Ontdek onze unieke City Walks in Italiaanse steden

Casa Kimiyà – magisch boutique hotel in Modica

Casa Kimiyà is vernoemd naar het Arabische woord voor alchemie. Een perfect gekozen naam, want dit boutique hotel weet je meteen te betoveren.

Casa Kimiyà ligt in een stil straatje, op tweehonderd meter van de Duomo di San Giorgio, in het hart van het historisch centrum van Modica, dat net zo magisch is als Casa Kimiyà. Met haar barokke architectuur prijkt het stadje niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco…

De twee tweepersoonskamers van Casa Kimiyà zijn in authentiek Siciliaanse stijl ingericht, met witte houten balken aan het plafond, ijzeren bedden en tal van details die het eiland in je dromen brengen.

De kamer op de begane grond, met panoramabalkon, heeft een bijzonder mooi hoofdeinde, gemaakt van oude majolicategels. De romantische kamer op de eerste verdieping kijkt uit op de straat en op het terras en heeft een kleine zolder voor eventuele kleine bambini. Ook is er een heerlijke boekenkast met stoel, om weg te dromen bij mooi opgetekende (reis)verhalen en kunstwerken.

Beide kamers zijn een prachtige mix van eigentijds design en respect voor de eilandtradities en de materialen uit de omgeving. Elke kamer heeft een eigen badkamer. De keuken is uitgerust met alles om Siciliaanse heerlijkheden te bereiden én voorzien van een selectie Siciliaanse wijnen.

Ze bieden allebei ook een uniek uitzicht over Modica, waar je uren naar kunt kijken, vooral als de nacht valt en alle lichtjes Modica nog magischer maken dan overdag.

Bij aankomst wacht je een welkomstmandje met vers fruit, zoetigheden en lokale chocolade. Want Modica is het chocoladeparadijs van Italië. In dit stadje wordt namelijk buonissimo chocolade gemaakt – en dat moet je natuurlijk elke dag even proeven! Eigenaar Luca tipt de chocolade-ateliers Casa Don Puglisi en Bonajuto voor een bijzondere proeverij.

Luca regelt op verzoek ook graag kookcursussen, wijnproeverijen, rondleidingen en andere (culinaire) excursies voor zijn gasten. Bij Casa Kimiyà zijn elektrische fietsen te huur. Ook regelt Luca graag transfers voor je, zowel van en naar het vliegveld als voor excursies om het eiland te ontdekken.

Casa Kimiyà
Via Santa Lucia 9
97015 Modica (Ragusa)

www.animeasud.it | info@animeasud.it
0039-3389275393

De beste tips voor een vakantie in Italië!

Een reactie

  1. Ooh, ziet er supergaaf uit! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *