Inspiratie voor Italiaanse feestdagen

Millo’s kunstige muren in Milaan

Soms is moois in Milaan gewoon op straat te vinden. We namen jullie gisteren al mee naar onze favoriete wijk, Navigli, maar ook de muurkunst van Millo is een bezoekje waard.

Milaan-graffiti-a

Millo is de artiestennaam van Francesco Camillo Giorgino, geboren en getogen in Mesagne (Puglia). Na gestudeerd te hebben voor architect (en zijn studie cum laude afgerond te hebben) wijdt Millo zich aan street art. Hij creëert grote muurschilderingen in onder meer Milaan, Turijn, Bologna en Rome. Hij gebruikt vooral veel wit en zwart, met af en toe een kleurrijk detail, zoals een rood hart.

Twee van Millo’s murales in Milaan zijn te zien in de zogenaamde Giardino delle Culture, Tuin der Culturen. Twee saaie, kale gebouwen aan de Via Morosini (op de hoek met de Via Bezzecca) zijn door hem omgetoverd tot ware kunstwerken.

Milaan-graffiti-1 Milaan-graffiti-2 Milaan-graffiti-3 Milaan-graffiti-b

In Turijn, in de wijk Barriere di Milano, is nog meer moois van Millo’s hand te zien. Dertien muurschilderingen vormen samen de expositie Habitat. Een toepasselijke titel voor dertien murales die de leefruimte in deze wijk elke dag opnieuw weten op te vrolijken.

Klik hier voor een overzicht van al Millo’s street art, zowel in Italië als over de grens.

Milaan-graffiti-4foto’s: Paolo Bona

Schrijf je (gratis) in voor de Ciao tutti nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *