Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De dochter van de parfumeur

De Italiaanse Elena verliest haar vertrouwen in de liefde wanneer ze haar vriend met een ander betrapt. Ze vlucht naar Parijs, waar zij aan het werk gaat in de bekende parfumerie Narcissus. Hier wordt nog op de traditionele wijze parfum gemaakt. Elena komt zelf uit een familie van bekende parfumeurs en weet parfums te creëren waar iedereen naar verlangt. Hoewel het lijkt alsof ze het geluk weer heeft gevonden, blijft haar verleden haar bezig houden…

Lees hieronder een fragment uit dit nieuwe boek:

Caboni-De-dochter-van-de-parfumeur

Een fragment:

‘Eikenmuskus. Intens, doordringend, eeuwenoud. De geur van volharding en kracht. Verzacht de teleurstelling van de ziel als de bewustwording van een foute beslissing wordt waargenomen door de zintuigen. Zwakt de nostalgie af van wat had kunnen zijn, maar niet is geweest.

Er steeg een muffe geur op uit de Arno. Schimmelend meel, net zo wanstaltig als haar teleurstelling. Elena Rossini sloeg haar armen voor haar borst en deinsde terug. De rivier was nu slechts een moeizaam stroompje na een droge, vrijwel regenloze zomer.
‘Er zijn zelfs geen sterren,’ mompelde ze in zichzelf nadat ze aandachtig naar de hemel had gestaard.
Toch werd de zwoele septembernacht af en toe verlicht door een dunne lichtstraal, zodat het verchroomde oppervlak van de liefdeshangslotjes glansde. Ze waren aan de balustrade geklonken, op elkaar gestapeld zoals de gedachten in ons hoofd.

Ze strekte haar hand uit en streelde met haar wijsvinger over een van de slotjes. Voor geliefden stonden die symbool voor hun eeuwige liefdesverbintenis, in een poging deze te behoeden voor de alledaagse slijtage. Matteo had een groot en stevig slot uitgekozen, het voor Elena’s ogen vastgeklonken en het sleuteltje in de rivier gegooid. Elena proefde nog de smaak van de zoen die daarop volgde. En hij had haar gevraagd te gaan samenwonen.

Ze huiverde. Inmiddels was hij haar ex-vriendje… ex-collega, enzovoorts. Ze sloeg haar armen voor haar borst om een rilling te onderdrukken en liep verder. Voordat ze naar Piazzale Michelangelo ging, wierp ze een laatste blik op de berg hoopvol geplaatste liefdesslotjes. Nog even en dan kwam er nog een slotje bij, daar kon je de klok op gelijkzetten. Gloednieuw, goudkleurig, als ze haar ex-vriendje een beetje kende.

Matteo en Alessia… zo heette de nieuwe chef, de vrouw die haar plek had ingenomen. Elena had haar, heel naïef, een tijd lang als vriendin beschouwd. Even zag ze hen weer voor zich, over elkaar heen gebogen, een eenheid waar de rest van de wereld niet in kon doordringen. Wat was ze dom geweest, verweet ze zichzelf. Ze had het kunnen weten. Maar Matteo was niet veranderd, en zijn houding naar haar toe ook niet. Dat maakte haar razend. Het was niet eerlijk. Hij had haar geen kans gegeven…’

Lees meer in

Caboni-De-dochter-van-de-parfumeur-2

De dochter van de parfumeur | Cristina Caboni | ISBN 9789401603386 | € 19,95 | Xander Uitgevers | bestel De dochter van de parfumeur via deze link bij bol.com

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *