Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Rome en Venetië schitteren in Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Vanaf 13 juli geniet je in de bioscoop van de langverwachte film Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One. Ethan Hunt (vertolkt door Tom Cruise) begint samen met zijn team aan de gevaarlijkste missie tot nu toe, in een deels Italiaans decor.

Ze moeten een angstaanjagend nieuw wapen opsporen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden.

In Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One reis je vanuit je bioscoopstoel naar onder meer Abu Dhabi, Noorwegen (als stand-in voor de Oostenrijkse Alpen) en Italië, met in het bijzonder de straten, bruggen en kanalen van Venetië en het historisch centrum van Rome.

De locaties van Mission: Impossible in Rome

Op 4 oktober 2020 arriveerden de cast en crew van Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One in Rome. Een van de spectaculairste scènes die ze hier filmden, is een achtervolging in de Via della Madonna dei Monti, de straat waar Saskia een tijdje woonde.

Vanuit haar vroegere raam volgen de nieuwe bewoners de race, waarin onder meer een rol is weggelegd voor de karakteristieke gele Fiat500 die al jarenlang in de wijk Monti te bewonderen is, op of rondom de Via dei Serpenti.

Voor het eerst werden een paar straten in Rome overdag volledig afgesloten voor het verkeer. Je herkent onder meer het Colosseum, Via dei Fori Imperiali, Piazza Venezia en Via Panisperna (waar ook voor de James Bond-film Spectre opnames werden gemaakt).

Andere plekken in Rome die je zult herkennen zijn de Spaanse Trappen, met de Barcaccia-fontein op het Piazza di Spagna, en een aantal straten in het voormalige getto, zoals Via del Delfino en Via Caetani.

De cast en crew bleven ongeveer negen dagen in Rome en legden een slordige achttien miljoen euro neer om hier te mogen filmen.

De locaties van Mission: Impossible in Venetië

Van Rome reisden cast en crew naar Venetië, waar ze ongeveer twee weken bleven (en een nét iets lager bedrag neertelden om opnames te kunnen maken). Tom Cruise droomde er al jarenlang van om in het doolhof van straten, stegen en waterwegen te filmen.

Om de mysterieuze sfeer van de stad het best tot uiting te laten komen, zijn de meeste scènes gefilmd als de zon al onder is (deels geïnspireerd op Don’t Look Back Now).

Je maakt onder meer deel uit van een gala in het beroemde Palazzo Ducale, Piazza San Marco, een zonsondergang vanaf het dak van het Gritti Palace (een luxe hotel), de Ponte dei Conzafelzi en een achtervolging door de steegjes van de stad, met onder meer de Ponte Minich in de wijk Castello.

Er zijn ook opnames gemaakt op en rondom Campo Santa Maria del Giglio, Calle del Traghetto, Campo della Salute, Campo Santo Stefano, Campo Pisani en Campo San Vio. Wellicht herken je ook het Palazzo Contarini del Bovolo (dat ook wel ‘het slakkenhuis van Venetië wordt genoemd).

Bekijk de trailer van deze nieuwe Mission: Impossible

Vanaf 13 juli kun je de filmbeelden uit Rome en Venetië bewonderen op het witte doek. Geniet alvast van een voorproefje met onderstaande trailer:

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *