Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Het lekkerste street food in Catania

Wie Catania zegt, zegt street food: kleine hapjes die je toelachen vanuit de vitrine van elke bar en die je zo uit het vuistje kunt eten. Op nummer één staan de arancini (gefrituurde risottoballetjes) maar er is meer lekkers!

arancini-Catania

Catania staat bijvoorbeeld ook bekend om haar polpette: gehaktballetjes. De beste plek om deze polpette te proeven, is Polpetteria (Via Santa Filomena 48).

Op het menu staan meer dan veertig verschillende soorten polpette, met naast de traditionele gehaktballetjes ook andere ‘ballen’, gemaakt van bijvoorbeeld kip met sinaasappel en pistache, aardappel, aubergine met scamorza en munt, pompoen en ricotta, zwaardvis, zalm, baccalà… De keuze is echt heel uitgebreid. Wij proefden de Misto Arrosto, met vijf verschillende soorten polpette. Da leccarsi i baffi, om je vingers bij af te likken!

catania-polpetteria-street-food catania-polpetteria-street-food-2 catania-polpetteria-street-food-3 catania-polpetteria-street-food-4

De Via Santa Filomena is sowieso een fijne straat om ’s avonds gezellig te eten. Het smalle straatje vol met restaurantjes ligt niet ver van Villa Bellini. Naast de gehaktballetjes van Polpetteria proef je hier hamburgers bij FUD (nummer 35) en lekkere Siciliaanse pasta’s bij Il Sale Art Café (nummer 10-12).

Nog een aanrader aan Via Santa Filomena: op nummer 55 zit Blanc à Manger, een fijn adresje waar je de hele dag door terecht kunt voor iets lekkers. Het is een bakkerij/lunchroom en brasserie ineen. Op zondag kun je er heerlijk uitgebreid brunchen. Wat je hier ook écht moet proeven is de verrukkelijke pistacchio-cheesecake.

Een van de fijnste restaurantjes in Catania is Street54 (Via Coppola 54). Anders dan de naam wellicht doet vermoeden, kun je hier heerlijk uitgebreid lunchen of dineren, met een brede keuze aan antipasti, pasta’s en vlees- en visgerechten.

catania-street-food-3-3

Het menu, dat op kleurrijke krijtborden aan de muur prijkt, wisselt vaak en is grotendeels afhankelijk van het aanbod op de vismarkt. Wij proefden er onder toeziend oog van de twee graffiti-koks op de muur heerlijke pasta met aubergine en zwaardvis, gnocchi met spek en pistachenootjes en pasta met courgette en ricotta. Allemaal even lekker!

catania-street-food catania-street-food-3 catania-street-food-4

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

3 reacties

  1. Ik ben helemaal gek van arancini! Waarschijnlijk wel men lievelings Italiaans hapje 🙂

  2. Fini Leuverink

    Wat ik mis in het leuke artikel over Catania zijn twee specialiteiten waarom Catania óók bekend is: het heerlijke paardenvlees (carne equina) en de brioche met (amandel)ijs . Die laatste kun je bij de meeste ijskraampjes langs de weg kopen.

  3. We hebben net gegeten bij polpetteria. We hebben ons laten adviseren en kregen heerlijke eten met een goede wijn van de gronden van de Etna! We hebben genoten en kunnen het iedereen aanraden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *