Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Seltz al limone – de ultieme dorstlesser tijdens warme zomers

Als het écht heet is in Catania, dan zit er maar één ding op. Dan bestel je, net als de lokale bevolking, een seltz al limone bij een van de kleine kioskjes die de stad rijk is (en die in het lokale dialect ook wel chioschi worden genoemd).

Dit drankje wordt gemaakt met bronwater, zout en citroensap. Het is een drankje dat vooral in Catania wordt gemaakt en gedronken, als ultieme dorstlesser op warme dagen.

Catania-seltz-limone-kiosk (8)

Het proeven van deze lokale remedie tegen de hitte wordt een ware belevenis. Na onze bestelling doorgegeven te hebben, willen we graag wat foto’s maken van de kioskeigenaar, die de drankjes gaat maken. Hij nodigt ons echter uit om zelf onze seltz te maken en voor we het weten staan we met een citroenpers in onze handen.

Catania-seltz-limone-kiosk (3) Catania-seltz-limone-kiosk (4) Catania-seltz-limone-kiosk (5) Catania-seltz-limone-kiosk (6)

Het recept is supersimpel. Eerst een lepeltje zout, dan flink wat spuitwater en ten slotte het sap van een flinke citroen – een kind kan de was doen.

We rekenen onze eigengemaakte drankjes af (voor de bijzonder lage prijs van een euro per bekertje) en nemen voorzichtig een slokje. Het zout maakt dat we er echt even aan moeten wennen. Heerlijk als dorstlesser, maar voor tussendoor geven we toch de voorkeur aan een spremuta, vers geperst sinaasappelsap. Die bestellen – en maken – we dus ook nog maar…

Catania-seltz-limone-kiosk (2)

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *