Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Kijktip: I Leoni di Sicilia – serie over de Siciliaanse familie Florio (te zien op Disney Plus)

Vanaf woensdag 25 oktober geniet je op Disney Plus van de serie I Leoni di Sicilia. De Siciliaanse sage van de familie Florio, de leeuwen van Sicilië, waar we eerder van genoten dankzij het prachtige boek van Stefania Auci, is nu eindelijk ook verfilmd!

Het Siciliaans succes van de familie Florio

In de acht afleveringen volg je het leven van de broers Paolo en Ignazio Florio, die het arme Bagnara in Calabrië verruilen voor Palermo, waar ze een specerijenzaak openen die al snel succesvol is.

Paolo’s zoon Vincenzo transformeert de Florio-familie in de jaren voorafgaand aan de vereniging van Italië tot een heus zakenimperium. Gedreven door een brandend verlangen naar succes, wil hij behandeld worden als een gelijke door de adel van Palermo, een zoektocht waarvoor hij moet trouwen met een aristocraat.

Hij wordt echter smoorverliefd op Giulia Portalupi uit de middenklasse en offert zijn verlangen naar een adellijke titel op. Hierdoor krijgt hun enige zoon Ignazio de taak om de naam van de familie Florio hoog te houden.

Regisseur en cast van I Leoni di Sicilia

De regie van de serie is in handen van Paolo Genovese, die je wellicht kent van de films Supereroi en Perfetti sconosciuti.

Het script – gebaseerd op het boek van Stefania Auci – werd geschreven door Ludovica Rampoldi en Stefano Sardo. De opnames vonden grotendeels op Sicilië plaats, maar ook in Rome.

De cast bestaat onder meer uit Michele Riondino als Vincenzo Florio, Miriam Leone in de rol van Giulia, Vinicio Marchioni als Paolo Florio en Donatella Finocchiaro als Paolo’s vrouw Giuseppina.

Trailer I Leoni di Sicilia

Bekijk alvast de trailer van I Leoni di Sicilia:

De eerste vier afleveringen zijn te zien vanaf 25 oktober, de volgende vier aflevering staan vanaf 1 november op Disney Plus.

Gebaseerd op het verhaal van Stefania Auci

Nieuwsgierig naar het boek De leeuwen van Sicilië van Stefania Auci? Via deze link lees je een fragment uit dit prachtige boek.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *