Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

The Trip to Italy – culinaire roadtrip door Italië

Tijdens de film The Trip to Italy geniet je ruim anderhalf uur van een reis door Italië, met als uniek en onnavolgbaar gezelschap de acteurs Steve Coogan en Rob Brydon.

The-Trip-to-Italy-film-posterRob en Steve maken in opdracht van The Observer een culinaire roadtrip in Italië. Ze reizen van Ligurië naar Capri, in de voetsporen van de grote romantische dichters Byron en Shelley. De reis komt voor beide heren op het perfecte moment, aangezien Rob naarstig op zoek is naar een manier om even aan het gezinsleven te ontsnappen en Steve genoeg heeft van het werkende bestaan in Los Angeles. Terwijl ze het prachtige landschap aanschouwen, praten ze over het leven, de liefde en hun carrières.

film-The-Trip-to-Italy (2)

Regisseur Michael Winterbottom wisselt de mooiste Italiaanse vergezichten af met hilarische dialogen, met humor zoals alleen de Britten die weten in te zetten. We zouden zo op de achterbank willen kruipen bij Rob en Steve – ook al hebben ze af en toe wat moeite met het Italiaanse verkeer…

Bekende plekken uit de film
Want wát een mooie plekken bezoeken ze! We zijn even terug op de mooiste begraafplaats van Rome, aan de voet van de Piramide, slenteren door de Via Margutta, het misschien wel mooiste straatje van Rome, bestuderen in Pompei een van de slachtoffers die nu als museumstukken in vitrines liggen, bezoeken het Fontanelle-kerkhof in Napels en varen mee naar Capri.

Ondanks dat een aantal van deze locaties misschien wat macaber klinkt, is de film heerlijk lichtvoetig en humoristisch. Wees wel gewaarschuwd: je krijgt tijdens het kijken enorme trek! Want wát een heerlijke restaurants doen Steve en Rob aan! We herkenden Trattoria della Posta in Monforte d’Alba (in Piemonte) en Trattoria Albana in het Toscaanse Mazzolla (bij Volterra), maar we gaan na het zien van deze film zeker ook nog een keer naar Ristorante Oliver Glowig in de buurt van Villa Borghese in Rome. Che spettacolo!

film-The-Trip-to-Italy (1)

En dan hebben we het nog niet eens over de hotels waar de heren slapen. Bekend is de laatste stop, bij Villa Cimbrone in Ravello, waar het uitzicht misschien wel het mooiste is van heel Italië. Het eerste hotel, Hotel Cenobio dei Dogi in Camogli (Ligurië), kenden we nog niet, maar het komt meteen op ons wensenlijstje!

film-The-Trip-to-Italy (3) film-The-Trip-to-Italy (4) film-The-Trip-to-Italy (5)

Eerbetoon aan Italiaanse films
Leuk voor liefhebbers van Italiaanse film: er komen in The Trip to Italy heel wat verwijzingen naar andere films en filmlocaties voorbij. Onvermijdelijk is natuurlijk The Godfather (Rob wil eigenlijk per se naar Sicilië vanwege zijn liefde voor deze film), maar ook The Italian Job, La Dolce Vita, Roman Holiday (Vacanze Romane) en Journey to Italy (Viaggio in Italia), de laatste film van Robert Rossellini me Ingrid Bergman.

Elke seconde genieten dus, van de heerlijke conversaties, de mooie beelden en het geserveerde eten onderweg. Het enige nadeel van deze film? Zodra de lichten weer aangaan wil je maar één ding: je koffer pakken voor een roadtrip naar Italië. Gelukkig hebben jullie deze cinema-roadtrip nog te goed: met de dvd kun je je in de bioscoop even helemaal onderdompelen in Italië.

Bestel The Trip to Italy via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *