Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

De leeuwen van Sicilië – de weergaloze familiegeschiedenis van de Florio’s

Al schrijvend over Napels, Toscane en Calabrië reisde Saskia steeds even naar Sicilië, dankzij het nieuwe boek De leeuwen van Sicilië. In deze blog vertellen we je meer over deze boeiende familiesaga. Bovendien mogen we namens uitgeverij Cargo een voorproefje delen van deze roman.

Ze staan bekend als ‘De leeuwen van Sicilië’, de broers Paolo en Ignazio Florio, die in 1799 naar Palermo verhuizen nadat een aardbeving hun levens aan het wankelen brengt.

Deze eerste reis is het begin van een bijna ongelooflijk verhaal, waarin de familie Florio tot de ongekroonde koningen van Palermo uitgroeit. Vanuit een klein handeltje in specerijen lukt het de broers om als tonijnvissers en metaalbewerkers een zakenimperium op te bouwen.

Als Paolo’s zoon Vincenzo het geheim van de marsalawijn weet te ontsluiten, neemt de macht en rijkdom van de Florio’s een nog hogere vlucht.

Natuurlijk gaat dat niet zonder slag of stoot. Duistere geheimen, verraad, liefdesaffaires en eerwraak vormen een rode draad door de opmars van de Florio’s heen. Stefania Auci weet met weergaloos oog voor detail de geschiedenis van een van de beroemdste families van Sicilië tot leven te brengen.

Klinkt dat veelbelovend? Via deze link lees je een fragment uit De leeuwen van Sicilië!

De leeuwen van Sicilië | Stefania Auci | vertaald door Hilda Schraa (oorspronkelijke titel: I Leoni di Sicilia) | ISBN 9789403146102 | € 20,99 | uitgeverij Cargo | bestel De leeuwen van Sicilië via deze link bij bol.com (ook beschikbaar als e-book en als luisterboek)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *