédère een mooi uitzicht over de stad en kun je vanaf de andere kant de Vesuvius zien liggen.

Langs de lanen staan bankjes, maar op sommige plekken mag je ook je kleedje uitvouwen op het gras. Ook honden zijn in delen van het park toegestaan.

#2 Procida

Heb je na een paar dagen Napels de meeste hoogtepunten gezien en ben je toe aan wat afwisseling? Neem dan de boot naar Procida. Dit schattige eiland ligt op een kleine vijftig minuten varen van Napels.

Direct bij aankomst word je getrakteerd op een prachtig plaatje met vrolijk gekleurde huisjes en vissersbootjes die dobberen op het water. Een beeld waardoor je direct al overvallen zult worden door een vredig en rustgevend gevoel!

Het eiland is gemakkelijk te bezoeken in een dag en de afstanden zijn te lopen. Het huren van een elektrische fiets of een scooter is uiteraard ook een optie en stelt je in staat om meer van het eiland te bekijken. Ook biedt het eiland de mogelijkheid om er een heerlijke stranddag van te maken, door de aanwezigheid van verschillende mooie stranden.

#3 Campi Flegrei

Ten westen van Napels ligt het gebied van de Campi Flegrei. Vanuit Napels is dit gebied gemakkelijk te bereiken met behulp van de metrolijn Cumana.

De Campi Flegrei hebben ontzettend veel te bieden, waaronder de opgravingen in het stadje Pozzuoli, de verzonken stad Baia en het mooie Lago d’Averno. Het voordeel is dat dit gebied door toeristen een stuk minder bezocht wordt maar net zo interessant is als Napels.

Daarnaast geniet je hier van verschillende schitterende vergezichten. Zo biedt het uitkijkpunt vanaf Monte di Procida een uniek en adembenemend uitzicht dat je gezien moet hebben. Vanaf hier zie je de eilanden Ischia en Procida enerzijds, het eiland Capri met links daarvan de Vesuvius anderzijds.

#4 Parco Virgiliano

Het Parco Virgiliano is gelegen in de wijk Posillipo en heeft sinds de opening al een aantal verschillende namen gehad voordat het uiteindelijk definitief werd gewijzigd in Parco Virgiliano, ter ere van de Romeinse dichter Vergilius.

Het park ligt op het voorgebergte van de heuvel van Posillipo, op zo’n honderdvijftig meter boven zeeniveau. Op de verschillende terrassen in het park heb je een schitterend uitzicht over de Golf van Napels, het Sorrentijnse schiereiland, de Vesuvius, Ischia, Procida, Capri, het eilandje Nisida, de Golf van Pozzuoli en Bacoli met Capo Miseno en Monte di Procida. Een mooie plek om te ontspannen en tegelijkertijd te genieten van de omgeving!

foto’s: Salvatore di Stadio 

#5 Villa Floridiana

De Villa Floridiana is een villa die wordt omringd door een groot park, gelegen op de Vomero-heuvel. Ferdinand IV van Bourbon kocht dit optrekje in 1815 voor zijn vrouw, de hertogin van Floridia, dat hij ter ere van haar Floridiana doopte.

Architect Niccolini kreeg de opdracht om het oude gebouw te renoveren en zo ontstond de neoklassieke villa en het grote park dat werd voorzien van ongeveer honderdvijftig plantensoorten.

De villa en het park werden in 1919 eigendom van de staat, die er het Museo Nazionale delle Ceramica Duca di Martina opende, waar een kleurrijke keramiekcollectie tentoongesteld wordt.

Het park vormt met zijn kronkelende paadjes, schaduwrijke plekken en vele bankjes een ideale plek om even uit te rusten. Aan de achterkant van de villa kun je een kijkje nemen in de kleine vijver die vol zit met schildpadden. Ook bevindt zich aan die kant een prachtig uitkijkpunt.

Genoeg mooie opties om tijdens jouw verblijf in Napels even tot rust te kunnen komen! Meer tips, verhalen en ervaringen? Ga dan op stap met een local in Napels. Ideaal om te doen aan het begin van jouw verblijf, omdat je veel handige tips krijgt waar je tijdens de rest van je verblijf van kan profiteren. Ci vediamo a Napoli?’

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *