Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Verona with a view – de mooiste uitkijkpunten van de stad

Nuova-Opera

Welkom in Verona! Vanochtend zijn we wakker geworden met Verona op ons netvlies. Letterlijk, want de ramen en het terras van Nuova Opera Rooms (ons verblijf de komende dagen, waarover we later uitgebreid verslag zullen doen) laten ons een schitterende blik op de stad zien. Een panorama stupenda!

Gelukkig hoef je hier niet te logeren om te kunnen genieten van een net zo prachtig panorama. Verona biedt meer dan genoeg uitkijkpunten waar de stad aan je voeten ligt en vanwaar je het water van de Adige langs huizen en monumenten ziet stromen. We zetten de drie mooiste uitkijkpunten in Verona voor jullie op een rijtje:

Torenhoog turen vanaf de Torre dei Lamberti

De vierentachtig meter hoge Torre dei Lamberti kun je met de trap bedwingen, maar wees gerust, er is ook een lift. Boven geniet je van een prachtig uitzicht over het Piazza delle Erbe diep onder je en alle andere prachtige plekken van Verona. Bij helder weer kun je zelfs dorpjes in de verre omgeving zien.

Torre-Lamberti-Verona

Groot gezicht in het groen in de Giardino Giusti

Aan het eind van de cipressenlaan in de Giardino Giusti wacht hoog boven je een groot gezicht, dat een balkon draagt vanwaar je een uniek uitzicht over de stad hebt. Alle hoogtepunten van Verona zijn in één oogopslag te herkennen, waardoor je het gevoel hebt midden in de stad te staan in plaats van in een heerlijk groene, naar citroen geurende tuin.

Giardino-Giusti

Prachtig panorama vanaf het Castel San Pietro

Hoog boven Verona ligt Castel San Pietro. Wanneer je de Adige oversteekt over de Ponte Pietra en naast het Teatro Romano omhoog klimt of de funicolare neemt (waarover je meer leest in deze blog), word je boven op de heuvel beloond met misschien wel het mooiste uitzicht over de stad. Wij waren er ooit vroeg op de ochtend, maar gaan vanavond zeker terug om Verona by night te zien!

uitzicht-Veronafoto: Antonio Ferrario

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *