Home » Reizen door Italië » Sardinië » Shoppen in Cagliari: naar de markt en op zoek naar originele souvenirs
Ga op pad met de Ciao tutti City Walks!

Shoppen in Cagliari: naar de markt en op zoek naar originele souvenirs

Sardinië bestaat voor een groot deel uit rotsen, uitgestrekte vlaktes en hoge bergen, omringd door eindeloze stranden en een azuurblauwe zee. Aan natuur geen gebrek, maar ook liefhebbers van steden komen aan hun trekken.

We namen je al mee naar Alghero, maar ook in Cagliari, in het zuiden van Sardinië, kun je je hart ophalen en de prachtige natuur afwisselen met een dagje shoppen. Felice ging op zoek naar winkels en markten met Sardijnse producten die thuis niet snel te vinden zijn.

cagliari-hoofdstad-sardinie-2cagliari-hoofdstad-sardinie-1

Mercato di San Benedetto
Felice: ‘Het beste begin van een bezoek aan Cagliari is de Mercato di San Benedetto (aan de Via Francesco Cocco Ortu). De markt ligt ietwat uit het centrum, dus het is aan te raden om hier ’s ochtends te beginnen en later verder de stad in te wandelen. De markt vindt van maandag tot en met zaterdag plaats, van zeven uur ‘s ochtends tot rond het middaguur.

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Cagliari ligt aan zee, dus aan verse vis is er geen gebrek. Ik heb  soorten te zien die ik nog nooit eerder in mijn leven gezien had. De visboeren laten ze vol trots aan je zien. Als een van de Sardijnse dames de visboer vraagt wat nu het verschil is tussen een mannetjes en een vrouwtjes kreeft, houdt de marktman twee kreeften omhoog en legt geduldig uit hoe je het verschil tussen de twee geslachten kunt zien.

SAMSUNG CSC

Verder zijn er ook typische Sardijnse vissen te vinden, net als bottarga (viskuit), vongole en andere schelpdieren. Een van de visboeren vraagt of ik wat wil proeven. Uiteraard! De ene na de andere mossel wordt opgemaakt, een citroen wordt in plakjes gesneden en smullen maar. Hij vertelt dat deze mosselen die in het westen van Sardinië op verantwoorde wijze worden gevangen. Goede kwaliteit gegarandeerd!

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Een verdieping hoger gaat de markt verder met kramen vol fruit, groente, brood, vlees en kaas. Ook hier zijn de Sardijnse marktkooplui in voor een praatje en een foto. Say cheese!’

SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC SAMSUNG CSC

Cagliari’s winkelstraten
Begin je shopmiddag onder de portici, booggalerijen, van de Via Roma. Veel Italianen lunchen hier in een van de koffiebarretjes die tussen de vele winkels te vinden zijn. Vervolg je weg naar het Largo Carlo Felice tot aan het Piazza Yenne. Struin rond in de kleine straatjes in de wijk Marina, die ten oosten van Largo Carlo Felice ligt.

cagliari-via-roma

Voor de bekende merken ga je naar Via Giuseppe Manno, de Via Giuseppe Garibaldi en het begin van de Via Alghero. Hier vind je winkels als Geox, Mango en Zara, afgewisseld met onbekendere modemerken. Voor exclusievere winkels neem je de Via Vincenzo Sulis.

Hout er rekening mee dat ook in Cagliari, net als elders in Italië, veel winkels ’s middags dicht zijn. Meestal sluiten ze rond 13.00 uur en gaan de deuren pas na vieren weer open. Sommige winkels gaan zelfs pas om 17.00 uur weer open. Anders dan wij gewend zijn, zijn de winkels dan wel tot een uur of acht ’s avonds geopend.

Sardijnse souvenirs
Felice: ‘Ben je op zoek naar een typisch Sardijns product, als souvenir voor jezelf of als cadeautje voor de thuisblijvers, bezoek dan een van onderstaande adresjes in het centrum van de stad.

SAMSUNG CSC

*Antica Enoteca Cagliaritana (Piazza Yenne 8) – deze wijnwinkel uit 1935 verkoopt allerlei verschillende Sardijnse wijnen

*Cagliari Calcio Store (Largo Carlo Felice 76) – dé plek om je voetbalshirt van de hoofdstad van Sardinië te scoren!

*Sapori di Sardegna (Vico dei Mille 1) – in deze souvenirwinkel vind je allerlei Sardijnse producten, zoals flessen van kurk, torrone, bottarga, pecorino en Sardijnse wijnen

SAMSUNG CSC

*Eyesportwear (Via Garibaldi 114) – een breed aanbod aan sportartikelen met de Sardijnse vlag

SAMSUNG CSC

*Giesse (Via Garibaldi 87) – de trotse eigenaar is een oudere goudsmid die je graag alle poppen met verschillende Sardijnse klederdrachten aan je laat zien

SAMSUNG CSC

*Patrizio Collu Crafa (Via Sonnino 124) – op Sardinië worden niet alleen rode juwelen van koraal verkocht maar ook prachtige ontwerpen van goud’

SAMSUNG CSC

2x per week Italiaanse inspiratie

Meld je aan voor de Ciao tutti nieuwsbrief - en ontvang de digitale editie van onze City Walk Klassiek Rome als cadeautje:

Ontdek de mooiste vakantieadressen in Italië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *