Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Fattoria La Vialla – Toscane

Welkom op La Vialla! Vanaf vandaag breng ik een kleine week door op dit landbouwbedrijf in Toscane, dat wordt gerund door de warme en enthousiaste Italiaanse familie Lo Franco, drie generaties vol culinair talent. Aangezien ik ongeveer elke week een doos vol heerlijkheden van La Vialla bestel, besloot ik ook maar eens een kijkje te gaan nemen op het landgoed waar al deze heerlijkheden worden verbouwd, gebakken of geperst. Uiteraard niet zonder ook jullie een kijkje in de keuken te gunnen!

Maar eerst een beetje geschiedenis. Piero en Giuliana, de oudste generatie op La Vialla, vertellen: ‘In februari 1978 kochten we een klein, verlaten landhuis, Ca’ dell’Oro (Huis van Goud) genaamd. Een duidelijk plan hadden we eigenlijk niet, maar we waren op slag verliefd op het huis en op de bijzondere naam. En verliefde mensen doen gekke dingen, zo ook wij. We wilden de olijfbomen die rond het huis stonden en de kleine wijngaard opknappen, we wilden een moestuin aanleggen, dat soort dingen.

Al gauw lieten we ons echter betoveren door een verderop gelegen landhuis, dat helemaal vervallen was: La Vialla. En zo kunnen we wel even doorgaan. Steeds was er een vervallen landhuis, een verwaarloosde olijfgaard, een kudde schapen zonder herder… Wij breidden ons domein steeds verder uit, maar dat betekende ook dat er hard gewerkt moest worden aan de restauratie van de huizen en het land. De paadjes die de landhuizen met elkaar verbonden moesten worden schoongemaakt, bouwvallige muurtjes gerepareerd, omheiningen gemaakt, olijf- en wijngaarden hersteld, pijnboom- en eikenbossen schoongemaakt, de afwatering hersteld…

Elke hoek en elke aardkluit van het land werden gewekt uit de slaap waarin ze weggezakt waren. Zo werden de velden die als door een wonder tot eind jaren tachtig ‘maagdelijk’ waren gebleven onmiddellijk biologisch bebouwd.’ Hier gaat Piero wat langzamer praten; hij gloeit van trots. ‘La Vialla is een van de eerste boerderijen in Italië die het predicaat AIAB (Associazione Italiana Agricoltura Biologica – Italiaanse Vereniging voor Biologische Landbouw) verkregen heeft.’

De verliefdheid van Piero en Giuliana veranderde langzamerhand in een passie. Hun zonen, Gianni, Antonio en Bandino, worden al van jongsaf aan aangestoken door deze verliefdheid. Gianni wijdt zich vooral aan de administratieve kant van La Vialla, hij wordt door zijn broers dan ook wel gekscherend il capo (de baas) genoemd. Antonio houdt zich als sommelier vooral bezig met de wijngaarden en de vele soorten wijn die La Vialla maakt.

Bandino houdt zich, als officiële proever van het ONAOO (Organizzazione Nazionale Assaggiatori di Olio d’Oliva – Nationale Organisatie van Proevers van Olijfolie) bezig met de bereiding van de olijfolie en de sauzen. Naast deze specialisaties volgen zij uiteraard al het wel en wee van de fattoria op de voet – als één man vertellen ze over het landgoed, hun passies, hun trots…

Inmiddels laten ook de kleinkinderen van Piero en Giuliana zich niet onbetuigd. Ze helpen bij de olijvenpluk, bij het oogsten van de tomaten en natuurlijk bij het proeven van nieuwe producten of bereidingswijzen! Piero en Giuliana geven nog altijd graag advies aan hun (klein)kinderen en helpen ook nog wel eens een handje mee, vooral tijdens het drukke oogstseizoen. Maar gelukkig hebben ze nu ook af en toe tijd om bezoek te ontvangen, zelf een lekkere pasta te maken of koekjes te bakken, of een tochtje te maken op hun oude Vespa.

Terwijl Giuliana binnen een bord vol antipasti samenstelt, laat Piero me trots het logo van La Vialla zien, een kleine ploeg:

Hij glundert helemaal als hij vertelt hoe zijn vriend Armando Cherici, geschiedkundige en archeoloog, La Vialla beschreef: ‘Toen de ploeg aan het eind van de jaren zeventig slechts een herinnering voor onze streek leek te zijn, is een bijzondere ploeg langzaam aan weer aan het werk gegaan: het is die van Fattoria La Vialla. In het lexicon van de boeren is de vialla een kleine ploeg voor de moestuin en bergachtige terreinen: aan dit werktuig ontleent een landhuis net boven Castiglion Fibocchi, op 14 kilometer van Arezzo, zijn naam en vandaag de dag is dit huis het centrum van Fattoria La Vialla, die sinds meer dan dertig jaar de kleine ploeg als symbool heeft…’

Giuliana onderbreekt zijn verhaal met een werkelijk onovertroffen selectie antipasti. ‘De beste reclame voor onze producten is proeven,’ glimlacht ze. Daar kan ik haar geen ongelijk in geven, daarom de komende dagen meer over de kookkunsten van Giuliana. Wil je al eerder proeven van alle lekkernijen van La Vialla, surf dan naar www.la-vialla.com en vraag de catalogus vol wijnen, pasta’s, sauzen en koekjes aan. Wees wel gewaarschuwd: je wordt heel hebberig van al dat lekkers!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

43 reacties

 1. En wat een mooie catalogus hebben ze he! Mooi papier, schitterend geschreven. En ze bezorgen zonder kosten! Ga ook maar weer eens snel een kijkje nemen, mijn voorraad uit Italie die ik altijd meeneem begint te minderen!!

 2. Dat doet mij dromen….mis zo hard Italia….cari saluti da Agadir

 3. La Vialla, een stukje paradijs op aarde.!
  We zijn er enige keren geweest,hebben smiddags meegegeten,alles is puur,zoals het zou moeten zijn op aarde.!
  groot respect voor deze mensen,zij verdienen het!!

 4. Bij deze mensen proef je de liefde voor het land de kwaliteit prijs verhouding
  is belachelijk om geslagen in de kwaliteit je zou namelijk een hogere prijs verwachten. Elk product is met liefde gemaakt en met liefde verzonden

 5. Grandioos.
  Afgelopen kerst maar eens geen kerstkaartjes gedaan, maar kerstpakketten (alleen in kleine kring) van deze boerderij.
  Geweldig!

 6. Al jaren kopen we veel artikelen van dit prachtige bedrijf. Zelfs onze tweeling van 5 proeft het verschil van spaghetti uit van La Fattoria, of die uit een doosje uit de supermarkt. Ze willen alleen ‘die lekkere’ met een sausje (zo noemen ze de pamorola saus) als je je ogen dicht doet tijdens het eten, proef je de liefde van alle gemaakte produkten. Heerlijk! Iedereen zou eens iets van La Fattoria moeten proberen, eenmaal iets geproefd, dan wil je niets anders meer!

 7. Het adres van dit bedrijf in een bijlage van blad “SEASON” gevonden.
  Voor de eerste keer een kompleet palet voor mijn zoon besteld.
  De reactie van hem bij ontvangst/uitpakken was heel erg leuk.
  Kreeg zelf later nog een heel leuke attentie!!

 8. Wat een fantastische catalogus, en alles zo puur en lief omschreven.
  Ga binnenkort wat bestellen en hoop nog vaak post te ontvangen van la Vialla.

  gr erna

 9. Gisteren eerste bestelling gedaan. Benieuwd naar de eerste levering. Wij verheugen ons erop. Bella Italia!!!

 10. Ben al jarenlang klant. In het verleden werd er op klachten snel en probleemloos gereageerd.
  Heb de laatste tijd wel vastgesteld dat de kwaliteit van met name de prosecco ernstig na laat.

 11. Geniet ook van de produkten die ik van hen koop en zou ook graag een week op de Fattoria doorbrengen, hoe is dat te realiseren?

 12. Yolande Thijssen

  Ik heb de producten van Fattoria La Vialla leren kennen via mijn zus.
  Ik heb een bestelling gedaan en ik moet zeggen geweldig…vooral de salami was heerlijk…Wat een geweldige catalogus….zo leuk met al die extra’s erbij
  We zijn van plan om de fattoria te gaan bezoeken tijdens onze vakantie in Italie..
  Ik ben zo benieuwd

 13. Anouk Defesche

  Het was zo’n verassing! Eigenlijk een kadootje…… iets dat je niet verwacht als je gewoon een brochure aanvraagd……daar was ie, de eerste brochure! Ik heb er watertandend doorheen gebladert.
  Ook rond kerst was het volgens mij, misschien nieuwjaar, viel er een briefje van de postman op de mat…. hmmmm… ik moest iets op gaan halen, maar wat dan? nou natuurlijk was ik supernieuwsgierig ging ik naar het postkantoor en ik kreeg een doosje mee…. wat zou daar in zitten dan? Ik open het en er zaten de meest geweldige teasers in! een klein flesje desertwijn… werkelijk zaaaaaaaaaaaalig! en een aantal overheerlijke zoete lekkernijen.

  Daar wil ik jullie nog wel eventjes in ieder geval voor bedanken 😀

 14. Ik zou graag iedereen tot hun La Vialla geluk willen verleiden, alle producten zijn zo heerlijk, zo veel beter dan de gewone vergelijkbare producten. De cantucci in de dessertwijn dopen is elke keer een feest !
  Heb al een grote mand naar de kids gestuurd. Zou ook wel willen kijken op de fattoria, dat komt er vast nog wel eens van. Ik blijf dromen en eten voorlopig van die overheerlijke producten.
  Cioa e milla grazia familia !

 15. Vandaag kreeg ik de catalogus in de brievenbus!! Een prachtige boek met fantastische foto’s! De bijgesloten film over het leven op La Vialla doet al je zintuigen trillen van genot! Vlug bestelling plaatsen, ik ben benieuwd!! Bedankt Richard en Ans voor deze gouden tip!

 16. Erna Ibelings

  Wij hebben op 23 juni en bezoek gebracht tijdens onze vakantie in Toscane, in 1 woord geweldig!
  Gelijk de catalogus aangevraagd, nog niet ontvangen……inmiddels wel al diverse inkopen uitgeprobeerd.

  Erna

 17. vandaag met de post via het blad delicious een kaartje van dit landgoed gekregen, werd natuurlijk als kookliefhebber geprikkeld om even uit te zoeken wat dit precies is, wow heerlijk alles vers, heb meteen de productuitgave besteld ben benieuwd na al jullie verhalen wat te krijgen is, ben nu al aan het watertanden alleen al van jullie reacties. hihihihihihihi
  hopende snel de uitgave te krijgen dat ik iets lekkers kan bestellen,
  susanne

 18. Thieu van den Broek

  Enthousiast gemaakt door vrienden, heb ik al enkele keren wat besteld.
  Onze reis Italië in mei en juni moest natuurlijk ook naar La Fattoria Vialla om daar alles in werkelijkheid te zien wat de kleurige documentatie probeert te laten zien. In een woord geweldig.Komen daar graag weer terug. Inmiddels weer een nieuwe bestelling geplaatst vwb hun heerlijke producten en wijnen.

 19. Lisette van Bijsterveldt

  Onlangs heb ik voor het eerst een bestelling gedaan bij la Vialla. vandaag eten we heerlijke ricottataart gemaakt met hun meel en hun heerlijke ricottamousse. we hebben al enkele familieleden enthousiast gemaakt . zo gauw we weer naar Toscane gaan, gaan we zeker en vast ter plaatse bij La Vialla inkopen doen. nu genieten we gewoon van hun prachtige catalogus en wanen ons in Italie bij het kijken van de dvd. de volgende bestelling popelt om verstuurd te worden. gr lisette
  oh ja het kleine flesje Olie wat we toegestuurd kregen als kennismakingscadeau was super van smaak.

 20. De 2e besteeling hebben we geplaatst!!. TOP agro bedrijf!! TOP produkten.

 21. La Vialla is super, ongeëvenaard. Afgelopen winter heb ik de productuitgave gekregen met de schitterende dvd. Dit is inderdaad al een kadootje op zich, groot in eenvoud. In mei en juni nog een keer een kleine product uitgave ontvangen. Deze zomervakantie kampeerde we in de buurt en zijn we gaan kijken. Het is er prachtig, geweldige mensen, mooi bedrijf. Er worden zomers rondleidingen gegeven en voor weinig geld kun je lunchen (broodmaaltijd zonder reserveren, uitgebreide lunch wel reserveren). Alle producten zijn in het winkeltje te koop. (pas op: het is verslavend. Wij zijn twee keer geweest). Via internet is de kleine uitgave van het receptenboek te bestellen als onderdeel van een pakket. Ook dat is een aanrader. Wij zijn fan van Vialla.

  Helene!

 22. Gisteren hier geweest wat een beleving…..ontzettend lekkere lunch vriendelijke mensen en wat een uitzicht vanaf de plaats waar de lunch plaats vond….het was echt werelds!!!!!

 23. Ben erg benieuwd naar mijn eerste bestelling,wanneer wordt deze geleverd?

  Wel heerlijk flesje olie ontvangen!

  Vriendelijke groeten .
  Rya Donker

 24. gewoon zalig die produkten! ‘t is terug vakantie in ‘t natte belgie. al verschillende bestellingen gedaan. de wijn is goddelijk! sausjes precies “home made”. ga nu bestellen uit de kerstboek. groetjes, deze avond staat er pasta op de menu. wel dé echte.

 25. beste familie franco en vrienden…. wat is het altijd een feestje als de pakketjes van jullie fattoria op de deurmat ligt. de mooie foto,s,dvd, lieve brieven . geweldig. met ons gezin en vrienden genieten wij vaak van de italiaanse avonden, door jullie kookboek en produkten mag ik mij nu ook een italiaanse kokkie noemen. ik hoop graag een langs te komen op jullie pleintje, lieve groetjes tonnie keus . la vialla fan

 26. LIEVE MENSEN , IK LUST ALLEEN NOG MAAR PRODUCTEN VAN LA VIALLA….. IK RAAK VERWENT
  SOMS “MOET”IK VAN HUISGENOTEN EEN STAMPOT SPRUITJES – PEEN EN UIEN MAKEN .DAT DOE IK DAN BRAAF …..MAAR MIJN MENU ZIET ER DAN ALTIJD ANDERS UIT!!!! JUIST….!!!!
  DEZE ZOMER GAAN WE ER LOGEREN WIJ KUNNEN BIJNA NIET WACHTEN. CHIO LIES.

 27. Lysette Lebbing

  Wat een heerlijke wijnen. Heb nu weer eens wijnen besteld , vooral de rose is heerlijk.

 28. Mijn naam is Cees Reabel IK ben Chefkok en heb jullie service kaart gezien gelezen en recepten uit gehaald” Bravisimo molto Bravisimo”’. Ik ben ook operera zanger in een mannenkoor”Bravi Bravi” heet het koor en wij zingen uitsluitend italiaanse opera . Misschien bestaat de mogelijkheid om voor zowel culinair als op artestiek gebied een grande symphonie in elkaar te zetten. Wij maken graag een culinaire en artestieke reis naar uw mooie “” FATTORIA.”””
  Cioa e milla culinairia ricetta [toegewenst]

 29. 1 of 2 keer per jaar doe ik een flinke bestelling, vooral de pasta en de potjes tomatensauzen, pesto en wijn zijn heerlijk. Eigenlijk is alles heel erg lekker, maar vooral met de pasta en de tomatensaus kom ik , met de de groenten uit onze stadsboerderij, prima de winter door. Oh ja, de pecorinokaas is ook niet te versmaden en het gekke is dat die kaas niet bederft, maar steeds sterker van smaak wordt

 30. Liselotte Legebeke

  Mensen van het goede leven, ik zou heel graag komende zomer overnachten in een van de huizen van La Vialla. Ik kan echter nergens een website vinden waar ik dit kan boeken, of überhaupt de prijzen kan zien.. Kan iemand mij een tip geven?

 31. Daar ben ik ook heel benieuwd naar, heb nooit iets kunnen vinden over beschikbaarheid en prijzen enz

 32. Ciao Liselotte en Marlies,

  voor een lunch of verblijf bij La Vialla neem je het beste contact op met de Fattoria zelf, via fattoria@lavialla.it. Succes!

  Hartelijks,
  Saskia

 33. Ken het product al jaren (via vrienden uit Duitsland). Gelukkig ook al enige jaren in Nederland verkrijgbaar. Kan het iedereen aanraden. Heb al veel vrienden ook “fan” gemaakt!! Een keer “La Vialla” gegeten en je wilt niet anders meer……..

 34. Deze zomer La Vialla bezocht, en gereserveerd voor de lunch,.geweldig, wat een ervaring, een italiaanse droom in het echt !
  En daarna met een auto vol lekkere dingen naar huis.

 35. Wat een geweldig bedrijf en heerlijke produkten.
  Alles wat je ontvangt zijn cadeautjes.
  Heerlijke wijnen en geweldige kazen pasta en sauzen.
  Na een heel zware periode in mijn leven ben ik door
  de heerlijke produkten van de fattoria weer aan het koken
  en eten geslagen!
  Ik ben daar echt dankbaar voor en ga beslist een bezoek brengen.

 36. ton v Kroonenburg

  Wy hier 7-12, indrukwekkend ! Prachtig, met de camper 1 nacht gestaan, pracht ervaring! Aanrader!

 37. In oktober ga ik hier lunchen! Ben heel benieuwd.
  Bestel ook regelmatig de pasta en de wijn bij La Vialla

 38. Artha Verhoeven

  Beste vrienden,

  Wij willen u heel hartelijk bedanken voor het boek wat u ons gestuurd hebt.
  Wij zijn er erg blij mee en genieten erg van de mooie foto’s en van uw prachtige land, erg veel dank daarvoor.

  Hartelijke groeten van
  Artha en Tony Verhoeven

 39. J.W. Jansen - van den Broek

  Beste “Viallini”,

  Al vele jaren bestellen wij de prachtige produkten (met name de wijnen!) van “La Vialla” en het is iedere keer weer een feestje als de zending binnenkomt. Dit is het echte “authentieke” Italië. Er wordt zeer snel en goed geleverd en de produkten zelf zijn “meer” dan uitstekend. Wij zijn daarom ook erg blij, dat we jullie hebben leren kennen. Vooral de bijgeleverde receptenboeken worden erg gewaardeerd en in ‘t bijzonder het Nieuwjaarsgeschenk. Dank jullie wel. Wij hopen nog erg lang jullie klant/vriend te mogen zijn!

  Een heel goed 2013 en vriendelijk groetend,
  J.W. Jansen – van den Broek.

 40. we willen weer wat on line bestellen, maar krijgen op internet geen bestellijst; kunt U me helpen ? dank voor uw reactie, HvB

 41. Ciao! Helaas bent u daarvoor bij ons aan het verkeerde adres – wij zijn La Vialla niet. U kunt het beste contact met hen opnemen via http://lavialla.it/nl/bestellen/fattoria-toskana/bestellen.html

 42. Wij zijn er geweest en zeer gastvrij ontvangen. Genoten van de lunch onder de lindeboom. Een fantastische rondleiding met als gastvrouw een Belgische dame, die de groep kostelijk wist te vermaken…..
  Wij gaan er zeker nog een keertje naartoe…..
  Jullie ook???? Zeer de moeite waard en sterk aanbevolen…..

 43. Ciao Hilde! Een fantastische plek voor een lunch inderdaad – we hebben er al veel lezers heen gestuurd en die hebben stuk voor stuk, net als jullie, meer dan genoten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *