Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Verse vis bij restaurant Rosso di Vino in Taormina

In Taormina is de zee nooit ver weg en dus gaat Saskia er met collega-blogger Rick Zullo op zoek naar een authentiek restaurantje met verse vis op het menu. Dat vinden ze vlak bij de Porta Catania, aan een klein, bijna verborgen, pleintje.

Saskia: ‘Als we voor het eerst bij toeval langs Osteria Rosso di Vino wandelen, is men nog druk bezig met de voorbereidingen voor de lunch. Er staan grote pannen verse visbouillon op het vuur, de tafellakens worden gladgestreken en het krijtbord met het lunchmenu wordt naar buiten gedragen. We kunnen al even spieken en zien veel verse vis op het menu. Daar komen we straks voor terug!

Na een wandeling door de wat hoger gelegen achterafstraatjes van Taormina keren we terug naar Rosso di Vino. We nemen plaats aan een van de tafeltjes op het terras, waar de ober ons al snel vers gebakken grissini en olijven brengt. Hij zet het menu van de dag naast onze tafel en licht vervolgens elk gerecht uitgebreid toe.

Rosso-di-Vino-Taormina (1) Rosso-di-Vino-Taormina (2) Rosso-di-Vino-Taormina (5)Rosso-di-Vino-Taormina (3)Rosso-di-Vino-Taormina (4)

Eigenlijk waren we van plan alleen een pasta te bestellen, maar bij zijn smakelijke beschrijving van de antipasti, voorgerechten, zitten we zo te watertanden, dat we ook twee antipasti bestellen: de braciole di ventresca di tonno su caponata en de tempura di acciughe.

tempura-acciughe-Rosso-di-Vino-Taormina

Van de uitgebreide wijnkaart (ze hebben bijna tweehonderd etiketten die je ook nog eens allemaal per glas kunt bestellen) kiezen we een wijn die slechts even verderop wordt gemaakt, een Etna Bianco DOC. Die past perfect bij de in een krokant beslag gefrituurde ansjovis, geserveerd met een frisse mayonaise. Heerlijk, maar de tonijnrolletjes op kleurrijke caponata zijn gewoonweg goddelijk. Wat een combinatie!

caponata-tonno-Rosso-di-Vino-Taormina

We moeten helaas wel even naar binnen verhuizen in verband met een herfstig regenbuitje, maar eigenlijk is dat alleen maar beter. Zo hebben we namelijk perfect zicht op de kok, die druk in de weer is met onze pastagerechten.

Rosso-di-Vino-Taormina (6) Rosso-di-Vino-Taormina (7) Rosso-di-Vino-Taormina (8) Rosso-di-Vino-Taormina (9)

Rick bestelde paccheri con ragù di pesce, zucchini e pomodorini (paccheri met vissaus, courgette en tomaatjes), ik koos voor een combinatie van zee en vulkaan, met de linguine con funghi dell’Etna con tartara di tonno (linguine met paddenstoelen van de Etna en tonijntartaar).

Rosso-di-Vino-Taormina (11)linguine-Etna-Rosso-di-Vino-TaorminaRosso-di-Vino-Taormina (12) Rosso-di-Vino-Taormina (13) Rosso-di-Vino-Taormina (15)paccheri-vis-Rosso-di-Vino-Taormina

Da leccarsi i baffi, om je vingers (letterlijk: snor) bij af te likken!’

Rosso-di-Vino-Taormina (14)

Je vindt Osteria Rosso di Vino aan Vico Spuches 8. Het menu wisselt bijna dagelijks, met als basis steeds de verse visvangst van die dag. De uitgebreide wijnkeuze is er altijd, met een ruime keuze aan Siciliaanse wijnen, allemaal per glas. Salute!

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *