Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Bagni di Pisa – koninklijk badderen in bijzondere thermen

Op al onze verschillende reizen maken we een hoop mooie avonturen mee die we graag met jullie delen. Dit keer viel Sophie echt met haar neus in de boter, of beter gezegd, in het thermaal water, bij Bagni di Pisa Palace & SPA in San Giuliano Terme.

Bagni-di-Pisa-Palace (4) Bagni-di-Pisa-Palace (3) Bagni-di-Pisa-Palace (2)

Bij aankomst wordt Sophie vriendelijk onthaald door de receptioniste. Ze wordt vervolgens ook persoonlijk naar haar kamer begeleid. Wanneer de conciërge de deur voor haar opent, grapt hij dat ze een nogal kleine kamer voor haar hebben gereserveerd.

Sophie weet even niet wat ze moet zeggen als ze de ‘huiskamer’ van haar suite binnenloopt. De bank en de fauteuils zien er heerlijk huiselijk en uitnodigend uit. Op het televisiescherm wordt ze met naam en toenaam welkom geheten in haar tijdelijke paleisje. Snel bekijkt ze de rest van het vertrek. Jammer dat haar vriend niet even kan komen logeren…

Ze lacht zichzelf in de badkamerspiegel tegemoet en knijpt zichzelf dan even in de arm. Is dit echt? Het marmer van de twee wastafels, de glooiing van het ligbad en de glazen deuren van de ruime douche voelen allemaal heel echt aan, dus ze moet het wel geloven.

Totdat ze de slaapkamer binnenstapt en van verbazing bijna steil achterover slaat. Een gigantisch bed waarvan het hoofdeinde, versierd met gordijnen, wel vier meter de hoogte in gaat, staat midden in de kamer naar haar te lonken. Een immense kledingkast, een chique bureau en een plafond met fresco’s geven haar het gevoel de koningin te rijk te zijn.

Bagni-di-Pisa-Palace (11)Bagni-di-Pisa-Palace (8)

Nadat ze zich de suite zich helemaal eigen heeft gemaakt, voor zover dat überhaupt mogelijk is, gaat ze op ontdekkingstocht door de andere ruimten van Bagni di Pisa Palace & SPA. Palace is meestal de ietwat scheve Engelse vertaling van palazzo, gebouw, maar hier is het woord helemaal gepast.

De gangen worden aan de rechterzijde geflankeerd door grote ramen met uitzicht op de terrastuinen en geven je zo het gevoel in een soort kas te wandelen. Aan de linkerhand doemt ineens een deuropening op die je als het ware bij de hand pakt en naar binnen begeleidt om even stil te staan bij de American bar waar het fresco op het plafond werkelijk hemels mooi is.

Bagni-di-Pisa-Palace (12) Bagni-di-Pisa-Palace (10) Bagni-di-Pisa-Palace (7) Bagni-di-Pisa-Palace (16)

De ruimte heeft de sfeer van een hotellounge uit een oude film waar een deftige dame ongeduldig op haar gezelschap staat te wachten. Die deftige dame blijkt Sophie zelf te zijn, bedenkt ze zich als de barman haar vraagt wat ze te drinken wenst. ‘Un caffè, grazie,’ stamelt ze ietwat beduusd. ‘Certo, signora, subito.’

Bagni-di-Pisa-Palace (17)

Op naar de thermen
Maar Sophie is hier natuurlijk niet voor het hotel zelf, de thermen zijn het doel van deze reis. De thermen van San Giuliano Terme werden lang geleden al ontdekt door de Romeinen en de Etrusken. Deze volkeren gebruikten de wonderlijke warme wateren al om hun gezondheid te bevorderen.

In de achttiende eeuw liet de groothertog van Toscane, Francesco Stefano di Lorena, het gebouw restaureren en kreeg het zijn huidige koninklijke uitstraling. Het dorpje San Giuliano Terme bestaat eigenlijk voornamelijk uit het indrukwekkende palazzo met het hoofdgebouw en de twee gigantische vleugels aan weerszijden.

Bagni-di-Pisa-Palace (18) Bagni-di-Pisa-Palace (1)

Op zondag mocht regina Sofia samen met haar reisgenoten de thermen gaan ontdekken. De relaxte route ging van natuurlijke masserende waterstralen, naar binnen- en buitenbaden met thermaal water met een temperatuur van 38°C, langs de ontspanningsruimte met kruidenthee en vers fruit naar een zout bad, een grot met thermaal water, een Turks stoombad en een sauna. Na een heerlijke lunch in de eetzaal van het hotel zat iedereen met een zalige blik voor zich uit te staren. Was iedere blog tour maar zo ontspannend!

Bagni-di-Pisa-Palace (9) Bagni-di-Pisa-Palace (6) Bagni-di-Pisa-Palace (15)

Ook ontspannen in deze bijzonder mooie thermen? Je baadt voor slechts € 45,- per dag (€ 50,- in het weekend) in totale luxe bij de SPA van Bagni di Pisa (te vinden aan de Largo Shelley 18 in San Giuliano Terme). Kijk voor meer informatie op de website van Bagni di Pisa Palace & SPA.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *