Download gratis de Ciao tutti app!

Over spaghetti, een scheve toren en sneeuw

Gisteren gingen de Nationale Voorleesdagen van start. Tot en met 2 februari wordt er extra aandacht besteed aan voorlezen, omdat het zo belangrijk – en gezellig – is, samen een prentenboek lezen of wegdromen bij een mooi verhaal. Op Ciao tutti zetten we ter gelegenheid van deze Voorleesdagen drie voorleesboeken in Italiaanse sferen op een rijtje.

Spaghetti van Menetti
We beginnen met een van onze favoriete kinderboeken, dat na honderden keren voorlezen inmiddels in een erbarmelijke staat verkeert maar nog steeds favoriet is bij kinderen van alle leeftijden. Uiteraard wordt er voor of na het voorlezen een grote pan spaghetti gemaakt!

Spaghetti van Menetti speelt zich af in de stad Spriet. Alles is er dun: de huizen, de bomen en zelfs de mensen. Als levensgenieter Menetti in het stadje belandt, kan hij nergens naar binnen – de deuren zijn te smal. Maar niet alleen de deuren zijn te smal, volgens Menetti zijn ook de bewoners van Spriet veel te mager. Daar gaat hij wat aan doen! Als de mensen zijn heerlijke spaghetti eten, worden ze vast wel dikker! En inderdaad: iedereen vindt de spaghetti van Menetti verrukkelijk. Maar dat leidt natuurlijk tot moeilijkheden…

Spaghetti van Menetti
Kees Leibbrandt & Carl den Hollander
ISBN 9789021666136
€ 14,95
uitgeverij Ploegsma
Bestel Spaghetti van Menetti bij bol.com via deze link

Er was eens een vosje
Vosje is geboren in een land met veel huizen, maar zijn land heeft geen enkele toren. Hij bouwt een vliegtuig en reist samen met zijn knuffelbeer de wereld over, op zoek naar een mooie toren om in te wonen. Ze komen langs een vuurtoren, de Eiffeltoren, wolkenkrabbers en natuurlijk langs de Scheve Toren van Pisa. Zullen ze de juiste toren vinden of gaan ze toch liever maar naar huis?

Er was eens een vosje…
Gitte Spee
ISBN 9789044331073
€ 10,00
uitgeverij The House of Books
Bestel Er was eens een vosje bij bol.com via deze link

Oei, oei, ik zit in de knoei!
Door het raam van zijn kantoor ziet Geronimo Stilton de sneeuwvlokken neerdwarrelen. Hij zit naar buiten te staren, op zoek naar inspiratie voor zijn nieuwe boek. Dan komt zijn neefje Benjamin vragen of hij met hem wil gaan skiën. Wat een gi-ga-geweldig idee! Hij boekt direct een huisje op de Stinkende Berg en de hele familie gaat mee op vakantie!

Maar het gaat mis als Driest Durfal, de schrik van de piste, tegen Geronimo aan botst; ze rollen samen naar beneden en komen tot stilstand tegen een rotsblok. Zijn arme knagerslijf doet overal pijn! Geronimo heb heel wat botjes gebroken en moet d rest van de vakantie in het ziekenhuis doorbrengen. Dat blijkt echter minder erg dan hij dacht…

Oei, oei, ik zit in de knoei!
Geronimo Stilton
ISBN 9789054616870
€ 9,95
uitgeverij De Wakkere Muis
Bestel Oei, oei, ik zit in de knoei! bij bol.com via deze link

Zelf ook benieuwd naar Geronimo’s verhalen? Lees dan via deze link een stukje uit dit boek, maar dan in het Italiaans!

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

2 reacties

  1. Zo schattig. Zelf haalde ik Geronimo in huis geschreven in het Italiaans. Zo leerde ik de eerste woordjes Italiaans… 🙂

  2. Dit lijken me echt hele leuke boeken! Ik ga ze eens bekijken. Voor echte liefhebbers van voorlezen heb ik trouwens nog wel een goede tip. Op http://www.kwebbelskinderboeken.nl kun je een abonnement nemen, waardoor je elke maand een pakketje met kinderboeken thuis krijg gestuurd. Ik en mijn kinderen zijn er echt helemaal wild van. We hebben op die manier al een paar lievelingsboeken ontdekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.