Inspiratie voor een Italiaanse kerst

Lees Het huis met de spiegels & reis mee naar Positano

Tijdens onze Zomerlezen Zesdaagse tippen we elke dag een nieuw boek, perfect voor in de koffer maar net zo heerlijk om thuis bij weg te dromen en te genieten van Italiaanse sferen. Vandaag delen we een fragment uit het nieuwe boek Het huis met de spiegels van Cristina Caboni, dat zich afspeelt in Positano, aan de Amalfikust.

De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen.

Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto’s van haar grootmoeder.

Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

Benieuwd naar dit verhaal? Via deze link lees je alvast een fragment uit Het huis met de spiegels.

Het huis met de spiegels | Cristina Caboni | vertaald door Esther Smit-Schiphorst | ISBN 9789401612517 | € 15,- | Xander Uitgevers | bestel Het huis met de spiegels via deze link bij bol.com

Meer lezen van Cristina Caboni?
De dromenweefster voert je mee naar onder andere Bellagio, Como, Milaan, Sardinië en Parijs. Via deze link lees je een fragment.

De verloren brief is een aanrader voor liefhebbers van romantiek, (oude) boeken en la bella Roma. Een fragment lees je alvast in deze blog.

In De dochter van de parfumeur voert Cristina Caboni je mee naar Parijs, terwijl je in De bloementuin naar Toscane reist en in De bijenkoningin Sardinië bezoekt.

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

424 reacties

 1. Vakantie naar mijn geliefde Italie zit er dit jaar niet in. Dit boek zal het gemis enigszins kunnen verminderen.

 2. Jens Vandevelde

  Gewoon gezellig thuis in de zetel! Ik lees zeer graag boeken die zich in Italië afspelen.

 3. Hopelijk in Italie! En anders in de tuin.

 4. Heleen van der Velde

  Het allerliefst op een terrasje in Rome, maar dat zal er dit jaar niet in zitten…….. dus wordt het in mijn achtertuin, gewoon in Nederland; kan ik in ieder geval in mijn hoofd reizen

 5. Lekker thuis op het terras in het zonnetje zou ik graag gaan genieten van dit boek.

 6. Aangezien we dit jaar niet naar Italië gaan, lees ik het boek in mijn achtertuin. Toch nog een beetje Italië- gevoel

 7. Heerlijk genieten in eigen land met een mooi boek en ern heerlijk Italiaans wijntje

 8. Ellis Sprengers

  Tijdens de vakantie in eigen tuin terwijl het achterliggende speelpleintje doodstil is omdat de rest van de buurt weg is op vakantie, heerlijk rustig wegduiken in een lekker boek languit op de loungeset!

 9. Ik zou het boek ‘Het huis met de spiegels’ lezen op m’n zolder waar ik nog maar net een leeshoek heb ingericht.

 10. Marianne vd M

  Heerlijk een mooi boek voor de avonden op de camping in Nederland.

 11. Mary Stoof-Helmonds

  Toppie Christina Caboni

 12. Doordat ik de afgelopen 5 jaar ernstig ziek ben geweest zaten buitenlandse reizen er niet in. En dit jaar werpt meneer Corona V. roet in het eten. Maar niet getreurd. Straks in het najaar hoop ik weer in een Nederlands hotel te kunnen en mogen verblijven. En dan genieten van die Italiaanse zon, zelfs als het hier zou regenen.

 13. Hans Lefering

  Ik zou het lezen in de tuin van mijn huis in de Abruzzen in de prachtige natuur hier volop aanwezig in de bergen

 14. Och ik hou van lezen! Ik heb niet echt een genre van boeken die ik lees , ik lees gewoon alles Doordat we dit jaar niet op reis gaan heb ik echt superveel tijd om boeken te lezen! Dit boek stond al langer op men lijstje en toen ik het googelen kwam ik uit op deze winactie!

 15. Eind augustus, hopen we te vertrekken naar Piemonte, daar zou ik het boek graag willen lezen,kijk er erg naar uit

 16. Aan de keukentafel, terwijl mijn vrouw iets Italiaans aan het maken is!

 17. Zoals altijd heerlijk thuis in bed voor het slapen gaan na een vermoeiende enerverende dag.

 18. Ciao Saskia,

  Quest’estate mi piacerebbe leggere il libro “Het huis met de spiegels” oppure nel mio giardino o in Italia a settembre!!!

  Tanti saluti,
  Guglielmina

 19. Heerlijk deze zomer in de tuin in de zon

 20. Er gaat niets boven het lezen van een goed boek. Nu de vakantie niet door gaat heb ik tijd genoeg 🙂

 21. Waarschijnlijk thuis dit jaar, met prachtige herinneringen aan een vakantie aan de Amalfikust!

 22. Wat zou ik deze graag willem winnen. Heb al haar boeken. Wat een heerlijke schrijfster. Zodra ik in haar boeken begin met lezen staat dat gegarandeerd voor enige uren onbereikbaar zijn voor alles en iedereen. Je reist mee door italie met haar verhalen en het voelt of je aanwezig bent bij alles wat gebeurt.

 23. Ingrid Leijgraaff

  Heerlijk in de achtertuin, mijmerend over een nooit te vergeten week aan de Amalfikust in 2013 en ik Positano ontdekte tijdens de afdaling van het prachtige Sentiero degli Dei.

 24. Wat een pareltje lijkt dit boek mij! Ik zou “Het huis met de spiegels” het allerliefst willen lezen op een van de piazza’s in Florence. Bij voorkeur Piazza del Duomo of Piazza della Signoria. Met een cappuccino op een keiduur plein, maar wel met het – voor mij – mooiste uitzicht wat ik me kan bedenken. Het doet mij namelijk denken aan een van mijn laatste reisjes met mijn mams, een reis waar ik speciale herinneringen aan heb. Warme groet, Winie.

 25. chris de haas

  ik zou dit boek graag lezen aan het Gardameer, maar ik heb de reis geannuleerd,dus zal het deze x thuis zijn dat ik het boek ga lezen

 26. Esther Potters

  Om het heerlijke Italië deze zomer vanuit mijn eigen tuin te beleven.
  Lijkt me een fantastisch zomerboek:)

 27. Dit boek zou ik gaan lezen aan het Grevelingenmeer als mijn man aan het surfen is! Lekker in het zonnetje!

 28. In onze corona proef achtertuin. Volgend jaar Italie?

 29. Samen met mijn 2 weken oud zoontje in de tuin in de schaduw. We genieten zo lekker van elkaar het liefst ligt hij op onze buiken. Nou dan is een mooie spannende boek lezen heerlijk erbij.

 30. Ik zou het boek ‘ Het huis met de spiegels ‘graag mee willen nemen op onze jaarlijkse vakantie die we elk jaar door brengen in Sorrento en omgeving. Elk jaar bezoeken we het schilderachtige Positano en de prachtige Amalfikust. Het is altijd leuk om een boek te kunnen lezen op de plaats waar het verhaal zich afspeelt. Je voelt je ook direct betrokken met de personages en je kan je ook beter inleven in het verhaal.
  Je herkent sommige plaatsen en je kan dan ook op zoek gaan naar de verborgen parels , die je nog niet kende en die in het boek voorkomen.

 31. JN Kingma-Postma

  Dit boek is perfect om te lezen met het knapperende vuur in onze nieuwe buiten kachel.
  Heerlijk wegdromen in het schitterende Italië.

 32. “ Het huis met de spiegels ” ga ik lezen, tijdens mijn vakantie, in onze Pugliese tuin

 33. Vakantie zit er helaas niet in dit jaar, dus dan maar wegdromen in een boek op de bank of in de tuin. Heb ik toch het idee dat ik op vakantie ben.

 34. Simone Geraats

  Het zou heerlijk zijn om over het huis met de spiegels te lezen ergens op een heerlijk plekje in Italië, zoals voorgaande jaren, aan het water of in de schaduw van een olijfboom. Het wordt waarschijnlijk de achtertuin en dat ik me met het boek in Italië waan.

 35. Corinne Bruinstroop

  Dit lijkt me een fantastisch mooi boek ook veel goede recensies en doe graag mee.

 36. Suzanne Verheem-Kwak

  Wat zou het toch fijn zijn om een stukje Italië in je achtertuin te creëren via een prachtig boek!
  Ik doe heel graag mee

 37. Marijke Duchamps

  Oh .. ik moet gewoon meedoen, want het is al zólang mijn droomreis om eens naar de Amalfikust te gaan!
  Helaas is dit momenteel nog niet mogelijk met mijn 2 honden, omdat het veel te ver rijden is voor hun. Ik bekijk daarom vele foto’s en wil natuurlijk graag dit boek lezen op mijn terras, als we eind augustus naar het mooie Peschiera in Bella Italia gaan. Duimen maar! ❤

 38. Debora Lippens

  Op mijn terras met een lekker glaasje Prosecco en op de achtergrond Italiaanse muziek!!!

 39. hopelijk over 10 dagen in ons geliefde Toscane bij Siena, lekker in de tuin van het agriturismo dat we helemaal voor ons zelf hebben dit jaar…

 40. Lekker onderuit op het balkon

 41. Ik had het boek graag gelezen aam het Laco Maggiote, in Milaan of aan de bloemenriviera. Dat zou onze vakantie bestemming zijn dit jaar. Er zijn veel ergere dingen dan een jaar niet met vakantie gaan! Ik denk veel aan al die mensen in de zwaar getroffen gebieden. Hopelijk kunnen we volgend jaar als nog naar Italië met vakantie. En daarom lees ik nu boeken over dit fantastische land op mijn eigen stoel, in mijn eigen tuin. Even lekker wegdromen.

 42. Rosemary van Duinen

  Ik lees het heerlijk gewoon op de bank en als t weer het toelaat lekker in de tuin.

 43. Lilian Wilting

  We zijn al in veel regio’s van Italië geweest maar nog nooit aan de amalfi kust. Wellicht na het lezen van dit boek

 44. Castenaso; bij vrienden en tevens mijn vroegere Italiaans lerares

 45. Anneliese de Waal

  Ben heel erg benieuwd naar dit boek, zou dit boek heel graag willen lezen.
  Doe erg graag mee.
  Groetjes Anneliese

 46. lekker in de achtertuin op onze nieuwe tuinstoelen

 47. Zou heel graag kennis maken met deze schrijfster door middel van het winnen van dit boek ,

 48. Dit boek zou ik graag winnen voor mijn moeder, ze komt heel graag in Italië en dit jaar kon het niet doorgaan ivm Corona.
  Ik gun haar een ontspannen Italië moment met dit boek, tevens als bedankje voor alles wat ze voor me doet!

 49. Dat wordt natuurlijk in de Giardino dietro la casa 😉

 50. Dit boek lijkt mij best geschikt om in een trek uit te lezen. Indien ik het win, zal hij mijn collectie van boeken van Italiaanse verhalen vergroten. Mijn collectie bestaat namelijk uit Nederlandse en Franse Boeken. Ik wwon namelijk in het franstalig gedeelte van België.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.