Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Pappardelle met venkelworst naar recept van Jamie Oliver

Jamie Oliver publiceerde onlangs zijn nieuwe kookboek EEN: Simpel & lekker uit één pan. In dit kookboek vind je meer dan honderdtwintig simpele en snelle recepten voor de lekkerste gerechten, bereid in slechts één pan of ovenschaal.

Eenvoudig en budgetvriendelijk koken

Elk recept bevat maximaal acht ingrediënten, dus je hebt niet veel voorbereidingstijd nodig. De gerechten zijn ook budgetvriendelijk en natuurlijk heel makkelijk te maken. De helft van de gerechten bevat weinig of geen vlees.

In EEN: Simpel & lekker uit één pan staat van alles; van heerlijke thuiswerklunches tot snelle avondmaaltijden waar het hele gezin van zal smullen. De recepten zijn onderverdeeld in hoofdstukken als Geniale groente, Koekenpanpasta en Voorraadkoken. Natuurlijk is er ook een speciaal hoofdstuk voor toetjes en taarten!

Pappardelle met venkelworst

We mogen uit Jamies nieuwe kookboek het recept delen voor pappardelle met venkelworst. Per persoon heb je hiervoor nodig: 125 gram verse lasagnevellen | 1 teen knoflook | een half bosje (15 gram) bladpeterselie | olijfolie | een varkensworst (of een vegaworst) | 1 theelepel venkelzaad | flinke scheut Chianti of andere Italiaanse rode wijn | 200 milliliter tomatenpassata | Parmezaanse kaas, om te raspen

Bereidingswijze voor dit eenpanspastagerecht

Zet de waterkoker aan. Snijd de lasagnevellen in de lengte in drie centimeter brede repen om de pappardelle te maken. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Hak de bovenste helft en de takjes van de bos peterselie fijn en houd ze apart. Zet een koekenpan van achtentwintig centimeter op hoog vuur.

Giet een klein scheutje olijfolie in de hete pan, knijp het worstvlees uit het velletje in de pan en maak het rul met je lepel (als je een vegetarische worst gebruikt kun je hem verkruimelen of in dunne plakjes snijden).

Roerbak twee minuten en doe de knoflook, peterseliesteeltjes en venkelzaadjes erbij. Giet, wanneer het bruin is, een flinke scheut rode wijn in de pan, laat het verdampen, voeg de tomatenpassata toe en doe de pasta in de pan.

Giet er zoveel kokend water bij tot de pasta net onder staat – ongeveer driehonderd milliliter. Laat de saus vier minuten inkoken, tot de pasta het meeste water geabsorbeerd heeft.

Blijf regelmatig roeren tot je een mooie rijke saus hebt. Verdun hem eventueel met een extra scheutje kokend water. Draai het vuur uit, roer de peterselieblaadjes erdoor en voeg naar smaak peper en zout toe.

Maak de pappardelle af met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel een paar druppels extra vergine olijfolie.

Alle eenpansrecepten vind je in

EEN: Simpel & lekker uit één pan | Jamie Oliver | ISBN 9789043924009 | € 33,99 | Kosmos Uitgevers | bestel EEN: Simpel & lekker uit één pan bij je lokale boekhandel of via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *