Vroegboekkorting bij hu openair villages & campings

La bella Sicilia – Sicilië door de lens van Jeroen Savelkouls

Een reis naar Sicilië, dat stond al lang op het wensenlijstje van onze gastblogger Manon (van eet!verleden) en haar man Jeroen Savelkouls, fotograaf en journalist. Dit voorjaar kwam het er eindelijk van.

Manon keerde terug met heerlijke herinneringen en een onovertroffen recept voor kaasbeignets met vlierbloesem, Jeroen liet het eiland achter zich met net zulke heerlijke herinneringen én duizenden foto’s. Vandaag deelt hij de mooiste foto’s ook met ons.

Jeroen: ’Net als zo veel anderen houd ik van Italië vanwege de kunst, cultuur en het heerlijke eten. Als kind ging ik vaak met mijn ouders naar Frankrijk, waardoor ik lang een Francofiel ben geweest. Totdat ik Italië ontdekte!

De afgelopen tien jaar heb ik samen met mijn vrouw talloze lange vakanties en stedentrips in de laars doorgebracht, waaronder een maand lang op huwelijksreis in Rome. De toeristische drukte in sommige steden kan vervelend zijn, maar overal zijn wel rustige plekjes te vinden die net zo mooi zijn als de belangrijkste trekpleisters; zelfs in Venetië – mijn favoriete Italiaanse stad.

Als ik door de Italiaanse straten en steegjes slenter, stel ik me vaak voor hoe mooi het zou zijn om een trouwreportage op die plek te maken. Mijn favoriete stek hiervoor is een dorpje tegen Florence aan, waar we een prachtig stijlvol ingericht vakantiehuis hebben gevonden (nee, ik zeg niet waar!).

Sicilië stond al lang op onze wensenlijst, maar was er tot voor kort niet van gekomen. De middeleeuwse kunst op het eiland is onovertroffen, vooral in Palermo. En de Sicilianen zijn, anders dan bijvoorbeeld de Romeinen, vriendelijk en behulpzaam (behalve op de weg…).

Ik wil graag nog een keer terug, maar ook Puglia staat hoog op mijn wensenlijstje. Dat is voor mij nog onontgonnen gebied, maar wat ik ervan heb gezien moet het net als Sicilië een paradijs zijn voor een fotograaf…’

Ben je op zoek naar een goede fotograaf, voor een mooie fotoshoot, een portretsessie of omdat je trouwplannen aan het maken bent (in eigen land óf in Italië)? Neem dan gerust contact op met Jeroen via 00316-47678740 of via jeroen@jeroensavelkouls.nl. Volg ook zijn Facebookpagina voor kleine sneak previews en achter-de-schermen-foto’s.

Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Een reactie

  1. Jadis - The lemon kitchen

    Wat een prachtige foto’s!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *