Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Ontdek bellissima Brescia tijdens een unieke stadswandeling

Wil je het standbeeld van la Bella Italia bewonderen en twee zotten de uren zien slaan? Of een Pirlo drinken (de lokale aperitivo op basis van Campari, witte wijn en bruiswater) in gezelschap van de mooiste oldtimers die je ooit hebt gezien?

Wil je binnenkijken in een trullo-achtig kerkje en tegelijkertijd de enorme koepel van de Duomo Nuovo overal zien opduiken? Het kan in Brescia!

Brescia

Verborgen juweeltje

Hoewel Brescia niet ver van het Gardameer ligt, is de stad een verborgen juweeltje dat nog niet door toeristen wordt overspoeld. Je hebt dus alle ruimte om heerlijk rustig door de stad te wandelen – en dankzij onze City Walk, uitgestippeld door de Vlaamse An Beirens – ontdek je de mooiste plekken.

An runt B&B Carpe Diem in Solferino en schrijft op haar blog Garda Slow & More over de onontdekte pareltjes rondom het Gardameer. Bovendien geeft An regelmatig rondleidingen in Brescia. Zij weet blindelings de weg naar de mooiste pleinen, de niet te missen bezienswaardigheden en fijne culinaire adresjes.

Brescia-Piazza-della-Loggia

Brescia è bellissima!

An kan het weten: Brescia è bellissima! Tussen de hedendaagse boetieks en winkels schitteren historische piazze, palazzi en oude monumenten. De Romeinen, de Venetianen en de Oostenrijkers… allemaal hebben ze hun sporen achtergelaten in de vele monumenten van de stad, van de Tempio Capitolino en het Piazza della Loggia tot de Duomo Vecchio en het Castello.

Dit cultureel erfgoed is van onschatbare waarde en Brescia wordt dan ook meerdere malen vermeld op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Pronti per la scoperta di Brescia? Klaar om Brescia te ontdekken?

Download de City Walk Bellissima Brescia

Veel wandel-, kijk- en proefplezier!

Als je de digitale editie van de Ciao tutti City Walk bestelt, ontvang je zowel op de website als in je e-mail de link om de City Walk te downloaden in pdf-formaat. Je kunt de wandeling vervolgens opslaan en op meerdere apparaten (smartphone, laptop, computer en/of tablet) van alle moois genieten. In de City Walk vind je een link naar de route in Google Maps.

Nog meer mooie stadswandelingen in Italië

Zin in nog meer stadswandelingen? Check dan onze complete collectie City Walks en wandel met ons mee door onder andere Turijn, Verona, Bologna, Venetië, Florence, Rome en Napels.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *