Home » Italië dichtbij » La Famiglia – Italiaanse familietaferelen op tv
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

La Famiglia – Italiaanse familietaferelen op tv

Vanaf 29 september geniet je van La Famiglia, een spannende dramaserie over een Nederlands-Italiaanse familie die niet alleen met cultuurverschillen te maken heeft, maar ook angstvallig een geheim probeert te verbergen.

La-famiglia-avro-tros-televisie-serie

Culinaire erfenis
Marloes Esposito runt samen met haar man Salvatore het Italiaanse restaurant Il Baffo. Het restaurant is 25 jaar geleden opgezet met ‘een erfenis’ van haar schoonvader Giancarlo. In ruil daarvoor mogen haar schoonvader en diens zwager Pasquale in de kelder van Il Baffo een incassobureau runnen. Dit zorgt regelmatig voor wrijving op de zaak en brengt dubieuze gasten over de vloer, waaronder bordeelhouder Joop.

Marloes probeert met man en macht iedereen op het rechte pad te houden en een normale gezellige familie te zijn. Maar de Italiaanse mannen, onder wie ook haar zwager Franco, hebben daar zo hun eigen idee over. Het verleden van opa Giancarlo, die 25 jaar geleden naar Nederland is gevlucht, blijkt de familie nog steeds te achtervolgen en heeft zelfs consequenties voor de inmiddels oer-Hollandse (klein)kinderen Angelo en Giulia.

Bedoeld en onbedoeld verzeilt de familie in een web van illegale praktijken. Wanneer zelfs Annie, de moeder van Marloes, op een dag het restaurant binnenkomt met gestolen kleding, denkt Marloes dat ze echt de enige ‘normale’ is van de familie en lucht ze haar hart bij Franco’s ex Leonie – die er stiekem een bijzonder intieme band op nahoudt met haar zoon Angelo.

De problemen van Marloes en haar gezin blijken veel groter als op een dag oude bekenden van Giancarlo, die dachten dat hij dood was, plotseling op de stoep staan om een rekening te vereffenen. Dit heeft gevolgen voor de hele familie…

Nederlands-Italiaanse cast
Het scenario voor de dramaserie is geschreven door Maria Goos. De cast is een mengeling van Nederlandse en Napolitaanse acteurs. Naast Teun Kuilboer, Joke Bruijs en Ariane Schluter worden de andere hoofdrollen van de Nederlands-Italiaanse familie vertolkt door Hein van der Heijden, Gijs Blom en Eva Laurenssen.

La-famiglia-avro-tros-televisie-serie-4Gijs Blom in de rol van Angelo | foto: Ahmet Polat

Gigio Morra en Gigi Savoia zijn de Italiaanse hoofdrolspelers. Morra is bij het internationale publiek bekend door zijn rol in bioscoopfilm Gomorra. De Italiaanse cast woonde speciaal voor de opnames van La Famiglia een aantal maanden in Nederland en moest met name de Italiaanse keuken en zonnig zomerweer missen.

La-famiglia-avro-tros-televisie-serie-3Gigio Morra in de rol van Pasquale | foto: Ahmet Polat

Nieuwsgierig? Kijk dan op donderdag 29 september om 20.30 uur naar de eerste aflevering (NPO1).

La-famiglia-avro-tros-televisie-serie-2

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Steun Ciao tutti & Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *