Home » Reizen door Italië » Veneto » Verona with a view
Duik in Ciao tutti's puzzelboekjes over Italië!

Verona with a view

Nuova-Opera

Welkom in Verona! Vanochtend zijn we wakker geworden met Verona op ons netvlies. Letterlijk, want de ramen en het terras van Nuova Opera Rooms (ons verblijf de komende dagen, waarover we later uitgebreid verslag zullen doen) laten ons een schitterende blik op de stad zien. Een panorama stupenda!

Gelukkig hoef je hier niet te logeren om te kunnen genieten van een net zo prachtig panorama. Verona biedt meer dan genoeg uitkijkpunten waar de stad aan je voeten ligt en vanwaar je het water van de Adige langs huizen en monumenten ziet stromen. We zetten de drie mooiste uitkijkpunten in Verona voor jullie op een rijtje:

Torenhoog turen
De 84 meter hoge Torre Lamberti kun je met de trap bedwingen, maar wees gerust, er is ook een lift. Boven geniet je van een prachtig uitzicht over het Piazza delle Erbe diep onder je en alle andere prachtige plekken van Verona. Bij helder weer kun je zelfs dorpjes in de verre omgeving zien.

Torre-Lamberti-Verona

Groot gezicht in het groen
Aan het eind van de cipressenlaan in de Giardino Giusti wacht hoog boven je een groot gezicht, dat een balkon draagt vanwaar je een uniek uitzicht over de stad hebt. Alle hoogtepunten van Verona zijn in één oogopslag te herkennen, waardoor je het gevoel hebt midden in de stad te staan in plaats van in een heerlijk groene, naar citroen geurende tuin.

Giardino-Giusti

Kijk vanaf het kasteel
Hoog boven Verona ligt Castel San Pietro. Wanneer je de Adige oversteekt over de Ponte Pietra en naast het Teatro Romano omhoog klimt, word je boven op de heuvel beloond met misschien wel het mooiste uitzicht over de stad. Wij waren er ooit vroeg op de ochtend, maar gaan vanavond zeker terug om Verona by night te zien!

uitzicht-Veronafoto: Antonio Ferrario

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Geniet van de leukste routes door Italiaanse steden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *