Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

B&B Piazza San Pantaleo

Wie over de drempel van B&B Piazza San Pantaleo in het Sardijnse Sorso stapt, reist even terug in de tijd, naar de jaren twintig van de vorige eeuw.

Je wordt omringd door vintage details, zoals een stapel leren koffers, een oude naaimachine en prachtige prenten. De inrichting is, net als de restauratie van het eeuwenoude pand, het werk van eigenaren Cristina en Giovanni. Ze hebben er heel veel tijd en liefde in gestopt –  en dat voel je!

De jaren twintig-accessoires gaan perfect samen met de oude fresco’s, houten plafonds, originele deuren, details van mozaïek en houten trappen. Het resultaat is een warm thuis met drie elegante kamers die stijlvol zijn ingericht.

Daarnaast is er een heerlijk terras dat over de Golfo dell’Asinara uitkijkt. Op heldere dagen zelfs Corsica aan de horizon tevoorschijn tovert. Hier is het heerlijk toeven: met een boek of met een glas wijn, wachtend op een van de schitterende zonsondergangen van het eiland.

Het ontbijt is zeer uitgebreid, met vers fruit, eigengemaakte jam, brood en cake, voor bij een lekker kopje koffie of thee. Maar naast alle heerlijkheden worden er tijdens het ontbijt ook bijzondere tips opgediend: de mooiste plekjes van het eiland, de fijnste stranden, de beste restaurants…

In de kelder of op de kleine binnenplaats worden op verzoek olijfolie- en wijnproeverijen gehouden, dus in Sorso blijven om te genieten van de nabije omgeving en van B&B Piazza San Pantaleo zelf kan natuurlijk ook. Als gast mag je gebruik maken van de keuken voor het bereiden van koude gerechten als (pasta)salades en tussendoortjes. In de koelkast mag je uiteraard een fles wijn koel leggen, om ’s avonds op het terras de dag op z’n Italiaans af te sluiten met een toost richting sterren.

B&B Piazza San Pantaleo is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Castelsardo en de Gallura, met de mooie stranden langs de Costa Paradiso, de ‘Paradijskust’. Bezoek zeker ook Stintino, met het beroemde Pelosa-strand, de Valle della Luna bij Aggius, de rotsen van Argentiera en de oude mijn op het strand.

Iets verder weg liggen Alghero, Capo Caccia en de Grotte di Nettuno. Ook zeer de moeite waard is het eiland Asinara, evenals de romaanse kerken van Saccargia, Tergu en Ardara, de Basilica di San Gavino in Porto Torres en het Sanna-museum in Sassari.

Een verblijf bij B&B Piazza San Pantaleo boek je via Tururi Tours

www.tururi.org | info@tururi.org
0031-207723007 | 0031-624551428

Volg Tururi Tours ook op Facebook

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *