Download de gratis Ciao tutti app voor nog meer tips

Il Museo del Quotidiano in Collecchio – een museum vol vreemde verzamelingen

Voor Ozzano Taro, een klein plaatsje in de gemeente Collecchio, in de buurt van Parma, moet je echt even een omweg maken. Niet voor het dorpje zelf, maar voor Il Museo del Quotidiano dat hier is gevestigd, aan de Via Nazionale 130. Dit ‘museum van het dagelijkse leven’ is het resultaat van de ontelbare verzamelingen van Ettore Guatelli.

Museo-Guatelli-verzamelingen-Emilia-RomagnaOLYMPUS DIGITAL CAMERA Museo-Guatelli-verzamelingen-Emilia-Romagna (11)

Je kijkt je ogen uit, want letterlijk elke centimeter is bedekt met voorwerpen die Guatelli in de loop der tijd heeft verzameld. Van blikjes Campbell-soep tot bewaarblikken, van koffers voor broeken die nog gewassen moeten worden tot schoenen, van gereedschap in alle soorten en maten tot poppetjes van tandpastatubes. Da non credere!

Museo-Guatelli-verzamelingen-Emilia-Romagna (1d) OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We geven hieronder een klein voorproefje van de collectie, maar je moet dit echt met eigen ogen gaan zien!

Museo-Guatelli-verzamelingen-Emilia-Romagna (1) Museo-Guatelli-verzamelingen-Emilia-Romagna (1a) OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA Museo-Guatelli-verzamelingen-Emilia-Romagna (7) OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAMuseo-Guatelli-verzamelingen-Emilia-Romagna (1e)foto’s: Museo Guatelli

Nog meer bijzonders in Emilia-Romagna
Nog veel meer bijzondere, mooie, unieke en smakelijke verhalen en tips vind je in de ruim 200 pagina’s tellende Ciao tutti Special met Bologna, Parma, Ferrara, Modena en Ravenna in de hoofdrol:

Ciao-tutti-Special-Bologna-Ravenna-Modena-Ferrara-Parma-reisgidsklik hier of op de cover voor een preview

 Bestel Ciao tutti Special #14 Bologna voor € 5,95

De Ciao tutti Special is een digitale uitgave. Na bestelling ontvang je zowel op de website als in je email, een link om de Ciao tutti Special te downloaden in PDF-formaat. Je kunt ‘m vervolgens opslaan en op meerdere apparaten, je pc, je laptop of tablet, van alle moois in je nieuwe Special genieten.

Ontdek onze digitale reisgidsen voor nóg meer tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *