Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Adrenalinekick op de Altalena Gigante delle Madonie (Sicilië) – de hoogste schommel van Europa

Aan de rand van het Parco delle Madonie, ten zuidoosten van de populaire kustplaats Cefalù, ligt het dorpje San Mauro Castelverde. Waarschijnlijk heb je er nog nooit van gehoord, maar als dat aan de Sicilianen ligt, verandert dat snel.

Ze bouwden hier namelijk de hoogste schommel van heel Europa. De schommel zelf is al zestien meter hoog, maar het is vooral de diepte die zich onder je voeten uitstrekt die je doet duizelen. Je kijkt hier meer dan driehonderd meter naar beneden, de vallei in. Brividi, koude rillingen, en pelle d’oca, kippenvel, gegarandeerd!

Zwier heen en weer op de Siciliaanse reuzeschommel

Je kunt alleen plaatsnemen op de schommel, maar ook met z’n tweeën of met z’n drieën. Er zijn drie opties: Volo Heidi, Volo Adrenalinico en Volo del Diavolo. Hoe hoger het niveau, hoe sneller de schommel gaat en hoe hoger je gaat.

Je vindt alle details via de website van de Altalena Gigante delle Madonie. Voor meer informatie en reserveringen kun je contact opnemen via info@ziplinesicilia.it of via 0039-3331293487.

foto’s: Altalena Gigante delle Madonie

Vlieg via een zipline over de vallei

De reuzenschommel was een idee van Zipline San Mauro Castelverde Società Consortile a Responsabilità Limitata, die zoals de naam al doet vermoeden ook een zipline hebben aangelegd, voor een unieke vlucht over de vallei.

Het is de snelste zipline van heel Italië, sneller dus ook dan de beroemde Volo dell’Angelo in Basilicata. Met maar liefst honderddertig kilometer per uur ‘vlieg’ je maximaal driehonderd meter boven de grond, over een lengte van circa zestienhonderd meter.

Via de website van Zipline Sicilia vind je alle details en kun je je vlucht kopen. Voor meer informatie kun je contact opnemen via info@ziplinesicilia.it of via 0039-3331293487.

foto’s: Zipline Sicilia

Met een bootje door de Gole di Tiberio

Vind je de schommel en de zipline wat te veel van het goede? Je kunt ook met een rubberbootje de rivier in de Gole di Tiberio op, voor een lichtere stoot adrenaline.

Deze kloof werd tussen San Mauro Castelverde en Castelbuono uitgesleten door de rivier de Pollina en is door Unesco benoemd tot Geopark.

De naam van de kloof heeft niets te maken met keizer Tiberius, maar met het gelijknamige gehuchtje dat hier ooit lag, maar waar tegenwoordig bijna niemand meer woont. De kloof is ongeveer vierhonderdvijftig meter lang en bestaat uit drie verschillende delen.

Het eerste deel, dat ongeveer honderd meter lang is, bestaat uit talloze grotten. Je kunt dit stuk grotendeels te voet verkennen.

Het volgende stuk is misschien wel het mooiste. Dit deel is ongeveer tweehonderdvijftig meter lang en is alleen te bereiken via rubberbootjes. Het water is hier meer dan acht meter diep, ook in de zomer. Halverwege ligt een grote rots, die in het verleden werd gebruikt als geheime oversteekplaats.

Het derde en laatste deel is ongeveer honderd meter lang en heeft meer weg van een meertje dan van een rivier.

Op de website van de Gole di Tiberio vind je meer informatie over de kloof en over de verschillende excursies die je er kunt maken.

foto’s: Gole di Tiberio

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *