Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Wat niet verdwijnt – een nieuwe zaak voor commissario Brunetti

Wanneer zijn collega tijdens een verhoor onverwacht hardhandig wil uitvallen naar de verdachte, doet commissario Guido Brunetti alsof hij het aan zijn hart heeft. Met een onbedoeld gevolg: hij wordt met verlof gestuurd om even rust te nemen. Op aanraden van zijn vrouw Paola gaat hij naar een villa op Sant’Erasmo, een van de groenste eilanden in de Venetiaanse lagune.

Brunetti brengt er zijn dagen door in een bootje en geniet van de stilte. Alles verloopt volgens plan, tot Davide Casati, de beheerder van de villa, na een heftige storm onverwachts is verdwenen. Niemand weet waar hij is, en zelfs de vrouw die hij in het geheim bezocht, heeft hem sinds de storm niet meer gezien.

Brunetti voelt zich verplicht de verdwijning te onderzoeken en uit te vinden wat er gebeurd is met de man die nog maar net een vriend was geworden.

Wat niet verdwijnt | Donna Leon | vertaald door Lilian Schreuder | ISBN 9789403120607 | € 19,99 | uitgeverij Cargo | bestel Wat niet verdwijnt via deze link bij bol.com | ook verkrijgbaar als e-book

Ontdek het Venetië van Donna Leon
Tijdens de wandelingen die Brunetti maakt, laat de schoonheid van Venetië hem zelden onberoerd. Donna Leon geeft hem altijd weer de gelegenheid iets unieks te zien; een bijzonder raam dat hij nooit eerder opmerkte, een weerspiegeling van een van de vele palazzi of bruggetjes in het water, de reflectie van de zon in het water of juist het schaduwspel in een smalle steeg…

Brunetti blijft van elke aanblik van ‘zijn’ Venetië genieten en voelt elke keer weer dat zijn hart een sprongetje maakt dankzij deze unieke schoonheid. Anders dan waar ook in Italië biedt Venetië de perfecte setting voor een wandeling. Hoewel het op sommige plekken altijd druk is, heb je bij een aantal stukjes van deze route het idee dat je alleen door de stad wandelt, met als enige gezelschap de routines van Brunetti.

Dankzij Donna Leons jarenlange verblijf in Venetië is de commissaris net zo vergroeid met Venetië als de schrijfster zelf. Aan de hand van de duidelijke omschrijvingen in haar boeken konden we Brunetti’s favoriete plekken makkelijk traceren om ze met jullie te delen en zo een bijzonder stukje Venetië te ontsluiten, met als resultaat een unieke stadswandeling, in de voetsporen van Brunetti. Geniet van zijn bella Venezia!

© foto: Gaby Gerster |Diogenes Verlag AG Zurich

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *