Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Lees Het huis met de spiegels & reis mee naar Positano

Tijdens onze Zomerlezen Zesdaagse tippen we elke dag een nieuw boek, perfect voor in de koffer maar net zo heerlijk om thuis bij weg te dromen en te genieten van Italiaanse sferen. Vandaag delen we een fragment uit het nieuwe boek Het huis met de spiegels van Cristina Caboni, dat zich afspeelt in Positano, aan de Amalfikust.

De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen.

Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto’s van haar grootmoeder.

Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

Benieuwd naar dit verhaal? Via deze link lees je alvast een fragment uit Het huis met de spiegels.

Het huis met de spiegels | Cristina Caboni | vertaald door Esther Smit-Schiphorst | ISBN 9789401612517 | € 15,- | Xander Uitgevers | bestel Het huis met de spiegels via deze link bij bol.com

Meer lezen van Cristina Caboni?
De dromenweefster voert je mee naar onder andere Bellagio, Como, Milaan, Sardinië en Parijs. Via deze link lees je een fragment.

De verloren brief is een aanrader voor liefhebbers van romantiek, (oude) boeken en la bella Roma. Een fragment lees je alvast in deze blog.

In De dochter van de parfumeur voert Cristina Caboni je mee naar Parijs, terwijl je in De bloementuin naar Toscane reist en in De bijenkoningin Sardinië bezoekt.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

424 reacties

 1. Op mijn eigen terras, in een luie ligstoel, met zicht op onze bloemenweide – en een lekkere, frisse mocktail in de buurt.

 2. jessie zoetelief

  in het ziekenhuis waar ik binnenkort naar toe ga.

 3. Karin Noordzij

  Ik zou dit boek heel graag over 8 weken op mijn bedje aan de zee op Drenia eiland , Ouranoupolis Greece, willen lezen.

 4. Véronique van den Biggelaar

  De Amalfi kust is een deel van Italië waar ik nog nooit geweest ben. Ik ben dan erg benieuwd naar het boek en of dit boek me ook zodanig grijpt dat de volgende vakantiebestemming naar die streek zal zijn.

 5. Liliane Cooreman

  Beste,
  Bij het lezen van het fragment was ik in gedachte al op het klein strandje, niet ver buiten het gezellig drukke centrum van Positano of in Sorrento op het balkon van de kamer met uitzicht over de baai van Napels, waar we veel vakanties verbleven, telkens in dezelfde kamer. Elk jaar maakten we dan minstens éénmaal een uitstap naar Positano, heen met de bus en terug met de boot, zalig. Je zult al wel begrepen hebben dat ik het romantische, spannende boek het liefst op die plekken zou willen lezen. Toch al bedankt om me reeds even te laten wegdromen. Ciao

 6. Hilde Vander Elst

  Gewoon thuis: Op mijn terras, in de zetel, in mijn bedje… Met een drankje en een hapje erbij8

 7. Centine Blaakman

  Gewoon in mijn eigen achtertuin!

 8. Lutgarde Horions

  In mijn gezellige woman’s cave!!!!

 9. Ideaal zou natuurlijk de locatie uit het boek zijn!
  Maar dat zal er dit jaar niet inzitten, jammer genoeg. Dan maar deze zomer in de Ardennen!

 10. in mijn ligzetel op mijn costa peloeza

 11. Marijke Boulet

  In de living !

 12. Op mijn slaapkamer waarbij ik heerlijk wegdroom !

 13. Ik wil dit boek graag lezen op één van de prachtige stranden van Puglia. Een glaasje lokale witte wijn mag uiteraard niet ontbreken. Zalig genieten!

 14. Op mijn tuinbank in mijn achtertuin. We gaan dit jaar niet weg

 15. Heerlijk om dit boek te mogen lezen in de hangmat op de camping

 16. Deze zomer tover ik mijn tuin om in Italiaanse sferen.Tussen de oleanders komt mijn hangmatje te hangen.
  Vandaar heb ik zicht op de palmboom die inmiddels al 2 meter hoog is. Het terras staat vol met grote terra cotta potten met hortensia’s.
  In de hangmat leest het heerlijk. In gedachten dwaal ik door Positano op zoek naar het huis met de spiegels. Ik loop door de kronkelige steile straatjes en geniet van de prachtige uitzichten op zee.
  Plotseling sta ik voor het huis met de spiegels, gelegen op een schitterende plek. Het boek pak ik uit mijn tas. Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal en besluit om volgend jaar opnieuw de Amalfikust te bezoeken met een gids van Ciao Tutti.

 17. Bij gebrek aan een heerlijke vakantie maar op onze heerlijke terras!

 18. Dit boek zou ik willen lezen in een vuurtoren.

 19. in de tuin

 20. Patrick Mertens

  Nu kunnen we spijtig genoeg niet naar Italië vertrekken dus lees ik dit boek heel graag in mijn tuintje!!!

 21. Cornelis Annemie

  Het liefst in Rome, maar aangezien we niet op reis gaan ga ik het thuis in mijn tuin zeker lezen!!!

 22. bert den breejen

  Ik wil het boek graag lezen in het ziekenhuis waar ik binnenkort wordt opgenomen.

 23. overal waar ik gemakkelijk zit of lig

 24. Monique Stoppels

  In mijn hoofd ben ik in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *