Ga op pad met onze City Walks!

Jamies snelle Siciliaanse pastasalade met tomaat

In vijftien minuten een lekkere, gezonde maaltijd op tafel zetten? Het kan met het nieuwe kookboek van Jamie Oliver: Jamie in 15 minuten. In dit boek gaat Jamie nog verder terug naar de essentie van snel en efficiënt koken, zonder smaak en diversiteit uit het oog te verliezen: één heerlijk hoofdgerecht dat in slechts een kwartier op tafel staat.

Jamie in 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid – natuurlijk met de bekende Jamie-twist.

Op Ciao tutti een voorproefje van zo’n supersnelle maaltijd: een pastasalade uit de Siciliaanse keuken.

Ingrediënten
(voor 4 personen)

voor de pasta en tonijn:
320 gram pastaschelpjes
8 zwarte olijven (met pit)
400 gram rijpe tomaten, verschillende kleuren
4 rode paprika’s uit een pot
70 gram rucola
4 geelvintonijnsteaks, van 120 gram elk
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel venkelzaad
olijfolie
1 verse rode Spaanse peper
20 gram Parmezaanse kaas
1 citroen
peper en zout

voor de salsa verde:
1 flinke bos verse munt
1 flinke bos verse bladpeterselie
1 citroen
2 ansjovisfilets
2 theelepels kappertjes (uitgelekt)
1 teen knoflook, gepeld
4 eetlepels olijfolie
1 volle theelepel dijonmosterd
1 eetlepel wittewijnazijn

Doe de pastaschelpjes in de grote pan, giet er voldoende kokend water bij om ze onder te zetten, voeg een snufje zout toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Trek voor de salsa verde de blaadjes van het bosje munt en de peterselie, doe ze in de keukenmachine en knijp er de citroen boven uit. Doe de rest van de ingrediënten voor de salsa verde erbij en hak alles fijn. Verdun de salsa met 2 eetlepels water en zet even opzij.

Sla de olijven plat (gooi de pitten weg), snijd de tomaten en paprika’s in stukjes, doe ze in een kom en strooi er de grof gehakte rucola over.

Wrijf de tonijnsteaks in met peper en zout, de oregano en het venkelzaad, sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over, leg ze in de koekenpan en bak ze 1½ minuut aan beide kanten. Het is de bedoeling dat de steaks vanbinnen nog mooi roze zijn

Giet de pastaschelpjes af en houd een kopje van het kookvocht apart. Hussel de schelpjes in de kom met de tomaten en de helft van de salsa verde door elkaar. Maak het eventueel extra smeuïg door er een beetje van het kookvocht bij te doen.

Schep het geheel op een mooie schaal. Leg de stukken tonijn op de pasta, schep er de rest van de salsa verde over, strooi er de in ringetjes gesneden Spaanse pepers over en schaaf er een paar krullen Parmezaanse kaas bij. Geef er partjes citroen bij.

Meer supersnelle recepten vind je in

Jamie in 15 minuten
Jamie Oliver
ISBN 9789021552767
€29,95
Kosmos Uitgevers

Bestel Jamie in 15 minuten via deze link bij bol.com

Ontdek onze droomplekken in Italië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *