Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Aquae Sinis Albergo Diffuso – logeren aan de Sardijnse westkust

Wauw, wat een mooie accommodatie! Felice kijkt haar ogen uit als ze aankomt bij Aquae Sinis Albergo Diffuso, het tweede adresje dat ze tijdens haar roadtrip langs de noordwestkust van Sardinië even thuis mag noemen.

Aquae Sinis ligt in Cabras, vlak bij het schitterende schiereiland Sinis, waar een hoop te ontdekken valt. Het bijzondere hotel  bestaat uit drie verschillende locaties, genaamd Thermae (waar de receptie te vinden is), Mistras en Pontis.

De verschillende locaties liggen op slechts een paar minuten lopen van elkaar, in het historisch centrum van Cabras. Ze zijn allemaal op een ecologisch verantwoorde manier verbouwd en met aandacht voor traditie en comfort ingericht. De handgemaakte details, zoals de katoenen lakens en gordijnen, die stuk voor stuk met veel liefde op een waar weefgetouw zijn gemaakt, laten zien met hoeveel zorg deze albergo diffuso wordt gerund.

Albergo diffuso

Wat is een albergo diffuso eigenlijk? Letterlijk vertaald is het een ‘verspreid hotel’: een accommodatie die verdeeld over verschillende woningen, appartementen en kamers in een en hetzelfde dorpje wordt aangeboden. Dit betekent dus dat je tussen de lokale bevolking verblijft en zo een authentieke ervaring op de koop toe krijgt.

De bijzondere albergo diffuso-formule is ideaal als je niet van standaardhotels houdt. Hierbij vind je vaak grote gebouwen waarvan de kamers veelal hetzelfde zijn. Bij een albergo diffuso is de opzet anders. Je verblijft in dezelfde soort woningen als de inwoners van het dorpje en wordt tijdelijk hun buren. Je maakt voor even deel uit van het Italiaanse dorpsleven.

Kleurrijke kamers & buiten bubbelen

Felice krijgt een kamer in Mistras. De blauwe muren in de slaapkamer en de oranje kleuren in de badkamer geven je tijdelijke thuis meteen een mediterrane sfeer. Toch blijven we er niet lang, want buiten wacht de tuin met zwembad. Een bijzonder uitzicht op het kerkje van Cabras maakt het plaatje helemaal af.

Als gast van Aquae Sinis mag je ook gebruik maken van de andere gebouwen. De tuin van Pontis is bijvoorbeeld een prima plek om even tot rust te komen. De citroenen zijn klaar om geplukt te worden en de bloemen laten hun mooiste kleuren zien.

Trek je terug in het buitenbubbelbad of in de sauna of trakteer jezelf op een massage. Na een aantal dagen weet je niet meer welke dag, of zelfs hoe laat, het is. Alleen het kraaien van de haan geeft het begin van de dag aan, voor de rest bevind je je in een eindeloze zee van rust.

Il buongiorno si vede dal mattino

Het ontbijt wordt elke ochtend geserveerd in het hoofdgebouw, Thermae. Het is moeilijk kiezen met al het lekkers dat je krijgt voorgeschoteld!

Als het nog niet zo warm is, wordt er binnen ontbeten, in een soort serre, waardoor je nog altijd het gevoel hebt dat je buiten zit. Als het zonnetje schijnt, geniet je van je cappuccino op een bijzonder plekje boven op het dak, met uitzicht op zee en het kerkje van Cabras. Een dag die zo begint, kan alleen maar mooie dingen in petto hebben…

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *