Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Een broodje ijs

Hoewel je mij mag wakker maken voor een lekker Italiaans ijsje, was ik vorige week heel verbaasd toen ik mijn bijna-buurman Carlo (die van de lekkere cappuccino – zie mijn blogstukje van 15 februari) op een vroege doordeweekse ochtend een broodje ijs zag eten. Ik wreef de slaap uit mijn ogen, kneep mezelf in mijn arm en keek nog eens goed. Een broodje ijs?

Carlo zag mijn ongelovige blik en grijnsde. ‘Lekker hoor, een broodje ijs! Zeker als ontbijt!’ Nu ben ik van nature niet erg goedgelovig aangelegd, dus ik keek Carlo twijfelend aan. Een broodje ijs? Alleen al de gedachte aan de combinatie van klef brood en heerlijk romig ijs deed me eerlijk gezegd gruwelen. Maar om een leuk weetje te achterhalen voor Ciao tutti moet je wel eens grenzen overschrijden, dus ik besloot me dapper aan een broodje ijs te wagen.

Carlo schrokte de laatste happen van zijn broodje naar binnen en dook achter de toonbank. ‘Een broodje ijs maak je altijd met een brioche, een zoet broodje,’ zo vertelt hij. ‘En nooit met sorbetijs!’ – zo laat hij er streng op volgen. Ik knik braaf, nog een beetje beduusd van deze riskante onderneming op de vroege ochtend. Carlo heeft in de tussentijd een broodje ijs gefabriceerd en dirigeert me naar buiten. In het ochtendzonnetje neem ik een voorzichtige hap van mijn broodje ijs.

Carlo kijkt me met opgetrokken wenkbrauwen aan, maar ik kan met mijn mond vol weinig verstaanbaars uitbrengen. Daarom op deze plek, Carlo, mijn grote dank voor dat mooie begin van de dag! Hoe wantrouwend ik er in het begin ook tegenover stond, je had helemaal gelijk! Er is geen beter ontbijtje denkbaar dan een broodje ijs! Het zachte briochedeeg combineert eigenlijk nog wel beter met het romige ijs dan een knapperig hoorntje. Laat die zomer dus maar komen!

Ook een broodje ijs eten bij Carlo? Je vindt zijn ijssalon annex koffiebar aan de Gerard Doustraat 224 te Amsterdam.

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Een reactie

  1. Een broodje ijs is op Sicilie heel normaal! Maar leuk dat het nu ook in Amsterdam opduikt! Daar misschien toch eens een ijsje gaan eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *